Otrava methylalkoholem aneb who's the fuckin' amateur now? ;)
- maaca
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: La Grenouille
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otrava methylalkoholem aneb who's the fuckin' amateur no
To neni jen o "absintech", ale i o "vodkách", "slivovicích", ... a vlastně i o "párkách", "sýrech", ... Prostě Češi jsou zvyklí pít a jíst bordel a neumim si představit sílu, která by to dokázala změnit.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo. Je to tak. Já to nekupuju, nekonzumuju. Dost si vybírám. Ale na druhou stranu to nemůžu a nechci odpírat těm, kteří to chtějí jíst a pít. Je to tady OT, tak se nebudu pouštět do nějakých rozsáhlých úvah na tohle téma, ale "vodka" a tuzemák a levnej sejra je pro někoho jediná možnost, jak si alespoň pomyslně dopřát vodky, rumu a sýru. Často je to o ceně. A někomu to i chutná. Jeho věc. Já si domů nosím z práce zhruba průměrný plat a z něho si nemohu dovolit kvalitní sýr, kvalitní alkohol, kvalitní pečivo, kvalitní čokoládu, kvalitní čaj, kvalitní vejce, kvalitní těstoviny atd... Takže je i pro mě každý měsíc o kompromisech a to mluvím jen o jídle a pití. A to beru 2x tolik, co lidi v mém okolí, někteří příslušníci rodiny, kamarádi... Ono se na ty náhražky dobře nadává, dokud si člověk nezkusí vyjít s 6000 na měsíc. Zkusil jsem si to na půl roku a dost to změní pohled na tuhle tematiku.
I tohle je důvod, že je tolik otrávených. Někdo je prostě na chlastu závislej a proto kupuje levný hnusy, někdo se chce jen opít a nemá na to, aby se zboural lahví whisky, tak šáhl po tom nejlevnějším tuzemáku.
A je i dost lidí, kterým tuzemák jednoduše chutná. Pijou hrdě Božkov a mají pocit toho, že požívají cosi kvalitního, svátečního, proti tuzemáku levnějšímu nebo stáčenýmu. A už ten Božkov mají za alkohol drahý, vhodný jen na oslavy...
I tohle je důvod, že je tolik otrávených. Někdo je prostě na chlastu závislej a proto kupuje levný hnusy, někdo se chce jen opít a nemá na to, aby se zboural lahví whisky, tak šáhl po tom nejlevnějším tuzemáku.
A je i dost lidí, kterým tuzemák jednoduše chutná. Pijou hrdě Božkov a mají pocit toho, že požívají cosi kvalitního, svátečního, proti tuzemáku levnějšímu nebo stáčenýmu. A už ten Božkov mají za alkohol drahý, vhodný jen na oslavy...
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
No podivej chapu, ze 6000 je malo (sice nevim kolik si mel vycleneno na jidlo, ale budiz), ale pokud si rozvrhnes co budes ten mesic jist a budes kupovat suroviny, ktere se daji pouzit do vice jidel a nektere vydrzi dele (pouziti na vice dni) tak to musi jit i se zdravymi potravinami bez ecek a tech hnusu.
Ja varim vetsinou italsky a ver mi neni to tak silene. Musi se jen myslet hlavou a to ti lidi neumi.
Ja varim vetsinou italsky a ver mi neni to tak silene. Musi se jen myslet hlavou a to ti lidi neumi.
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasím. Vycházel jsem i s podstatně méně štědrým rozpočtem a "sračky" jsem si nekupoval. Prostě se člověk nemůže dobrý vínem opít každý den, stejně tak hovězí steak si člověk dá jen jednou týdně a k některým večeřím prostě musí stačit chleba z místní pekárny s tvarohovou pomazánkou (česnek z trhu + tvaroh od lokálního sedláka).Froggg píše:Ale jo. Je to tak. Já to nekupuju, nekonzumuju. Dost si vybírám. Ale na druhou stranu to nemůžu a nechci odpírat těm, kteří to chtějí jíst a pít. Je to tady OT, tak se nebudu pouštět do nějakých rozsáhlých úvah na tohle téma, ale "vodka" a tuzemák a levnej sejra je pro někoho jediná možnost, jak si alespoň pomyslně dopřát vodky, rumu a sýru. Často je to o ceně. A někomu to i chutná. Jeho věc. Já si domů nosím z práce zhruba průměrný plat a z něho si nemohu dovolit kvalitní sýr, kvalitní alkohol, kvalitní pečivo, kvalitní čokoládu, kvalitní čaj, kvalitní vejce, kvalitní těstoviny atd... Takže je i pro mě každý měsíc o kompromisech a to mluvím jen o jídle a pití. A to beru 2x tolik, co lidi v mém okolí, někteří příslušníci rodiny, kamarádi... Ono se na ty náhražky dobře nadává, dokud si člověk nezkusí vyjít s 6000 na měsíc. Zkusil jsem si to na půl roku a dost to změní pohled na tuhle tematiku.
