haháá..tos asi nikdy nemaceroval chlipapričku ve vodceDworzaaa píše:Jirko co je ta Chilliovice a k cemu to je? Pokud je to nejaka papricka macarovana ve vodce, tak to preci uz ani nemuze moc palit? Na druhou stranu to muze bejt treba zajimavy, pokud tam mas treba habanera, ktery maji svoji specifickou chut.. nebo to mas na nejaky lecebny ucely?
Svět skrze hledáček
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svět skrze hledáček
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
tak ja cpu chili prakticky vsude, kam to ma smysl...obvykle habanera...takze pro vetsinu lidi je to naprosto nepozivatelny...me to spis udivilo proto, ze alkohol by mel ucinek kapsaicinu zmirnovat, pokud je mi znamo... Proto se, pokud te jidlo pali tak, ze se to neda vydrzet, doporucuje zapijet mlikem (kapsaicin je rozpustny i v tuku) nebo nejakym alkoholickym napojem, aby palivost polevila...Absinther píše: haháá..tos asi nikdy nemaceroval chlipapričku ve vodce..
Omnia mea mecum porto.
- wilkinsl
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Alkohol kapsaicin rozpusti a splachne, tak se paleni zmirni.Dworzaaa píše:tak ja cpu chili prakticky vsude, kam to ma smysl...obvykle habanera...takze pro vetsinu lidi je to naprosto nepozivatelny...me to spis udivilo proto, ze alkohol by mel ucinek kapsaicinu zmirnovat, pokud je mi znamo... Proto se, pokud te jidlo pali tak, ze se to neda vydrzet, doporucuje zapijet mlikem (kapsaicin je rozpustny i v tuku) nebo nejakym alkoholickym napojem, aby palivost polevila...Absinther píše: haháá..tos asi nikdy nemaceroval chlipapričku ve vodce..
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Z5 k tématu - EOS 5D mk II nebo 7D?
z druhé ruky se liší už jen asi o 10 tisíc
popř. co čekáte od 7D mk II (a kdy)?
z druhé ruky se liší už jen asi o 10 tisíc
popř. co čekáte od 7D mk II (a kdy)?
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
ok-tak jsem si asi jen vsugeroval, že piju žiletky-i když jsem na ostré hodně zvyklý 
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tuvy:
Ty fotíš hodně? Tohle jsou obojí už profi kousky a amatér je dobře nepoužije a pokročilý nejspíše pořád nevyužije. Bude dost záležet, co fotíš, jaká používáš skla... Pro určitej typ fotografie bys mohl ocenit APS-C a jeho ořezovej faktor u 7D. Ale 7D má zase horší šumové vlastnosti. Při výběru v této třídě už bych si určitě oba fotoaparáty chtěl odzkoušet a vzhledem k tomu, že přemýšlíš o nákupu z druhé ruky, bude záležet i na tom, kolik toho předchozí majitel nafotil. Je to skoroprofi řada a pokud bys kupoval od reportážního fotografa, mohl by mít už ten foťák dost nacvakáno, což nepotěší. Chtěl jsem napsat ještě něco, ale žena mě zaskočila přípravou večeře a zapomněl jsem to
Já bych volil pro své potřeby a vzhledem ke kvalitě výstupu, především při vyšších ISO, model 5D Mark II.
Ty fotíš hodně? Tohle jsou obojí už profi kousky a amatér je dobře nepoužije a pokročilý nejspíše pořád nevyužije. Bude dost záležet, co fotíš, jaká používáš skla... Pro určitej typ fotografie bys mohl ocenit APS-C a jeho ořezovej faktor u 7D. Ale 7D má zase horší šumové vlastnosti. Při výběru v této třídě už bych si určitě oba fotoaparáty chtěl odzkoušet a vzhledem k tomu, že přemýšlíš o nákupu z druhé ruky, bude záležet i na tom, kolik toho předchozí majitel nafotil. Je to skoroprofi řada a pokud bys kupoval od reportážního fotografa, mohl by mít už ten foťák dost nacvakáno, což nepotěší. Chtěl jsem napsat ještě něco, ale žena mě zaskočila přípravou večeře a zapomněl jsem to
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Potrebuju poradit, uz delsi dobu bych se chtel naucit fotit, ale nechcu do toho zatim vrazet moc penez (do 5tis).
Otazka na vas zkusene, proc kupovat zrdcadlovku?
a to nejdulezitejsi, nasel jsem na aukru tohle:
http://aukro.cz/konica-minolta-dynax-5d ... 48783.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://aukro.cz/sony-a330-i3051397104.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a ted babo rad.
Otazka na vas zkusene, proc kupovat zrdcadlovku?
a to nejdulezitejsi, nasel jsem na aukru tohle:
http://aukro.cz/konica-minolta-dynax-5d ... 48783.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://aukro.cz/sony-a330-i3051397104.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a ted babo rad.
- goxx
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: ten pravý :-)
- Kontaktovat uživatele:
já mám Olympus E-500, ale nejsem s ním moc spokojený - fotí trochu neostře (i ze stativu). Záleží jak velké (rozlišení) fotky chceš používat a co chceš fotit - umělecké nebo reportáže a pod.
Myslím kresbu objektivu
Myslím kresbu objektivu
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
No fotim hlavne budovy, ale moc neupravuju fotky. Rozliseni: spise vetsi.
Jeste jsem se na aukru dival na nikony, maji tam zajimavou nabidku, ale musim vybrat nejaky vybaveny..
http://aukro.cz/nikon-d50-nikon-afs-18- ... 95039.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak jdu asi do canon eos 400d
Jeste jsem se na aukru dival na nikony, maji tam zajimavou nabidku, ale musim vybrat nejaky vybaveny..
http://aukro.cz/nikon-d50-nikon-afs-18- ... 95039.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak jdu asi do canon eos 400d
Osobně vlastním Olympus e510 na začátek supr, ale už bych do něj nešel... mají strašně předražený objektivy a setové trpí dříve zmíněnou neostrostí... doporučil bych Canon 350D nebo 400D
Jaký názor máte na bezzrcadlovky? Celkem mě lakají, ale pořád se nemůžu smířit s tím předraženým elektronickým hledáčkem...
Jaký názor máte na bezzrcadlovky? Celkem mě lakají, ale pořád se nemůžu smířit s tím předraženým elektronickým hledáčkem...