Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Habu »

Po celém týdnu bez absintu (služebka v Německu = hektolitry piva) jsem si dnes konečně dal opět Sauvage a zjistil jsem, že toleranci lze vypěstovat nejen na alkohol, ale i na chuť. Sauvage chutná mnohem lépe po týdnu absintové abstinence (heh) než když si jej dáváte každý den. Alespoň mně to tak přijde, tak nevím nakolik jde o objektivní záležitost. :ugeek:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Včera v Absintherii I. a Hemingway baru. ;)

V Absintherii La Clandestine a novinku na baru Absinthe Gold 68 - nejdřív jsem podezříval šamana, že své pokusy už zhmotnil do finálního produktu, ale není tomu tak. Jedním slovem je to nechuťárna. Patrně pouze macerát a hořký až hrůza. Sklenku jsem nedopil a musel jsem si spravit chuť La Clandestine.

V Hemingwayi mají mimochodem už i L'Ancienne... za 590.- :shock: čímž je dražší než v Absintherii, kde je za 400,- Zde jsem si dal Roquette a byl jsem překvapen silně meduňkovou chutí. Skoro jsem je podezříval, že do láhve Roquette nalili Mead Base, čehož mají poslední malý panák. Nejvíc se zde prý pije St. Antoine a zmiňovaný Mead Base byl také oblíben - zvláště mezi návštěvnicemi. ;)
Sudlice
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sudlice »

V sobotu večer jsem dávala chutnat návštěvě po sklenici Antoníčka a La Grenouille - dotyčný pil pravý absint poprvé, takže pěl jen samou chválu. Jen už nevím, který z těch dvou u něj vyhrál, ono se to pak zvrhlo v nezřízenou alkoholovotaneční smršť, takže absint byl vlastně jen jako takový drobný aperitivek.... :lol:
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Včera i předevčírem. 8-)

Pondělí - Absintherie II. - Můj více a více oblíbený Nouvelle Vague neměli. :( Tak jsem si dal Mead Base a byl jsem šokován, jak výborně medovinová báze stárne. Lahoda! Přemýšlím o koupení další láhve, tohle za 1300,- Kč stojí.

Úterý - Suchá dáseň. :shock: Normální podniková akce. Nic moc nefiltrované kvasnicové pivo Staropramen, na záchodech nablito, ale příjemná obsluha. Když došlo na panáky, koukl jsem na lístek, kde byl samozřejmě Hills a Absinth Naturelle (fuj). Takže ouzo byla má jasná volba. Kolega vedle mne sedící si dal slivovici... a v dalším kole 5letou slivovici, načež se zeptal, od koho je. Barman odpověděl, že "ta 5letá je od Jelínka a ta normální je... ééé... od Žufánka." To zaujalo mou pozornost a zeptal jsem se, co od Žufánka ještě mají, načež se mi dostalo odpovědi: "Hruškovici, meruňkovici a absint." To mi stačilo k tomu, aby mé srdce zaplesalo a s úsměvem na líci jsem do konce večera už nic jiného nepil. :mrgreen: Nutno podotknout, že servis absintu v Suché dásni je samozřejmě katastrofální. St. Antoine v normální panákové sklenici a voda v klasické 3dl sklenici, takže "kapací" obřad byl silně redukován na obří tři čtyři kapky, nicméně přesto bylo louche efektu docíleno. Cena 60,- Kč. Ani mě nenapadlo obsluhu poučovat o správném absintovém rituálu, přeci jen, Suchá dáseň. ;) Moc hezky jsem se upravil a cestu domů odložil na ráno následujícího dne. :mrgreen:

A OMG! Teď jsem ještě koukl na stránky Suché dásně a vidím, že tím Naturel byl myšlen St. Antoine. :roll: Bože ti v tom maj hokej! Ale jak říkám, Suchá dáseň. ;)

http://www.usuchydasne.cz/napoje
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Hehe, díky za tip na Suchou dáseň, nevěděl jsem o nich ;)

Mead Base vyzrává snad nejlíp ze všech. Nedávno jsem si z Absintherie koupil dvě flašky nazpět :D A musel jsem jim slíbit, že vypálím další (ale to stejně plánuju).
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Habu píše:Včera i předevčírem. 8-)
Úterý - Suchá dáseň. :shock:
http://www.usuchydasne.cz/napoje
hehe...tak to se tam budu muset nekdy zase vypravit...byl sem tam naposledy pred 2 lety a nic jinyho nez ze to je zaflusanej pajzl sem si odsad neodnes :D
Omnia mea mecum porto.
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Příchutí medu v mead base je ještě příliš rušivý.

Ale lepší než káva a čokolády. Fuj.
Já jsem s tebou v Rockland.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Asi budu jeden z mala, ale musim souhlasit s Tibrem...Mead base neni muj salek absinthu.
Omnia mea mecum porto.
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Dworzaaa píše:Asi budu jeden z mala, ale musim souhlasit s Tibrem...Mead base neni muj salek absinthu.
Je nás víc ;)
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Kdyz uz Habu pritahnul s takovym podnikem jako je U suchy dasne, tak ja to sem teda taky napisu :lol:
Ve ctvrtek sme meli nahradni cviko a meli sme ho vecer v jedny dejvicky, studetsky hospode, ktera se jmenuje klubovna ( http://klubovna.povalec.cz/ ) ...krome Staropramenu se toci i specialy od pivovaru Cerna hora. Kdyz sem tak na baru cekal na pivo, tak sem sem pozoroval polici s tvrdym a moje srdce zaplesalo, kdyz sem v koute videl krcit se lahev Antonika 2011. Pije se tam na panaky (malej 40, velkej 80) a ac byla slecna za barem moc prijemna, tak o tom vedela prd. Aspon me potesilo, ze kdyz sem rekl, ze to chci pit jinak, nez do sebe kopnout panaka, tak mi dost razantne rekla, ze to teda zapalovat nebudu :D Kdyz sem ji vysvetlil, jak to chci, tak mi ochotne dala sklenici na vino, a vychlazenou vodu do sklenicky vedle. Sice bylo vic vody po stole nez ve sklenicce, nez sem to nalouchoval, ale nakonec sem si svuj drink zdarne pripravil a pak se zacala rozvijet bujara debata na tema absinth.... Zvlast dobrym posluchacem byl doktorand z VSCHT, takze bych se nedivil, kdyby se tu zanedlouho objevil dalsi domaci palic :D
Omnia mea mecum porto.
Odpovědět