Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
Po celém týdnu bez absintu (služebka v Německu = hektolitry piva) jsem si dnes konečně dal opět Sauvage a zjistil jsem, že toleranci lze vypěstovat nejen na alkohol, ale i na chuť. Sauvage chutná mnohem lépe po týdnu absintové abstinence (heh) než když si jej dáváte každý den. Alespoň mně to tak přijde, tak nevím nakolik jde o objektivní záležitost. 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Habu
- fuckin' amateur
- Kontaktovat uživatele:
Včera v Absintherii I. a Hemingway baru. 
V Absintherii La Clandestine a novinku na baru Absinthe Gold 68 - nejdřív jsem podezříval šamana, že své pokusy už zhmotnil do finálního produktu, ale není tomu tak. Jedním slovem je to nechuťárna. Patrně pouze macerát a hořký až hrůza. Sklenku jsem nedopil a musel jsem si spravit chuť La Clandestine.
V Hemingwayi mají mimochodem už i L'Ancienne... za 590.-
čímž je dražší než v Absintherii, kde je za 400,- Zde jsem si dal Roquette a byl jsem překvapen silně meduňkovou chutí. Skoro jsem je podezříval, že do láhve Roquette nalili Mead Base, čehož mají poslední malý panák. Nejvíc se zde prý pije St. Antoine a zmiňovaný Mead Base byl také oblíben - zvláště mezi návštěvnicemi. 
V Absintherii La Clandestine a novinku na baru Absinthe Gold 68 - nejdřív jsem podezříval šamana, že své pokusy už zhmotnil do finálního produktu, ale není tomu tak. Jedním slovem je to nechuťárna. Patrně pouze macerát a hořký až hrůza. Sklenku jsem nedopil a musel jsem si spravit chuť La Clandestine.
V Hemingwayi mají mimochodem už i L'Ancienne... za 590.-
- Sudlice
- Pokročilý absintista
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu večer jsem dávala chutnat návštěvě po sklenici Antoníčka a La Grenouille - dotyčný pil pravý absint poprvé, takže pěl jen samou chválu. Jen už nevím, který z těch dvou u něj vyhrál, ono se to pak zvrhlo v nezřízenou alkoholovotaneční smršť, takže absint byl vlastně jen jako takový drobný aperitivek.... 
- Habu
- fuckin' amateur
- Kontaktovat uživatele:
Včera i předevčírem. 
Pondělí - Absintherie II. - Můj více a více oblíbený Nouvelle Vague neměli.
Tak jsem si dal Mead Base a byl jsem šokován, jak výborně medovinová báze stárne. Lahoda! Přemýšlím o koupení další láhve, tohle za 1300,- Kč stojí.
Úterý - Suchá dáseň.
Normální podniková akce. Nic moc nefiltrované kvasnicové pivo Staropramen, na záchodech nablito, ale příjemná obsluha. Když došlo na panáky, koukl jsem na lístek, kde byl samozřejmě Hills a Absinth Naturelle (fuj). Takže ouzo byla má jasná volba. Kolega vedle mne sedící si dal slivovici... a v dalším kole 5letou slivovici, načež se zeptal, od koho je. Barman odpověděl, že "ta 5letá je od Jelínka a ta normální je... ééé... od Žufánka." To zaujalo mou pozornost a zeptal jsem se, co od Žufánka ještě mají, načež se mi dostalo odpovědi: "Hruškovici, meruňkovici a absint." To mi stačilo k tomu, aby mé srdce zaplesalo a s úsměvem na líci jsem do konce večera už nic jiného nepil.
Nutno podotknout, že servis absintu v Suché dásni je samozřejmě katastrofální. St. Antoine v normální panákové sklenici a voda v klasické 3dl sklenici, takže "kapací" obřad byl silně redukován na obří tři čtyři kapky, nicméně přesto bylo louche efektu docíleno. Cena 60,- Kč. Ani mě nenapadlo obsluhu poučovat o správném absintovém rituálu, přeci jen, Suchá dáseň.
