Extrait D'absinthe Dubied
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extrait D'absinthe Dubied
Myslím, že je skoro na místě se ptát, kdy se objeví nějaký (v dobrém smyslu) konkurent Martina, který mu pomůže nasytit trh nabídkou. Absint jako takový by si to fakt zasloužil. Kolem "limitek" je teď s ohledem na úzkou komunitu docela hype, ale pozitivní fakt je, že oproti roku 2008, kdy se tady s absintem tak nějak začínalo, minimálně Antonín je docela běžnou nabídkou nejednoho (nejen) baru a to vnímám veskrze pozitivně. Začínám vidět budoucnost, kdy bude zcela normální, že si člověk nakape v hospodě absint zatímco ostatní budou klopit jägera a nikomu to nepřijde divný. Absinte vpřed! (A neDubied ke mě!) 
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Těžké, těžké. Výroba a prodej samotného absintu dnes nikoho neuživí v takovém měřítku, aby byl schopen dlouhodobé a stabilní produkce tak kvalitních výrobků. Hlavní příjem obživy by tím pádem musel téct z kotlíku s jiným alkoholem, případně z úplně jiného zdroje. Dalším kouskem skládanky ke kvalitnímu absintu jsou kvalitní bylinky a zkušenosti s destilací. Podívejme se třeba na Stefana Rossoniho, to byl (je) destilační genius, ale protože nemá silné zázemí, vytrácí se do prázdna. Což je další složka úspěchu - umět balancovat na nestabilním laně popularity. A nakonec, samozřejmě, nebýt kokot.Slovi píše:kdy se objeví nějaký (v dobrém smyslu) konkurent Martina, který mu pomůže nasytit trh nabídkou.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
Je mi to jasný, vždy jen kolik bylo šarží Antonína, než je tam, kde je teď. Nemluvě o majsterštycích typu Dubied apod. Na to už musí bejt slušná porce skillu, know how, přístupu k nejlepším zdrojům a technologiím a to máš pravdu, nemá moc palírníků v Čechách, pokud vůbec někdo další. Ale to mi furt nebere naději, že si jednou budu moct zajít do krámu s alkoholem, vzít si po jednom absintu od Žufánka, Nováka a Dvořáka, které budou pravidelně běžně dostupné a budu si chrochtat blahem, že kdy kterej udělá nějakou limitku. Osobně (neb nebloudím moc do zahraničních vod) žiju dost limitkami Martina a vlastně přecházím jeho běžnou produkci. Antonína jsem měl za poslední dva roky flašku tuším jen jednu, ale limitek, co se teď pře-prodávaj za nesmyslnej peníz desítku. A to je podle mě trochu špatně (ale jen trochu, hihihi). 
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Tak to na jednu stranu neni spatny upredbostnit "limitky" a ignorovat klasickou produkci, pravda ze posledni dobou taky preferuji chutove vyraznejsi silenosti, ovsem to se pak musis bid predzasobit z officialni produkce mebo platit nesmysl v ramci secondhandu
A udelej si zasobu dobryho piti na par let
A udelej si zasobu dobryho piti na par let
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě možná to, co mě trochu mrzí. Antonín je dobrej absint. Ale prostě ty limitky to přebíjí a vlastně se tak trochu vytrácí ten obyčejný absint. Jako jasný, nejradši bych se koupal v J&A, ale to prostě nejde. Má to bejt slavnostní pití, něco co si dáš jednou za čas. Ale když toho mám "rare" po větší koupi v baru hodně, už se k tomu obyčejnýmu absintu prostě blbě vrací.
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Kontaktovat uživatele:
Tak je pravda, ze pokud vezmes "limitky" a zaradis si je jako standart, uz se tezko vracis..... osobne mam rad ted taky strasny chutovi silenosti, ovsem to aby ses kvalitne predzasobil pri nakupu, nebo mel majlant na nakupy ze secondhandu
Ono kdyz si clovek vezme, ze to zacinalo nekde u 500 a obcas mel lahev za 1k, pak 1k/1,5k a ted bys mel vetsinu baru kolem 2k je to sice vyvoj, ale peklo
Ono kdyz si clovek vezme, ze to zacinalo nekde u 500 a obcas mel lahev za 1k, pak 1k/1,5k a ted bys mel vetsinu baru kolem 2k je to sice vyvoj, ale peklo
-
Mnemonic
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Díky za upozornění, uvidíme co to udělá s cenami. Ne že bych nechtěl Martinův skill náležitě ocenit, ale případně mi přijde lepší dát ty prachy rovnou jemu, než nějakýmu chytrákovi, co si na tom chce namastit kapsu
Nicméně mi nedávno přistál doma J&A a aktuální šarže Antoníčka. Předtím jsem bral Jade 1901, Butterfly Boston, Duplais Verte a Brevans, takže to asi chvíli vydržím
Nicméně This is not Dubied si určitě nenechám pláchnout, tak jako předchůdce...
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Wolfgang rozlil 4. (ano, čtvrtou!) láhev prastarého Dubieda a neutrálně nabízí vzorky na Ebay: https://www.ebay.de/itm/2-Cl-Sample-Abs ... 3176042457" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdo jste neměl, máte další šanci ochutnat kousek absintové historie.
Kdo jste neměl, máte další šanci ochutnat kousek absintové historie.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
To zni jak kdyby to prodavali ve vecerce na kazdym rohu. Ted abych se citil jako untermensch, ze jsem v tom jeste nesmocil cumakHabu píše:....Kdo jste neměl...
Omnia mea mecum porto.
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Kontaktovat uživatele:
To je drazba? Sem to jenom projit, ale pocitam ze to je pevna cena za 2 cl......