...nemuzu si pomoci, ale silne mi to pripomina Depeche Mode 'logo' ktere mivali nacvockovano na bundach skalni fandove - aby si nas nepletli s depesakySlovi píše:Vytvořil jsem to již dávněji, ale teď jsem to našel, dal do počítače a upravil. Mám určitý návrh na logo fóra. Inspiroval mě znak Wormwood Society na jejich letáku a tak jsem zkusil nakreslit něco podobného, ale ne až tak přímého, jako oni. Stále ale jde o složení písmen A (absinthe) a M (mafia). Co myslíte?
Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.
- davar
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.
- Sudlice
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Slovi: Klobouk dolů, ta rozpracovaná lebka vypadá hodně dobře
Froggg: Na žádný hudební nástroj nehraju, na zš jsem hrávala na zobcovku, ale to mě nikdy moc nebavilo a zvuk té flétny je mi dnes nepříjemný. Ještě předtím, jako malá, jsem hrozně chtěla hrát na kytaru. Na začátku druhé třídy jsem začala chodit do kroužku, jenže ouha - mé krátké prstíky nestačily na některé akordy a pak už jsem se k tomu nikdy nevrátila. I přesto pro mě hudba znamená moc, věnuju se jí však pouze jako konzument.
S tím, že se dnes snaží dělat umění každý druhý, má Slovi jednoznačně pravdu. Jenže třeba v případě fotografie jsou to většinou pseudoumělci, kteří nemají nic jiného, než disky plné dat, nabušené internetové galerie aby měli prostor pro honění vlastního ega a v jejich reálném okolí často nikdo netuší, že se něčím takovým zabývají. Vím o čem mluvím, protože patřím k jedněm z nich, i když ti teď samosebou řeknu, že se za umělce nepovažuju.
Ne, teď vážně - z mého profilu se proklikneš do galerie na DeviantArtu, kam si lepím hlavně fotky v očekávání zpětné vazby, abych věděla co je dobré a naopak, co ne a co je třeba zlepšit. Je to takové zrcadlo. Občasnou potřebu tvůrčího focení mám už někdy od konce základky, ale teprv až posledních pár let se tomu věnuju poctivějc. Postupně přišla i potřeba dokumentární fotky, to ale nikde internetově nevystavuju, to je zas záležitost reálného života. Nejsem ale profík - jenom nadšený amatér.
Pak se ještě věnuju občasnému psaní poesie, ty dobré věci ale v zásadě nikdy na net nevěším.
Froggg: Na žádný hudební nástroj nehraju, na zš jsem hrávala na zobcovku, ale to mě nikdy moc nebavilo a zvuk té flétny je mi dnes nepříjemný. Ještě předtím, jako malá, jsem hrozně chtěla hrát na kytaru. Na začátku druhé třídy jsem začala chodit do kroužku, jenže ouha - mé krátké prstíky nestačily na některé akordy a pak už jsem se k tomu nikdy nevrátila. I přesto pro mě hudba znamená moc, věnuju se jí však pouze jako konzument.
S tím, že se dnes snaží dělat umění každý druhý, má Slovi jednoznačně pravdu. Jenže třeba v případě fotografie jsou to většinou pseudoumělci, kteří nemají nic jiného, než disky plné dat, nabušené internetové galerie aby měli prostor pro honění vlastního ega a v jejich reálném okolí často nikdo netuší, že se něčím takovým zabývají. Vím o čem mluvím, protože patřím k jedněm z nich, i když ti teď samosebou řeknu, že se za umělce nepovažuju.
Ne, teď vážně - z mého profilu se proklikneš do galerie na DeviantArtu, kam si lepím hlavně fotky v očekávání zpětné vazby, abych věděla co je dobré a naopak, co ne a co je třeba zlepšit. Je to takové zrcadlo. Občasnou potřebu tvůrčího focení mám už někdy od konce základky, ale teprv až posledních pár let se tomu věnuju poctivějc. Postupně přišla i potřeba dokumentární fotky, to ale nikde internetově nevystavuju, to je zas záležitost reálného života. Nejsem ale profík - jenom nadšený amatér.
