Stránka 3 z 8
Re: Geist Žufánek
Napsal: čtv 01. čer 2017 20:10:47
od Martin
Hehehe. On to trefil! Jen ne St. G (brrr, ten je supersladký), ale opět geist. A v červenci další. Jen holt čekám až to buď vykvete a nebo uzraje

Re: Geist Žufánek
Napsal: čtv 01. čer 2017 20:49:45
od Rafael
Tornado, a teď si představ, že kdysi se vyráběla, možná i dnes se někde vyrábí Kmínka krystalická nebo ledová. Čirý vysoceprocentní destilát který obsahuje tolik cukru, že vytvoří jeho přesycený roztok a ten vykrystalizuje uvnitř láhví a pevně tam drží v podobě efektních krystalů.
*
Staré německé a potažmo i české receptáře doporučovaly kmín holandský nebo moravský. Který byl kvalitnější jsem se nedočetl a jak je to dnes netuším vůbec.
Francouzské zdroje jsem si v tom směru nepřekládal, ale tuším, že v těch končinách kmínky moc rozšířené nebyly i když i tam zmínky o nich jsou.
Re: Geist Žufánek
Napsal: pát 02. čer 2017 10:03:48
od Tornado
Martin píše:vykvete a nebo uzraje

Nebo obě verze, vždyť toho roste moc a snad úplně všude. Skoro bych to nazval plevel (ale zatraceně dobrý a zdravý)
Já si každoročně něco květu natrhám a usuším na čaj. Jednou jsem zkoušel nechat zkvasit na víno a bylo to docela příjemně pitelný. Vloni mi zbylo trochu silnějšího ginu od Gordona, tak jsem do něj květ naložil a výsledek mi moc chutnal.
Víno z plodů je tuzemská klasika. Průtahový destilát by mě zajímal určitě taky. Destilací by se rovnou mohli odstranit ty jedovaté látky. Slyšel jsem o lidech, kteří si udělali "zdravou přírodní" šťávu, nepřevařili ji a skončili v nemocnici

Re: Geist Žufánek
Napsal: pát 02. čer 2017 18:27:01
od Rafael
Já vím, že sto lidí - sto chutí, ale nechat to odkvést a dozrát by podle mně byla škoda.
(Navíc, kdo by se s těma bobulkama a třapinama patlal?"
Re: Geist Žufánek
Napsal: pát 02. čer 2017 22:36:16
od Martin
Proto v tomto případě jedu jen květy

Bobule nechci, navíc zakládat kvas za vydatné pomocí cukru se mi opravdu nechce. Květy jsou na tohle nejlepší. Pojedu svůj klasický způsob macerace a perkolace, tj. část v lihu a část v páře.
Re: Geist Žufánek
Napsal: pát 02. čer 2017 23:22:46
od Rafael
Martin píše:Proto v tomto případě jedu jen květy

Bobule nechci, navíc zakládat kvas za vydatné pomocí cukru se mi opravdu nechce. Květy jsou na tohle nejlepší. Pojedu svůj klasický způsob macerace a perkolace, tj. část v lihu a část v páře.
Myslel jsem samozřejmě průtah těch bobulek.
Re: Geist Žufánek
Napsal: pon 05. čer 2017 20:52:15
od VSemi
Nezkoušel někdo kapku té "citronády" do G&T místo citrónu?

Re: Geist Žufánek
Napsal: úte 06. čer 2017 14:50:05
od Dan
Všechny tři voní tak dobře, že je skoro škoda to pít
Hlavně ten citron je fakt úplně boží!!

Re: Geist Žufánek
Napsal: čtv 08. čer 2017 17:02:30
od VSemi
Tak jsem to nevydržel a dneska taky nakoupil...voní to pořádně....ochutnávka až večer...musím to vydržet
Re: Geist Žufánek
Napsal: stř 21. čer 2017 19:06:52
od Froggg
Ten citronovej skvost s dobrým tonicem je moje neštěstí. Dal by si na mně v posledních dnech natočit dokument na téma postupný vznik závislosti.