Pokud má ale někdo stovku na den a z toho si koupí krabku cigaret a krabku vína, chápu, že mu na normální jídlo prachy nevychází - takový ale ať klidně chcípne hlady...
OT: Tohle sem vůbec nepatří, ale mě to totálně zbouralo: http://www.theonion.com/articles/no-one ... age,29553/" onclick="window.open(this.href);return false;
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Tuvym, do značné míry je to o tom, "nekonzumovat" za každou cenu v extrémních množstvích a denně. Když nemám každý týden na lahev kvalitního rumu, tak si místo toho nekoupím lahev tuzemáku, ale dám si třeba jeden, dva dobré drinky.
Jsou i lidé, kteří skutečně počítají každý haléř, ale sračky bohužel kupují i tací, kteří by nemuseli a jen nechtějí omezit svou nenažranost či vypitost.
Jsou i lidé, kteří skutečně počítají každý haléř, ale sračky bohužel kupují i tací, kteří by nemuseli a jen nechtějí omezit svou nenažranost či vypitost.
Naposledy upravil(a) Wajt dne stř 19. zář 2012 10:30:39, celkem upraveno 1 x.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Moji oblíbení čórkaři textů, Absinthe Original, strikes back!
Poznáte rozdíl mezi mým původním článkem k aktuální metanolové aféře a jejich kopií?
Originál: Metanolová smršť
Sprostá kopie bez uvedení zdroje: http://www.absintheoriginal.cz/prodej_l ... hibice.php" onclick="window.open(this.href);return false; (nezaslouží si aktivní link)
Poznáte rozdíl mezi mým původním článkem k aktuální metanolové aféře a jejich kopií?
Originál: Metanolová smršť
Sprostá kopie bez uvedení zdroje: http://www.absintheoriginal.cz/prodej_l ... hibice.php" onclick="window.open(this.href);return false; (nezaslouží si aktivní link)
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Nu, na jídlo bylo 2000, 3000 na bydlení a 1000 na dopravu, telefon a další výdaje. A holt jsem se musel spokojit s tím, že budu mít levnější jídlo. A to jsem nekuřák a víno jsem si mohl koupit jednou do měsíce při ceně lahve kolem 300 korun. Na pivo jsem zašel jednou týdně, spíše z důvodu sociální inteakce. Kvalitní mlíko jsem měl jen díky tomu, že v HK je možnost brát z farmy. Ale ne všude tohle je. Když člověk nemá ani na provoz auta, musí kupovat tam, kam dojde. A v českých sámoškách či marketech toho opravdu moc není. Je to dobrá reality show, zkusit si to je opravdu dobrej a pro člověka přínosnej počin, tedy pokud je to na dýl jak měsíc. Než jsem měl tu možnost taky jsem plácal o tom, jak všechno jde. Skončil jsem u omezení se jen na to, co potřebuju (žádná švýcarská čokoláda z rodinné švýcarské čokoládovny) a i to jsem kupoval s kompromisem, nebyl to nejlevnější hnůj, ale nebylo to to, co bych si dopřál, kdybych měl víc peněz. Někomu by třeba stačil kus sejra nebo chleba na den, já jsem bohužel poměrně rostlý do výšky i muskulatury a mám tu potřebu jíst pravidelně a víc než někdo, s poloviční vahou. A je taky důležitý, uvědomit si, že jsou úplně jiný možnosti v Praze, případně u nás v Hradci, v Jaroměři a nebo na vesnici. Nejhůř jsou na tom města jako Jaroměř, kolem 10 000 tisíc obyvatel. Tam člověk převážně nemá možnost svýho hospodářství, ale navíc ani v tom městě nic pořádnýho není sehnání.