Pak se ještě věnuju občasnému psaní poesie, ty dobré věci ale v zásadě nikdy na net nevěším.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Slovi to s uměním/ neuměním vystihl velmi pěkně.
K tomu fotografování, já třeba též nikde nevystavuji a to z jednoho prostého důvodu. Zpětnou vazbu si beru ve svém okolí, na netu to nemá moc smysl, stačí si pročíst komentáře na jakémkoliv k tomu určeném serveru. Buď tam je spousta ultraexpertů a nebo zase prudičů, radikálů ze všech stran. Přínos to nemá skoro žádný, navíc se velmi často honí za technickou dokonalostí fotky, což podle mě je názor poměrně přežitý a navíc v některých směrech focení vyloženě nevhodný. Jinak, jak Slovi mluvil o tom, že na focení je třeba dobrý foťák... příjde na to, je to přesně o tom, o čem jsi mluvil sám. Technicky dobrou fotku umí s dobrým aparátem, kvalitním sklem a trochou štěstí každý. Dnes jde o originalitu a tak často na velmi povedený snímek stačí lepší kompakt, pokud se budeme bavit o umělecké hodnotě. Třeba taková lomografie je vyloženě o technicky mizerným foťáku
Já v současné fázi mého focení zkouším všechno, hledám, co mě baví nejvíc. On každý styl, když to tak nazvu, si žádá svoje, jak po stránce vybavení, tak i těch "duševních schopností", ať už to jsou znalosti, umělecké vlohy nebo třeba jen cit pro okamžik.
Mně třeba nikdy nešel jakýkoliv grafický projev, měl jsem i dobrý nápad, ale na papír to musel hodit někdo jiný, stejně tak psaní veršů mi nejde. Co se mi, myslím si, daří, jsou krátké povídky. V současnosti ale píšu leda tak odborné texty a nebo dělám korektury
Na nějaké jiné literární činění není času.
A ta lebka je fakt pěkná, já doteď, když mám kreslit postavu, zmůžu se jen na elipsu, která měla býti kruhem, a pět čar, které představují 4 končetiny a trup.
0
\l/
/\
K tomu fotografování, já třeba též nikde nevystavuji a to z jednoho prostého důvodu. Zpětnou vazbu si beru ve svém okolí, na netu to nemá moc smysl, stačí si pročíst komentáře na jakémkoliv k tomu určeném serveru. Buď tam je spousta ultraexpertů a nebo zase prudičů, radikálů ze všech stran. Přínos to nemá skoro žádný, navíc se velmi často honí za technickou dokonalostí fotky, což podle mě je názor poměrně přežitý a navíc v některých směrech focení vyloženě nevhodný. Jinak, jak Slovi mluvil o tom, že na focení je třeba dobrý foťák... příjde na to, je to přesně o tom, o čem jsi mluvil sám. Technicky dobrou fotku umí s dobrým aparátem, kvalitním sklem a trochou štěstí každý. Dnes jde o originalitu a tak často na velmi povedený snímek stačí lepší kompakt, pokud se budeme bavit o umělecké hodnotě. Třeba taková lomografie je vyloženě o technicky mizerným foťáku
Mně třeba nikdy nešel jakýkoliv grafický projev, měl jsem i dobrý nápad, ale na papír to musel hodit někdo jiný, stejně tak psaní veršů mi nejde. Co se mi, myslím si, daří, jsou krátké povídky. V současnosti ale píšu leda tak odborné texty a nebo dělám korektury
A ta lebka je fakt pěkná, já doteď, když mám kreslit postavu, zmůžu se jen na elipsu, která měla býti kruhem, a pět čar, které představují 4 končetiny a trup.
