Vintage absinthe - absintový Svatý Grál!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vintage absinthe - absintový Svatý Grál!
Oxygenée mám doma a Oxygenée Blanche jsem kdysi přinesl na koštovačku do Brna, pamatujete? Pravdou je, že je to asi "nejhorší" preban ze všech, co jsem koštoval, ale Bazinet, Bazinet jsem dodnes neměl.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Marc T. objevil ve historickém hotelu v městečku Lons-Le-Saunier další neskutečnou cache, 5x preban Pernod Fils a 5x preban Junod! To se může stát jen ve Francii 
O Junodu píše, že je masivně bylinný, hořký a na míle vzdálený Pernodu! Prý už chápe, proč na některých fotkách bylo vidět, že používají i tři kostky cukru. Zajímavá informace.
Buď byl Junod barven i pelyňkem pravým (není známá žádná informace, že by to kdy nějaký preban producent dělal) a nebo Marc otevřel tu pravou láhev s největší odpařenou částí a v láhvi tak zůstal nahuštěný bylinný koncentrát hořký jako peklo. Sám s tím mám zkušenosti. Můj nedávný vzorek Chartreuse 1890 pocházel z láhve s polovičním obsahem oproti původnímu a musel se ředit vodou, která se z něj za to století odpařila. Jinak to bylo hořké převelice.
O Junodu píše, že je masivně bylinný, hořký a na míle vzdálený Pernodu! Prý už chápe, proč na některých fotkách bylo vidět, že používají i tři kostky cukru. Zajímavá informace.
Buď byl Junod barven i pelyňkem pravým (není známá žádná informace, že by to kdy nějaký preban producent dělal) a nebo Marc otevřel tu pravou láhev s největší odpařenou částí a v láhvi tak zůstal nahuštěný bylinný koncentrát hořký jako peklo. Sám s tím mám zkušenosti. Můj nedávný vzorek Chartreuse 1890 pocházel z láhve s polovičním obsahem oproti původnímu a musel se ředit vodou, která se z něj za to století odpařila. Jinak to bylo hořké převelice.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Martin píše:Marc T. objevil ve historickém hotelu v městečku Lons-Le-Saunier další neskutečnou cache, 5x preban Pernod Fils a 5x preban Junod! To se může stát jen ve Francii![]()
Omnia mea mecum porto.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Právě že nic jiného nedělá, než jen hledá 
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Slinty slint... bude degustačka v Bove? 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Proti některým z Vás nemám napitou ani desetinu absintů co Vy, ale děsně rád bych ochutnal nějaký preban kousek, čistě ze zvědavosti, co s tím ty léta udělají. Bohužel tuším, že bych pak nutně potřeboval ochutnat druhý, protože by mě děsně zajímalo, jestli ten čas neudělal s jiným něco jiného 
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Tak si kup "aspon" l'ancienne.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
L'Ancienne mám doma dvě lahve, jednu načatou a jednu v chládku. Ale vintage je vintage.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Takže na ebayi bychom měli absint z roku 1820. 
http://cgi.ebay.fr/Bouteille-Verre-Souf ... ken=ljADMR" onclick="window.open(this.href);return false;

Obsahu tam už moc není a těžko říct, jak moc to bude pitelné a hlavně, jak moc je velká pravděpodobnost, že jde skutečně o takřka 200 let starý absint.
Ano, cena, nezájem kolegů z Oxygenee a vůbec celá nabídka je velmi podezřelá... ale co kdyby!
http://cgi.ebay.fr/Bouteille-Verre-Souf ... ken=ljADMR" onclick="window.open(this.href);return false;
Obsahu tam už moc není a těžko říct, jak moc to bude pitelné a hlavně, jak moc je velká pravděpodobnost, že jde skutečně o takřka 200 let starý absint.
Ano, cena, nezájem kolegů z Oxygenee a vůbec celá nabídka je velmi podezřelá... ale co kdyby!
- Moderní absinthe chutná moderně.