Moc hezky jsem se upravil a cestu domů odložil na ráno následujícího dne. 
A OMG! Teď jsem ještě koukl na stránky Suché dásně a vidím, že tím Naturel byl myšlen St. Antoine.
Bože ti v tom maj hokej! Ale jak říkám, Suchá dáseň. 
http://www.usuchydasne.cz/napoje
Pondělí - Absintherie II. - Můj více a více oblíbený Nouvelle Vague neměli.
Úterý - Suchá dáseň.
A OMG! Teď jsem ještě koukl na stránky Suché dásně a vidím, že tím Naturel byl myšlen St. Antoine.
http://www.usuchydasne.cz/napoje
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, díky za tip na Suchou dáseň, nevěděl jsem o nich 
Mead Base vyzrává snad nejlíp ze všech. Nedávno jsem si z Absintherie koupil dvě flašky nazpět
A musel jsem jim slíbit, že vypálím další (ale to stejně plánuju).
Mead Base vyzrává snad nejlíp ze všech. Nedávno jsem si z Absintherie koupil dvě flašky nazpět
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
hehe...tak to se tam budu muset nekdy zase vypravit...byl sem tam naposledy pred 2 lety a nic jinyho nez ze to je zaflusanej pajzl sem si odsad neodnes
Omnia mea mecum porto.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Příchutí medu v mead base je ještě příliš rušivý.
Ale lepší než káva a čokolády. Fuj.
Ale lepší než káva a čokolády. Fuj.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Kontaktovat uživatele:
Asi budu jeden z mala, ale musim souhlasit s Tibrem...Mead base neni muj salek absinthu.
Omnia mea mecum porto.
- wilkinsl
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Je nás vícDworzaaa píše:Asi budu jeden z mala, ale musim souhlasit s Tibrem...Mead base neni muj salek absinthu.
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz Habu pritahnul s takovym podnikem jako je U suchy dasne, tak ja to sem teda taky napisu 
Ve ctvrtek sme meli nahradni cviko a meli sme ho vecer v jedny dejvicky, studetsky hospode, ktera se jmenuje klubovna ( http://klubovna.povalec.cz/ ) ...krome Staropramenu se toci i specialy od pivovaru Cerna hora. Kdyz sem tak na baru cekal na pivo, tak sem sem pozoroval polici s tvrdym a moje srdce zaplesalo, kdyz sem v koute videl krcit se lahev Antonika 2011. Pije se tam na panaky (malej 40, velkej 80) a ac byla slecna za barem moc prijemna, tak o tom vedela prd. Aspon me potesilo, ze kdyz sem rekl, ze to chci pit jinak, nez do sebe kopnout panaka, tak mi dost razantne rekla, ze to teda zapalovat nebudu
Kdyz sem ji vysvetlil, jak to chci, tak mi ochotne dala sklenici na vino, a vychlazenou vodu do sklenicky vedle. Sice bylo vic vody po stole nez ve sklenicce, nez sem to nalouchoval, ale nakonec sem si svuj drink zdarne pripravil a pak se zacala rozvijet bujara debata na tema absinth.... Zvlast dobrym posluchacem byl doktorand z VSCHT, takze bych se nedivil, kdyby se tu zanedlouho objevil dalsi domaci palic 
Ve ctvrtek sme meli nahradni cviko a meli sme ho vecer v jedny dejvicky, studetsky hospode, ktera se jmenuje klubovna ( http://klubovna.povalec.cz/ ) ...krome Staropramenu se toci i specialy od pivovaru Cerna hora. Kdyz sem tak na baru cekal na pivo, tak sem sem pozoroval polici s tvrdym a moje srdce zaplesalo, kdyz sem v koute videl krcit se lahev Antonika 2011. Pije se tam na panaky (malej 40, velkej 80) a ac byla slecna za barem moc prijemna, tak o tom vedela prd. Aspon me potesilo, ze kdyz sem rekl, ze to chci pit jinak, nez do sebe kopnout panaka, tak mi dost razantne rekla, ze to teda zapalovat nebudu
Omnia mea mecum porto.