Bairnsfather Bitter

Bylinné maceráty, které můžou připomínat absint, ale pravým absintem nejsou.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Corig
Pokročilý absintista
Příspěvky: 167
Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Corig »

No ještě že se nezmínil o studený filtraci. To už jsem dlouho neslyšel... :lol:
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Dworzaaa »

To sou zase slinty :rofl
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Martin »

Jediná likérka ve střední Evropě, kde se vyrábí ze stejných receptů, jako ve Francii před 200 lety.

Hmm.

OK.

:mrgreen:
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Martin »

Ale vlastně mají tak trochu pravdu.

Kyle má likérku. Likérka = místo, kde se míchá za studena.
Jenže absint není likér, to víme všichni.

My jsme lihovar. Lihovar = místo, kde se vaří líh - destiluje.
A absint je destilát, to víme všichni.
Uživatelský avatar
Dwarf
* Zkušený piják *
Příspěvky: 699
Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Dwarf »

Martin, niet čo dodať, súhlas ;)
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Absinther »

tvl, jak na něho přišli?... Jsou to sice slinty a pindy ale nedá se mu upřít, že si umí udělat mega reklamu zadarmo a všichni co čučí na čétéčko teď už ví kde sehnat jediný pravý absint ve střední evropě..
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Rafael »

Dokument jsem neviděl, ale pročetl jsem si jeho web. Pokud pominu pravopisné chyby, tak tohle jen tak přejít nejde:

"Navíc je destilace schopná dodat do destilátu jenom ty molekuly, které mají stejnou, nebo nižší teplotu varu než líh (78 stup. cel.). Všechny molekuly s teplotou varu nad 78 stup. jsou odstraněny bez ohledu na jejich pozitivní účinky".

Tak nevím, buď ten člověk o destilaci neví vůbec nic, má své potenciální zákazníky za úplné blbce nebo si z nich jen dělá srandu?
V každém případě pokud tomu nerozumí nebo na to nemá schopnosti a vybavení neměl by destilační postupy takovým způsobem zavrhovat.

Další perlička:
"Logika je jednoduchá - destilujete Váš čaj nebo kávu? Samožejmě že ne, protože destilace odstraní pozitivní učinky (molekuly) čaje stejně jako u bylinných alkoholických nápojů".

Většina kvalitních bylinných likéru je z části vyráběna teplou cestou. Výjimkou nejsou ani čajoviny nebo kávové likéry.
*
"Používáme neupravované kojenecké vody z podzemního pramene".

Co k tomu říct? Pokud je to pravda, hodně mu to zjednoduší výrobu, ale pro znalého zákazníka je to jen ohrané klišé.
*
"Používáme staré recepty pro lékárníky a drogisty z 18. století , které bylo zlatou dobou likérnictví."

Bez komentáře. Snad jen čím starší, tím lepší aneb čím víc pruhů tím víc adidas.
*
"Vanilka Likér 20%
Jsme jediní v Evropě, kteří vyrábí likér pouze ze 100% přírodních
vanilkových lusků. Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají
doopravdy přírodní vanilku z lusků".

Takže nejlepší, jediní ve střední Evropě, Evropě a zanedlouho beztak i v celém světě...

*
"Jesenická Bylinná 40%
Jesenická Bylinná je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru,
nemůže být označena jako "likér". Neužíváme glukózový sirup jako velké
likérky, ale dražší bílý cukr. Bylinná má snížený obsah cukru, aby
nezanechal tu nechutnou chuť v puse tzv. "lepidlo". "

Nejsem si jist zda ví o čem píše, jestli ví k čemu se glukozový sirup v likérnictví používá.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Martin »

Víš, Kyle je takový svérázný, no :) Taky to nemůžu číst a taky nad tím kroutím hlavou, ale neuděláš nic.
Uživatelský avatar
Wajt
* Zkušený piják *
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Wajt »

Ufff, pokud byste nevěděli, co se skrývá v Ostravě pod análním drinkem za 48,-...je to bairnsfather louchovaný spritem.
Přílohy
20180217_131905-1.jpg
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Bairnsfather Bitter

Příspěvek od Martin »

:rofl :rock

Louchovačka se Spritem je nej! Jinak už prebany nepiju.
Odpovědět