Stránka 6 z 7

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: čtv 25. zář 2014 0:42:32
od Corig
No ještě že se nezmínil o studený filtraci. To už jsem dlouho neslyšel... :lol:

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: čtv 25. zář 2014 15:27:01
od Dworzaaa
To sou zase slinty :rofl

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: čtv 25. zář 2014 17:33:47
od Martin
Jediná likérka ve střední Evropě, kde se vyrábí ze stejných receptů, jako ve Francii před 200 lety.

Hmm.

OK.

:mrgreen:

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: čtv 25. zář 2014 17:40:43
od Martin
Ale vlastně mají tak trochu pravdu.

Kyle má likérku. Likérka = místo, kde se míchá za studena.
Jenže absint není likér, to víme všichni.

My jsme lihovar. Lihovar = místo, kde se vaří líh - destiluje.
A absint je destilát, to víme všichni.

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: čtv 25. zář 2014 21:07:29
od Dwarf
Martin, niet čo dodať, súhlas ;)

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: pát 26. zář 2014 18:08:48
od Absinther
tvl, jak na něho přišli?... Jsou to sice slinty a pindy ale nedá se mu upřít, že si umí udělat mega reklamu zadarmo a všichni co čučí na čétéčko teď už ví kde sehnat jediný pravý absint ve střední evropě..

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: sob 27. zář 2014 18:20:03
od Rafael
Dokument jsem neviděl, ale pročetl jsem si jeho web. Pokud pominu pravopisné chyby, tak tohle jen tak přejít nejde:

"Navíc je destilace schopná dodat do destilátu jenom ty molekuly, které mají stejnou, nebo nižší teplotu varu než líh (78 stup. cel.). Všechny molekuly s teplotou varu nad 78 stup. jsou odstraněny bez ohledu na jejich pozitivní účinky".

Tak nevím, buď ten člověk o destilaci neví vůbec nic, má své potenciální zákazníky za úplné blbce nebo si z nich jen dělá srandu?
V každém případě pokud tomu nerozumí nebo na to nemá schopnosti a vybavení neměl by destilační postupy takovým způsobem zavrhovat.

Další perlička:
"Logika je jednoduchá - destilujete Váš čaj nebo kávu? Samožejmě že ne, protože destilace odstraní pozitivní učinky (molekuly) čaje stejně jako u bylinných alkoholických nápojů".

Většina kvalitních bylinných likéru je z části vyráběna teplou cestou. Výjimkou nejsou ani čajoviny nebo kávové likéry.
*
"Používáme neupravované kojenecké vody z podzemního pramene".

Co k tomu říct? Pokud je to pravda, hodně mu to zjednoduší výrobu, ale pro znalého zákazníka je to jen ohrané klišé.
*
"Používáme staré recepty pro lékárníky a drogisty z 18. století , které bylo zlatou dobou likérnictví."

Bez komentáře. Snad jen čím starší, tím lepší aneb čím víc pruhů tím víc adidas.
*
"Vanilka Likér 20%
Jsme jediní v Evropě, kteří vyrábí likér pouze ze 100% přírodních
vanilkových lusků. Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají
doopravdy přírodní vanilku z lusků".

Takže nejlepší, jediní ve střední Evropě, Evropě a zanedlouho beztak i v celém světě...

*
"Jesenická Bylinná 40%
Jesenická Bylinná je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru,
nemůže být označena jako "likér". Neužíváme glukózový sirup jako velké
likérky, ale dražší bílý cukr. Bylinná má snížený obsah cukru, aby
nezanechal tu nechutnou chuť v puse tzv. "lepidlo". "

Nejsem si jist zda ví o čem píše, jestli ví k čemu se glukozový sirup v likérnictví používá.

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: sob 27. zář 2014 22:14:26
od Martin
Víš, Kyle je takový svérázný, no :) Taky to nemůžu číst a taky nad tím kroutím hlavou, ale neuděláš nic.

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: sob 17. úno 2018 20:13:47
od Wajt
Ufff, pokud byste nevěděli, co se skrývá v Ostravě pod análním drinkem za 48,-...je to bairnsfather louchovaný spritem.

Re: Bairnsfather Bitter

Napsal: sob 17. úno 2018 21:29:30
od Martin
:rofl :rock

Louchovačka se Spritem je nej! Jinak už prebany nepiju.