Měl jsem o tom taky jinou představu a říkal jsem si, že to nějak půjde. Ale dokud si to nezkusíte, nemá cenu polemizovat. Je to stejný, jako spousta dalších extrémů životních. Ono se to totiž nedá ani dost dobře popsat, přijde nečekaná situace typu nákup skript nebo zaplacení poplatku v knihovně a člověku s takovým příjmem to hne pěkně s rozpočtem. Nedej bože, když si chce koupit boty nebo triko (kvalitní samozřejmě).Abych to shrnul, stojím si za tím, že u nás člověk není schopen jist a pít s vynecháním všech šmejdů pokud bere u nás stále velmi častý dělnický plat v rozmezí 10 - 14 tisíc čistého. Protože ten člověk musí někde bydlet. Nájem v garsonce v Hradci vyjde na 8 tisíc. Nechci tím říct, že by tihle lidé museli kupovat to nejhorší, co je dostupný, to určitě ne, ale určitě to nebude to, co já považuji za kvalitní (máslo, tvaroh, pečivo, víno...). Prostě kompromis. Já si stojím za tím, že i s průměrným platem, kdybych kupoval opravdu jen kvalitní (nikoliv předražené) jídlo, pití a další výrobky, tak když už bych vyšel, tak opravdu jen od výplaty k výplatě. Stejně tak jako o jídle a pití se můžeme totiž bavit o oblečení, elektronice, benzínu... Často zjistíte, že něco se ve vyšší jakosti u nás ani nedá koupit a nebo dá, ale za opravdu nereálně posazenou cenu.
A rozhodně nechci říct, že u nás je tak mizerně, že většina lidí se nemůže pořádně najíst, naopak, vždycky říkám, že pokud má někdo pocit, že je tu špatně, nechť se vyjede podívat na východ od našich hranic (i když i tam je kvalita potravin převážně vyšší než u nás, často i proto, že je z větší části původem domácí výroby a nebo z malovýroby). Ale co je fakt, tak se k nám pod různými značkami známými i neznámými dováží výrobky kvality mnohem horší, než ve které se prodávají na západ od nás. Viz nedávný případ Ramy, kdy v Rakousku má tento výrobek mnohem blíže k máslu, než u nás, stejně tak třeba ten benzín. Vozí se to sem, protože to tady lidi kupujou. To je špatně. Ale co jim zbejvá, když alternativa není, nebo je stejně nekvalitní a nebo je už příliš drahá... Ale debatu na tohle téma bych asi ukončil, pokud tedy nebude založeno samostatné téma, ať to tu nesviní.
Edit: Vidím, že jsem toho napsal požehnaně, takže se omlouvám, ale musel jsem vyjádřit svůj nesouhlas s názorem, že lidé srajdy kupovat nemusí. Někteří prostě bohužel musí a vidím to kolem sebe často, jelikož se s lidmi z nízkopříjmových skupin stýkám poměrně často a sám jsem si to taky zkusil.
Měl jsem o tom taky jinou představu a říkal jsem si, že to nějak půjde. Ale dokud si to nezkusíte, nemá cenu polemizovat. Je to stejný, jako spousta dalších extrémů životních. Ono se to totiž nedá ani dost dobře popsat, přijde nečekaná situace typu nákup skript nebo zaplacení poplatku v knihovně a člověku s takovým příjmem to hne pěkně s rozpočtem. Nedej bože, když si chce koupit boty nebo triko (kvalitní samozřejmě).Abych to shrnul, stojím si za tím, že u nás člověk není schopen jist a pít s vynecháním všech šmejdů pokud bere u nás stále velmi častý dělnický plat v rozmezí 10 - 14 tisíc čistého. Protože ten člověk musí někde bydlet. Nájem v garsonce v Hradci vyjde na 8 tisíc. Nechci tím říct, že by tihle lidé museli kupovat to nejhorší, co je dostupný, to určitě ne, ale určitě to nebude to, co já považuji za kvalitní (máslo, tvaroh, pečivo, víno...). Prostě kompromis. Já si stojím za tím, že i s průměrným platem, kdybych kupoval opravdu jen kvalitní (nikoliv předražené) jídlo, pití a další výrobky, tak když už bych vyšel, tak opravdu jen od výplaty k výplatě. Stejně tak jako o jídle a pití se můžeme totiž bavit o oblečení, elektronice, benzínu... Často zjistíte, že něco se ve vyšší jakosti u nás ani nedá koupit a nebo dá, ale za opravdu nereálně posazenou cenu.
