Stránka 4 z 31

Re: Rum

Napsal: úte 21. kvě 2013 12:03:22
od Dworzaaa
Na co clovek pri prolejzani webu nenarazi...

Obrázek

Re: Rum

Napsal: úte 21. kvě 2013 12:24:53
od stego
Bral by som také domov

Re: Rum

Napsal: stř 29. kvě 2013 12:32:40
od Deda
:shock: ty rumíky bych bral a ten stojan bych daroval :lol:

Re: Rum

Napsal: úte 17. pro 2013 18:07:37
od Froggg
Dneska mi přišel balíček se zásobou pití na Vánoce. A jelikož jsem přišel zrovna vymrzlý z venku, otevřel jsem hned rum El Dorado 12yo a musím říct, že za letošní rok je to nejlepší rum co jsem pil a také jediný z nich, který si budu objednávat pravidelněji. Letošní rok byl poměrně divoký na rumy, kupoval jsem spíše neznámé a nerecenzované lahve, ale El Dorado mi udělalo radost a na baru bude mít své čestné místo. Je příjemně jemný, až jsem skoro nechtěl věřit, že to má 40%, až po delší době přichází příjemné teplíčko, chuť zatím nejsem schopen popsat přesně, ale každopádně je to přesně to ono :)

Re: Rum

Napsal: pon 26. kvě 2014 13:52:03
od Martin
Facebook mě poslední dobou fakt baví. Dnes mi naservíroval toto:

Obrázek

Re: Rum

Napsal: pon 26. kvě 2014 14:10:56
od wilkinsl
Martin píše:Facebook mě poslední dobou fakt baví. Dnes mi naservíroval toto:

Obrázek
Zřejmě jediný pravý "rum", který nese jméno TUZEMÁK.

Re: Rum

Napsal: čtv 20. lis 2014 17:41:26
od kamamura
Zdravím - varování pro všechny, kterým zachutnal rum.

Po několikaletém propíjení se světovými značkami jsem zjistil, že někteří výrobci (potvory) si dost pomáhají tím, že rum doslazují. Níže uvádím odkazy - třeba takový Ron Zacapa, velmi populární, obsahuje 20 gramů přidaného cukru na litr, a Demerara rumy značky Eldorado dokonce až 41g/l, což už je docela dost. Níže uvádím relevantní odkazy, některé vlády, tuším švédská a finská ukládají povinnost uvádět obsah cukru, a bylo to laboratorně zkoumáno. Jde o to, že přidaný cukr má schopnost zakrýt chuťové defekty mladšího alkoholu (zakulatit), a když se to celé ještě patřičně obarví karamelem a zabalí do luxusně vyhlížející láhve, vznikne dojem daleko staršího a "exkluzivnějšího" rumu.


http://www.alcademics.com/2014/01/how-m ... r-rum.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.refinedvices.com/forums/view ... 2515#p2515" onclick="window.open(this.href);return false;

Zde je popsán pokus, při kterém byly dva rumy (Havana Blanco a RE Seale's) postupně doslazovány a byl hodnocen měnící se chuťový profil:

http://rumproject.com/rumforum//viewtop ... =3825#3825" onclick="window.open(this.href);return false;

Čím více cukru, tím nápadnější podobnost s oblíbenými rumy typu Diplomatico Reserva Exclusiva.

Na závěr značky, které mi připadají autentické, a nemám informace o tom, že by byly doslazovány (karamel bude asi všude kromě AOC agricoles, s tím se nedá nic dělat):

Pusser's Navy Rum Blue Label (55% má být rebrandován na Gunpowder proof black label)
Appleton Estate 12y
Four Square Spiced Rum
Sea Wynde
Agricole rumy chráněné AOC (St James, Clement)
Mount Gay XO

Re: Rum

Napsal: čtv 20. lis 2014 18:47:05
od Martin
Hodně z komerčních a nejběžněji dostupných rumů je doslazovaných, to jde poznat festovně. U Zacapy je to ale známé už hodně dlouho. Je to naprd, no :(

Re: Rum

Napsal: pát 21. lis 2014 7:54:38
od Froggg
U Eldorada jsem se to před časem dočetl na netu, když jsem začal pátrat po recenzích, protože mi velmi zachutnal. Zjištění mě příliš nepotěšilo, nicméně Eldorado kupuji dále, protože mi chutná fest.

Re: Rum

Napsal: pát 21. lis 2014 20:20:44
od Blackhawk
A jak je na tom muj oblibeny Voodoo? Prekvapil me ale Morgan, to jsem fakt necekal.