Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: Lidová tvořivost absinthem poznamenaná.

Příspěvek od dEffect »

Uzasne kusky ! velka vdaka ;)

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Přátelé,

nejsem si jist, zdali umístit tento příspěvek sem do "naší" tvorby inspirované absintem, nebo do tématu "Hudba k absintu", protože de facto bych na něj potřeboval zcela nové forum, nicméně to se mi zdá být zbytečné, a proto:

Je jasná věc, že absinthe je nejvíc spojován s výtvarníky, případně literáty, ale mě osobně, jakožto aspiranta na muzikologický titul, samozřejmě nejvíc zajímá spojení inspirace absintem a tvorby hudby. Namátkou z těch "skladatelů" o kterých vím, že nápoji holdují můžu zmínit pouze notoricky známého M. Mansona, či T. Raznora, pár z nás možná ještě bude znát českého rockera Petra Štěpána (u kterého si ovšem kvůli textu písně "Katakomby" a "kontroverznímu" klipu nejsem zcela jistý, jestli to jen není gotická póza a v reálu to není jen další poživač czechsintů...), ale tím seznam končí. Jde mi spíše o historicky starší skladatele z přelomu 19. / 20. století, nebo klidně i o tvůrce 20. století, kteří tomuto nápoji holdovali a je to o nich známo. Proto, jestli víte o nějakých, obzvláště těch, kteří se věnovali artificiální hudbě, prosím s informacemi sem, budu za ně neskonale rád. (Nepohrdnu samozřejmě ani non-artificiálními tvůrci...)

Díky.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Dark Knight

Příspěvek od Dark Knight »

Slovi píše:Přátelé,

nejsem si jist, zdali umístit tento příspěvek sem do "naší" tvorby inspirované absintem, nebo do tématu "Hudba k absintu", protože de facto bych na něj potřeboval zcela nové forum, nicméně to se mi zdá být zbytečné, a proto:

Je jasná věc, že absinthe je nejvíc spojován s výtvarníky, případně literáty, ale mě osobně, jakožto aspiranta na muzikologický titul, samozřejmě nejvíc zajímá spojení inspirace absintem a tvorby hudby. Namátkou z těch "skladatelů" o kterých vím, že nápoji holdují můžu zmínit pouze notoricky známého M. Mansona, či T. Raznora, pár z nás možná ještě bude znát českého rockera Petra Štěpána (u kterého si ovšem kvůli textu písně "Katakomby" a "kontroverznímu" klipu nejsem zcela jistý, jestli to jen není gotická póza a v reálu to není jen další poživač czechsintů...), ale tím seznam končí. Jde mi spíše o historicky starší skladatele z přelomu 19. / 20. století, nebo klidně i o tvůrce 20. století, kteří tomuto nápoji holdovali a je to o nich známo. Proto, jestli víte o nějakých, obzvláště těch, kteří se věnovali artificiální hudbě, prosím s informacemi sem, budu za ně neskonale rád. (Nepohrdnu samozřejmě ani non-artificiálními tvůrci...)

Díky.

Co se Šťepána týče, po pár rozhovorech s ním jsem usoudil, že ten člověk to má opravdě v hlavě v pořádku (možná víc, než mnozí) a rozumí tomu, o čem zpívá, tudíž si myslím, že ač je v jeho klipu prezentován czechsint, dopřává své temné duši požitek z pravého absinthu.

Jediný hudebník, o kterém vím, že pil absinth, je Andrew Lloyd Weber (dokonce má nějaká jeho nadace něco společného s tím Picassovým obrazem, myslím).
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Díky, kouknu se na něj.

Add P. Štěpán (pro zajímavost, jeden člen tohoto fóra se jmenuje stejně): Také jsem toho názoru, že ten chlap ví co chce. V tom případě si potom ale nejsem jistý, proč tedy absint prezentuje tak, jak ho prezentuje. Po skvělém Absinth(u) z Metropolis si zcela pokazit renomé zápalným rituálem v Katakombách a ještě to navíc potvrdit videoklipem? Nevím, nevím... v hlavě mi nevyvstává žádné kloudné vysvětlení, proč by doma konal tak a ve své umělecké tvorbě onak. Právě on by totiž měl být tím vlajkonošem českého gotického rocku, který se staví tvrdě proti ničení tradic a ukazuje té spoustě dětských rádoby gotičáků, že: "Takhle dětičky... Takhle se to nedělá. Následujte mne a já Vám ukážu, jak by tomu mělo být." - to se ale nekoná, naopak, jen je utvrzuje v tom, že konají správně.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Dark Knight

Slovi píše:Díky, kouknu se na něj.

Add P. Štěpán (pro zajímavost, jeden člen tohoto fóra se jmenuje stejně): Také jsem toho názoru, že ten chlap ví co chce. V tom případě si potom ale nejsem jistý, proč tedy absint prezentuje tak, jak ho prezentuje. Po skvělém Absinth(u) z Metropolis si zcela pokazit renomé zápalným rituálem v Katakombách a ještě to navíc potvrdit videoklipem? Nevím, nevím... v hlavě mi nevyvstává žádné kloudné vysvětlení, proč by doma konal tak a ve své umělecké tvorbě onak. Právě on by totiž měl být tím vlajkonošem českého gotického rocku, který se staví tvrdě proti ničení tradic a ukazuje té spoustě dětských rádoby gotičáků, že: "Takhle dětičky... Takhle se to nedělá. Následujte mne a já Vám ukážu, jak by tomu mělo být." - to se ale nekoná, naopak, jen je utvrzuje v tom, že konají správně.
No "hořící absinth" v pravdě lépe, než např. "tekoucí absint". Proč tak koná nevím, pokud je oním uživatel on, třeba se nám k tomu vyjádří :D Možná tomu prostě nepřikládal takovou váhu, jako my.
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Nevyjádří, protože to není TEN P. Štěpán, nýbrž pouze jeho jmenovec a můj bývalý spolužák ze ZŠ.
Dark Knight

Slovi píše:Nevyjádří, protože to není TEN P. Štěpán, nýbrž pouze jeho jmenovec a můj bývalý spolužák ze ZŠ.
Aha, tak jsem to pochopil špatně. škoda :D No poštěstí-li se a budu zase mít možnost s ním mluvit v červnu, optám se ho.
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Určitě se zeptej. Klidně, když už budeš mít tu možnost, s ním zkus probrat téma Absintu obsáhleji. Já i nejspíše pár dalších mafiánů si potom výstup určitě poslechneme rádi.
Dark Knight

Slovi píše:Určitě se zeptej. Klidně, když už budeš mít tu možnost, s ním zkus probrat téma Absintu obsáhleji. Já i nejspíše pár dalších mafiánů si potom výstup určitě poslechneme rádi.
Spíš když bude čas, Petr je někdy velmi nepřístupný otázkám a hlavně je permanentně zaneprázdněn. Ale pokusím se zjistit co nejvíc.
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Osobne p.Stepana nepoznam, no vobec by som sa nedivil keby o kvalitnom absinthe nic nevedel, a mozno si prave mysli ze ten ohnovy ritual bol starsi:) alebo sa hodi viac k image, ten ohen:) Vo vseobecnej ceskej verejnosti si myslim, ze Hill's ma silne meno a tradiciu.
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Odpovědět