Kde všude se dá popít zelená víla?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde všude se dá popít zelená víla?

Příspěvek od Habu »

Díky za info! Nevíš přesnou lokalitu? Že bychom přidali zářez do absinthové mapy.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Hospoda Kupé

Příspěvek od Tuvy »

Zdravím, v týdnu jsem náhodou zapadl do restaurantu Kupé v Brně na Veveří.

Sklepní hospoda s cihlovými zdmi je vyzdobena v alternativním a retro stylu a hlásí se k arabské a orientální kuchyni. Přiznám se bez mučení, že jediné co mne ihned zaujalo a udrželo v restauraci i poté, co jsem zjistil, že je kompletně vegetariánská, byly známé lahve z Boršic a F.H.Prager. Lístek byl obrázkový, celkem logicky řazený. Byť fotky jídla většinou vzbudí spíš podezření, v tomto případě jsem byl mile překvapený, protože jídla opravdu fotkám odpovídala. Jak jsem zmínil, jde o restauraci vegetariánskou a v jejich pojetí je orient od Řecka (obligátní salát se sýrem a olivami) až po Himaláje. V lístku jsou vyznačeny jídla bezlepková apod., přičemž je vidět, že v managementu restaurace bude nějaký foodie, lze najít prvky bio, slowfoodu, údajně si dělají vlastní jogurt z lokálního mléka. Obsluha je milá a snaživá, zvládla zpracovat i požadavky mimo lístek.
Na druhou stranu ušpiněný dredař, který občas vylezl z kuchyně zrovna důvěru nevzbuzoval, stejně jako občasný silný závan trávy nebo několikrát se opakující výpadek proudu. Další vadou na kráse pak jsou celkem čisté záchody, ale s neklamnou vůní Ganja eau de toilet a nálepkami Antifa street fight, které možná vylepil sám personál (nikdo se je nepokoušel sundat).
Ceny se k retrovýzdobě též hodí (3 dl cideru za 35 kč?), ale levnější jsou nejen jídla (která jsou bezmasá, tedy logicky levnější), ale i nápoje. Antoníček jsem si nedal, ale dle lístku ho nabízí s karafou vody, to by to mělo být ok. Ještě se tam někdy na průzkum vydám a otestuji.
Zda bych celkově doporučil? V kontextu Brněnských restaurací určitě zajímavá zkušenost a rozhodně nadprůměrné jídlo, je třeba ovšem být připraven na "alternativní" prostředí - hold Hansen to není...
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

U Suchý dásně v Praze. 8-) ...ale jen pro otrlé. ;)

http://www.usuchydasne.cz/napoje
stego
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stego »

Ja som narazil v Prahe na Karlaku na celkom v pohode plzensku hospodu U Sedleru http://www.usedleru.cz/cs, kde sa chvalia Zufankom(napr Grilovaná vepřová panenka se švestkovou omáčkou provoněnou slivovicí Žufánek a mandlemi)a maju aj St.Antoine. Je sice za 90 a ked som si k nemu poprosil z vodou a bez ohna tak som ho dostal do maleho pohara a k tomu cukor, zapalky a vodu, ale lepsie ako nic.
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

stego píše:Ja som narazil v Prahe na Karlaku na celkom v pohode plzensku hospodu U Sedleru http://www.usedleru.cz/cs, kde sa chvalia Zufankom(napr Grilovaná vepřová panenka se švestkovou omáčkou provoněnou slivovicí Žufánek a mandlemi)a maju aj St.Antoine. Je sice za 90 a ked som si k nemu poprosil z vodou a bez ohna tak som ho dostal do maleho pohara a k tomu cukor, zapalky a vodu, ale lepsie ako nic.
Čau stego, díky za tip! Zápalky pobavily! :geek: Absint jsem si objednával už leckde, ale zápalky mi k tomu ještě (díkybohu) nikdy nepřinesli.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Tak to tu snad ještě nikdy nebylo, přinést ke sklenici absintu i krabičku sirek a zapal si to sám :D
Transilvanian
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Transilvanian »

Mne v jednom podniku k ústnej vode priniesli zapaľovač a cukor v papieriku ako ku káve (plus čajovú lyžičku) :mrgreen:
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...
stego
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stego »

Martin píše:Tak to tu snad ještě nikdy nebylo, přinést ke sklenici absintu i krabičku sirek a zapal si to sám :D
No stale lepsie ako keby mi to zapalila :evil: . Zdala sa mi trochu zaskocena mojou "divnou" poziadavkou, tak asi skombinovala to co poznala a to co som chcel. Na to, ze tam bolo vtedy plno a nestihala, tak som bol rad, ze som tak dopadol :) .
V tych koncinach som radsej skocil na Antoina do Malej Ryby, tam to je aspon lacnejsie. Len od kedy mam fontanku na byte, tak je problem najst dovod ist pit niekde von.
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Zdravím Stego, čítam slovenčinu, odkial že si, študent v Čechach?
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Odpovědět