A rozhodně nechci říct, že u nás je tak mizerně, že většina lidí se nemůže pořádně najíst, naopak, vždycky říkám, že pokud má někdo pocit, že je tu špatně, nechť se vyjede podívat na východ od našich hranic (i když i tam je kvalita potravin převážně vyšší než u nás, často i proto, že je z větší části původem domácí výroby a nebo z malovýroby). Ale co je fakt, tak se k nám pod různými značkami známými i neznámými dováží výrobky kvality mnohem horší, než ve které se prodávají na západ od nás. Viz nedávný případ Ramy, kdy v Rakousku má tento výrobek mnohem blíže k máslu, než u nás, stejně tak třeba ten benzín. Vozí se to sem, protože to tady lidi kupujou. To je špatně. Ale co jim zbejvá, když alternativa není, nebo je stejně nekvalitní a nebo je už příliš drahá... Ale debatu na tohle téma bych asi ukončil, pokud tedy nebude založeno samostatné téma, ať to tu nesviní.
Edit: Vidím, že jsem toho napsal požehnaně, takže se omlouvám, ale musel jsem vyjádřit svůj nesouhlas s názorem, že lidé srajdy kupovat nemusí. Někteří prostě bohužel musí a vidím to kolem sebe často, jelikož se s lidmi z nízkopříjmových skupin stýkám poměrně často a sám jsem si to taky zkusil.
Naposledy upravil(a) Froggg dne úte 18. zář 2012 23:05:33, celkem upraveno 1 x.
-
Adigal
- Věrný stoupenec zelené víly
- Kontaktovat uživatele:
něco na odlehčení...
http://www.metro.cz/vtipalkum-na-intern ... -extra_rab" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.metro.cz/vtipalkum-na-intern ... -extra_rab" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze je tu spousta studentu, kteri musi vystacit s cca 6000/mesic a muzu ti rict, ze se to urcite da...
Ja to mam treba o neco jednoduzsi, ze sem vegetarian, takze mi nedela problem se v sezone, kdy je spousta cerstvyho a levnyho ovoce/zeleniny najist kvalitne a chutne treba za 200kc/tyden..na druhou stranu jako kurak sem mel zase nejaky vydaje navic timhle smerem.. 3500 me stala kolej, zbytek sel na zabavu...takze jednu lahev kvalitniho alkoholu + nejaky to pivo sem si za mesic mohl doprat... na druhou stranu je pak problem, kdyz musis koupit nejaky obleceni, elektroniku atd...ale tak to vetsinou zasponzorujou rodice a navic vetsina lidi ma vetsi prijem, nez tech 6k/mesic...
A ja to beru tak, ze to, kolik bude clovek vydelavat muze nejvetsi merou ovlivnit on sam...kdyz si reknes, ze nechces zrat a pit sracky a chces vest aspon trochu slusnej zivot a rozhodnes se pro to neco delat, tak ses na tom urcite lip nez clovek, kterej rezignuje a pak nadava, ze nemuze ani poradne vyjit s penezma na jidlo
Ja to mam treba o neco jednoduzsi, ze sem vegetarian, takze mi nedela problem se v sezone, kdy je spousta cerstvyho a levnyho ovoce/zeleniny najist kvalitne a chutne treba za 200kc/tyden..na druhou stranu jako kurak sem mel zase nejaky vydaje navic timhle smerem.. 3500 me stala kolej, zbytek sel na zabavu...takze jednu lahev kvalitniho alkoholu + nejaky to pivo sem si za mesic mohl doprat... na druhou stranu je pak problem, kdyz musis koupit nejaky obleceni, elektroniku atd...ale tak to vetsinou zasponzorujou rodice a navic vetsina lidi ma vetsi prijem, nez tech 6k/mesic...
A ja to beru tak, ze to, kolik bude clovek vydelavat muze nejvetsi merou ovlivnit on sam...kdyz si reknes, ze nechces zrat a pit sracky a chces vest aspon trochu slusnej zivot a rozhodnes se pro to neco delat, tak ses na tom urcite lip nez clovek, kterej rezignuje a pak nadava, ze nemuze ani poradne vyjit s penezma na jidlo
Omnia mea mecum porto.
- stego
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Froggg>súhlasím. Niečo podobné som tiež na škole zažil. Treba robiť kompromisy, hlavne ak to človek berie ako investíciu do budúcnosti.
Ale ak niekto v tom ostane dlhodobo, tak to dosť vypovedá o jeho vôli a schopnostiach...
Ale ak niekto v tom ostane dlhodobo, tak to dosť vypovedá o jeho vôli a schopnostiach...