Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Hellsing
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.

Příspěvek od Hellsing »

Dark Knight píše:
Hellsing píše:Já teda nevím, jak moc to bude relevantní, ale všechny tři povídky, jsem psal se zelenou vílou na rameni:) Takže jsou, mimo jiné, plné chyb, ale když už tu ta možnost je:)

Předem varuju, že se tak trochu jedná o prasárny – hodně z dálky bych je nazval Kulhánkovinami, nebo wannabe Kopřivovinami, tákže žádné filosofické dílo :) Spousta krve, nadávek, cynismu a tak podobně:) Jsou to mé první výtvory, takže prosím o nadhled:)

P.S.: Stránky nazvané „README“ si samozřejmě nemusíte všímat:) Jen pro zájemce:)

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/060 ... .74KB.html
Hele zrovna literatura je můj obor. Byť nejsem spisovatel, kritik jsem dobrý :D A mimoto, Kulhánek není špatný, ale já stejně raději toho Kopřivu. Byť zůstali u někoho kvality Asfaltu nedoceněny. :D

No, koukám, že je to obsáhlé. Asi si to o pár měsíců posunu, ale rozhodně si to s chutí přečtu ;)
Jakože po Zabíjení a Asfaltu si nemůžu pomoct, ale taky mám Kopřivu raději! Ten člověk je v mých očích něco jako gore-god:) Žel se jeho dílu ani z daleka nepřibližuju:D Rozsévat brutalitu s takovou elegancí, jako to dělá on, to chce spousty let zkušeností, které jsou - snad - teprve přede mnou:)

Ony jsou to tři povídky. První je něco jako úvod do světa, druhá je můj hrdina postavený proti Harrymu Potterovi na rajský způsob a třetí je zatím nějaké tři měsíce stará a ještě jsem si ji nestihl zhnusit:) Tak snad nikoho kvalitou neurazí:)
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.
Dark Knight

Příspěvek od Dark Knight »

Hellsing píše:
Dark Knight píše:
Hellsing píše:Já teda nevím, jak moc to bude relevantní, ale všechny tři povídky, jsem psal se zelenou vílou na rameni:) Takže jsou, mimo jiné, plné chyb, ale když už tu ta možnost je:)

Předem varuju, že se tak trochu jedná o prasárny – hodně z dálky bych je nazval Kulhánkovinami, nebo wannabe Kopřivovinami, tákže žádné filosofické dílo :) Spousta krve, nadávek, cynismu a tak podobně:) Jsou to mé první výtvory, takže prosím o nadhled:)

P.S.: Stránky nazvané „README“ si samozřejmě nemusíte všímat:) Jen pro zájemce:)

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/060 ... .74KB.html
Hele zrovna literatura je můj obor. Byť nejsem spisovatel, kritik jsem dobrý :D A mimoto, Kulhánek není špatný, ale já stejně raději toho Kopřivu. Byť zůstali u někoho kvality Asfaltu nedoceněny. :D

No, koukám, že je to obsáhlé. Asi si to o pár měsíců posunu, ale rozhodně si to s chutí přečtu ;)
Jakože po Zabíjení a Asfaltu si nemůžu pomoct, ale taky mám Kopřivu raději! Ten člověk je v mých očích něco jako gore-god:) Žel se jeho dílu ani z daleka nepřibližuju:D Rozsévat brutalitu s takovou elegancí, jako to dělá on, to chce spousty let zkušeností, které jsou - snad - teprve přede mnou:)

Ony jsou to tři povídky. První je něco jako úvod do světa, druhá je můj hrdina postavený proti Harrymu Potterovi na rajský způsob a třetí je zatím nějaké tři měsíce stará a ještě jsem si ji nestihl zhnusit:) Tak snad nikoho kvalitou neurazí:)
A četl jsi Nitro těžkne glycerínem? ;) To taky nemá chybu :D :D
Hellsing
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellsing »

Nitro je úplně luxusní:) Zrovna v úterý jsem si ho byl koupit a normálně mám obavy, že si ho tím neustálým prohlížením okoukám do bílých stránek:D
Vlastně už bych se bavil víc, jen kdybych si celej den trhal chlupy z nosu. Nejlíp kombinačkama.
Dark Knight

Hellsing píše:Nitro je úplně luxusní:) Zrovna v úterý jsem si ho byl koupit a normálně mám obavy, že si ho tím neustálým prohlížením okoukám do bílých stránek:D
he he :D a já ti omylem odepsal poštou :D mi to došlo až teď. takže i tady doplním, že Nitro mám pár týdnů a je luxusní, takže doporučuji :D :D
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Není to sice lidová tvořivost, ale hodím to sem.

Dnes mi přišla naprosto úchvatná kniha o díle Káji Saudka ve kterém je fotka Jana Saudka z roku 1960 se sedícím Kájou před Výčepem V Tiskárně (včetně loga Restaurace a Jídelny) se zajímavým textem v bublině!

Je vidět že bratři Saudkové věděli co bylo dobré. Teď jen jakou značku pili...
Přílohy
Omluvám se za kvalitu, cvakl jsem to mobilem.
Omluvám se za kvalitu, cvakl jsem to mobilem.
Dark Knight

Martin píše:Není to sice lidová tvořivost, ale hodím to sem.

Dnes mi přišla naprosto úchvatná kniha o díle Káji Saudka ve kterém je fotka Jana Saudka z roku 1960 se sedícím Kájou před Výčepem V Tiskárně (včetně loga Restaurace a Jídelny) se zajímavým textem v bublině!

Je vidět že bratři Saudkové věděli co bylo dobré. Teď jen jakou značku pili...
:D :D Ta kniha je vynikající, vím o ní, jen škoda té ceny
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Kája Saudek si tak kvalitně udělanou knihu rozhodně zasloužil. Jen si vezmi, kolik by tě stála barevná kopie jedné stránky z knihy, dvě koruny by to určitě nebyly :) Výše zmíněný Nitro těžkne glycerínem mě stál 250,- a má sotva 50 stránek. A rozdíl v kvalitě tisku je někde úplně jinde.
Dark Knight

Martin píše:Kája Saudek si tak kvalitně udělanou knihu rozhodně zasloužil. Jen si vezmi, kolik by tě stála barevná kopie jedné stránky z knihy, dvě koruny by to určitě nebyly :) Výše zmíněný Nitro těžkne glycerínem mě stál 250,- a má sotva 50 stránek. A rozdíl v kvalitě tisku je někde úplně jinde.
To jo, tyhle komiksy jsou drahé, ale já teď kupoval Strážce skoro za 1000, musim si počkat :-D I když já se o tomhle bavil s knihkupci, cena je tak vysoká díky tomu, aby se ty komiksy vůbec zaplatili. Protože kdo ho chce, ten si koupí za jakoukoliv cenu. Není to tu jak u knih.
Dark Knight

A nyní trochu umění:

Obrázek
(prý Picasso)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
(s tím se ztotožňuji :D)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Ten prvy obrazok je skutocne od Pabla Picassa. Vola sa Pijacka absintu,tento olej namaloval v roku 1901 v Parizi (mal 20 rokov), vtedy boli ovplyvneni aj tvorbou Tolouse-Lautreca. Inak tento obraz patri medzi moje ozaj oblubene.
Naposledy upravil(a) Dwarf dne stř 31. bře 2010 13:08:26, celkem upraveno 2 x.
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Odpovědět