0
\l/
/\
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Určitě. Kvalitní fotku, ve smyslu "umění" uděláš i mobilem (sebepunkovější to je). Já jsem ale tak trochu audio-video-fil a mám rád v těchto záležitostech určitý standard. (Taky si kvůli tomu nehraju na žádného pseudo-uměleckého intelektuála, který uznává pouze "nezávislé" bůh ví co. Taková pozice se mi dost příčí.) Já jsem přes to všechno poctivý mainstreamák.Froggg píše:Jinak, jak Slovi mluvil o tom, že na focení je třeba dobrý foťák... příjde na to, je to přesně o tom, o čem jsi mluvil sám.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Chápu... také tím trpím. Celkově jsem tak trochu zatíženej na kvalitu techniky, oblečení, nábytku... no všeho, co používám
A hlavně u audia to platí dvojnásob, nějak jsem tomu podlehl v době, kdy jsem si začal stavět zesilovače a dneska mě drží relativně při zemi to, že na to není a že jsem se dal spíše na vintage audiotechniku... ale i tak pořád pokukuji po různých audofilských řešeních domácích, i když to, co mám teď doma, bych pryč nedal, asi bych si vydržoval dvě sestavy případně, hlavně gramofon asi brzo zakoupím novej. A s foťákem to je podobný, teď číhám na novej... Ale to už jsem trochu mimo téma.
Zpátky k tvorbě... já teď dost fotím barokní fortifikace na našem území a až si s tím trochu pohraju, něco asi půjde do rámu, protože bastionovým pevnostem jsem podlehl a je to pro mě už takový signifikantní. No a další věc, čím si vyzdobím bydlení, budou fotky z punkových koncertů, který se snažím za tím účelem tvořit. Jen tam ještě nemám úplně konkrétní představu a ještě toho hodně odfotím, než se rozhoupu. Teď v nejbližších dnech hrajou v Prahe Real McKenzies i Dropkick Murphys, dvě moje velmi oblíbené kapely, které by se mi hodily odfocené, ale bohužel se nedostanu ani na jednu
Zpátky k tvorbě... já teď dost fotím barokní fortifikace na našem území a až si s tím trochu pohraju, něco asi půjde do rámu, protože bastionovým pevnostem jsem podlehl a je to pro mě už takový signifikantní. No a další věc, čím si vyzdobím bydlení, budou fotky z punkových koncertů, který se snažím za tím účelem tvořit. Jen tam ještě nemám úplně konkrétní představu a ještě toho hodně odfotím, než se rozhoupu. Teď v nejbližších dnech hrajou v Prahe Real McKenzies i Dropkick Murphys, dvě moje velmi oblíbené kapely, které by se mi hodily odfocené, ale bohužel se nedostanu ani na jednu
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Sem s tím!Froggg píše:CZpátky k tvorbě... já teď dost fotím barokní fortifikace na našem území a až si s tím trochu pohraju, něco asi půjde do rámu, protože bastionovým pevnostem jsem podlehl a je to pro mě už takový signifikantní.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- tombik
- Věrný stoupenec zelené víly
- Kontaktovat uživatele:
Jezisi ty jsou uzasny. Daji se nekde koupit, nebo je to autenticky historicky nalez?Dwarf píše:
- Hellsing
- Aktivní pijan
- Kontaktovat uživatele:
Dlouho jsem nic nenapsal, sem ani celkově. Nicméně za tu dobu se ze mě tak nějak vynořila malá snůška básniček (která dál rostla, jak jsem zaléval absintem). Je to značně nestejnorodá směs, experimentuju se symbolismem, surrealismem a spoustou dalších "ismů" (dokonce si dělám srandu i ze Skyrimu), takže je docela dost dobře možné, že je to většinou jen "rýmovaný bullshit". Třeba se vám ale něco bude líbit
http://nadne.tumblr.com/
http://nadne.tumblr.com/
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.
- goxx
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: ten pravý :-)
- Kontaktovat uživatele:
Před rokem mně přišla od Martina pošťákem rozbitá Cordonka. Skláři přdělali srdíčko a řezbář vyrobil rukojeť. A dnes je z ní hezký zvonek