Kvalitní obchody

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
VSemi
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní obchody

Příspěvek od VSemi »

To jsou spíš vody plné cukru, ochucovadla a konzervantů...
Já osobně preferuju TH... Ale musím vyzkoušet Martinem doporučovaný East Imperial...ten jsem ještě neměl.

V lednici se mě neustále chladí a vždy připravené k OMG trio od TH:
IMG_20170125_152840-compressor.jpg
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Dobrý tonik je dost odlišný od těch, co prodává Kinley atd.

Můj nej tonik k OMG je East Imperial Burma. 100% přírodní z bylinných extraktů, přírodní chinin a neznatelně cukru. Jak člověk ochutná, tak už nikdy nekoupí ty supermarketové petflašky 2 litry za 25 kaček.

Tonic musí být ve skle. Měla by to být jedna porce, protože jak otevřete 2l petflašku, nalijete si sklenici, zavřete petflašku, nalijete další atd., tak bublinky půjdou kam? Správně, půjdou do prdele! A tonic bez bublinek není tonic. Proto má EI láhve o objemu 150 ml. Ideální porce! G&T se dělá 1:3, tedy 5cl ginu, 15 cl toniku.

Kinley a spol. jsou čisté cukrové vody s chininovým aroma. Něco jako czechsinth a pravý absint.

V ČR se nedávno objevil první výrobce poctivých toniků a limonád. Bohemsca. Máme je na shopu. Ladil jsem s nimi receptury a v cca březnu vydají tonik, který jsem si připravil sám pro sebe. Bude to veselé :)
VSemi
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Žufánek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSemi »

Já mám nejradši obyč tonic.. ale žena si ujíždí na scherry TH
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

JJ, všechny tyhle 2 litrové sra*ky do gin'n 'tonic nepatří.

Bohemsca limči včetně toniku jsem měl, mne úplně neoslovili ( neříkám, že nejsou dobré, nikdy bych si nedovolil hanit zbytečně práci ostatních ). Musím říct Martine, že bych v životě nepoznal, že bys tu recepturu toniku mohl dělat ty :chuckle I když to povídání vzadu o lidičkách sem moc nečetl. Od tebe bych čekal něco krutě přísně ortodoxně chininového s nějakou jemnou nuancí :chuckle Asi jen moje projekce... :mrk

Včera sem vzal na otestování ( jak jinak než na našich hostech ) toto http://doubledutchdrinks.com/#section-our-collection" onclick="window.open(this.href);return false;, tak uvidíme, jak bude chutnat.
Přílohy
200 (1).gif
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Nenech se mýlit, recepturu toniku jsem nedělal já, ta moje verze je ještě ve fázi prototypu. Finální verze bude snad v dubnu. Ještě na to nejsou ani etikety, poslední verzi receptu jim posílám příští týden.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Aktuální tonic ladila Terezka z Hemingway baru, http://www.lepsinalada.cz/476-bohemsca- ... nic-water/" onclick="window.open(this.href);return false;
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

DÍKY BOHU! :chuckle
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

Jo ten East Imperial Burma mi doporučovali v Bartidě v Ostravě a ja to odmítnul :D tak nějak jsem jim nevěřil, holt mladická nerozvážnost, teď už budu vědět.
Deda
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deda »

Tak to se stavím jak pojedu kolem na nejen toniky, ale teď si všímám že není má oblíbená kontušovka herdek :)
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornado »

Tak Žufánkům bude ještě chvilku trvat, než budou mít oskerušovici. Nevíte někdo o nějaké skutečně kvalitní alternativě? Doposud jsem ji neochutnal a docela by mě zajímalo, jaká je. V Jelínka moc velkou důvěru nemám.
Odpovědět