Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Nouvelle Orleans

Příspěvek od dEffect »

Martin píše:Podle čeho usuzuješ že jde o lehce ovlivnitelného člověka pod vlivem marketingu českých producentů? Je tam nějaký takový článek? Já zatím četl jen ty jeho recenze.
No hlavne v tom jeho presvedceni o kvalite ceskych absintov bez toho aby si cokolvek o nich zistil a naprklad aj tato pasaz z jedneho jeho clanku, kde nema ani potuchy o obsahu tujonu v preban absinthoch :
Zákon – v souladu s legislativou Evropské unie – totiž připouští v absintu maximální obsah této látky ve výši 10 mg na litr, což je patrně asi desetina hodnoty, jíž se mohl vykázat „zabiják z Pontarlier“, který se podepsal na několika generacích francouzských umělců, utahaných dělníků, fabriček, modelek a prostitutek.
Priznavam, ze to bolo prehnane a prchke hned toho pana tak oznacit, ale skratka jeho clanky zanechali vo mne taky pocit.

Na druhej strane sa na tej stranke nachadza aj vela zaujimavych informacii o inych alkohol a aj o samotnych bylinkach vyuzivajucich sa v likernictve.

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Deffect: Na druhou stranu, kdo z lidí tady na fóru věděl, o co skutečně jde již ve svých absinthových začátcích? Já se s čistým svědomím přiznám, že jsem dlouho žil v domnění, že pravý absinthe je zakázaný i v ČR. :) O obsahu thujonu v prebanu raději pomlčím. 8-) Koneckonců, kde měl do nedávna člověk relevantní informace získat? Vygoogli si "absinth" a v 90% ti vyjedou bláboly o haluginogenech. Pokud vím, tak první relevantní české stránky o absinthe vytvořil Habu někdy rok zpět a také Absinhte mafia nefunguje nijak závratně dlouho.
emef
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emef »

Souhlasím s Wajtem. Kdo nenarazil na Absinthe Mafia, nemá šanci se prokousat tím množstvím zcestného balastu ke kvalitním informacím o absinthu. Hodně se teď ve svém okolí ptám, co si lidé o absinthu myslí, a ještě jsem nenarazil na nikoho, kdo by věděl víc, než že to pili ve Francii a že to je pěkně hnusné. Cesta k nápravě názorů ve společnosti je hodně dlouhá cesta a nás (spíš Vás) může hřát vědomí, že jste stáli na začátku a jednou se poplácáte po ramenou za kus odvedené práce, protože já věřím tomu, že absinthe půjde ještě hodně nahoru, je to jen otázka času. ;-)
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

Pani kolegovia :), ale ja velmi dobre viem, ze ludia toho o absinthe vedia velmi malo a vacsina sa stretla len s ceskym absintheom. Uznavam, ze na zaciatku som toho tiez malo tusil co je to absinthe, ale dostal som k informaciam, lebo ma to zaujimalo. No ten clanok bol pisany v sucastnosti, ked uz su zdroje a dokonca zdroje v cestine odkial cerpat. No uvediem to na pravu mieru vitam, ze sa dostavaju info o spravnej priprave absinthe-u a o pravde pisanej o absinthe ako celok, len sa mi nezda spravne miesat relevantne a potvrdene informacie a myty, lebo potom v tom bude znacny chaos. Cize pan Alexander Mikšovic si mohol overit info co uviedol o tujone a ostatnych castiach predtym ako to zverejnil. Neviem kolko ma presne stranka http://www.gastroprofesor.cz navstevnost, ale ked si to precita len 100 ludi a kazdy z nich to povie 2 dalsim. tak sa zase posilni demagogia ohladne absinthe-e.

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ano, absintová nevědomost je veliká. Pomalu se to ale obrací k lepšímu. Alexander Mikšovic byl na naší osvětové akci v Hemingwayi kde viděl a slyšel v podsatě poprvé co to absinthe vůbec je.

Situace se bude dále zlepšovat. Neznámější a nejkvalitnější barmanský magazín Barlife bude v tomto roce možná 2x psát o absintu a nové informace se objeví i na gastroprofesorovi.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Nu, je pravda, že sice gastroprofesor, ale u jednotlivých článků nejsou data zveřejnění, což může působit opravdu zmatečně.

Alexander Mikšovic je skutečně velká barmanská kapacita a v Hemingway baru přiznal, že jsme mu dočista zbourali jeho absinthové ideály. :twisted: Ten článek na gastroprofesorovi byl zajisté napsán několik let před naší absinthovou osvětou.
- Moderní absinthe chutná moderně.
emef
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emef »

A já už teď taky můžu říct, že začíná příprava jednoho mého osvětového "projektu", o kterém zatím nechci moc mluvit (kdyžtak v pátek ;-)), ale se kterým mám rozhodně ambice. Jen to těm neznabohům vyjasněme! :-D
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Informace pro případné zájemce, mám skladem poslední láhev PF a poslední dvě láhve od V.S. a Edouardu a další jejich dodávka je nepravděpodobná. Šarže je pomalu vyprodaná a další výroba je otázkou let.
electricmud

Příspěvek od electricmud »

Tak jsem objednal PF doufám, že jsem to stihl. :-)
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Martin píše:Informace pro případné zájemce, mám skladem poslední láhev PF a poslední dvě láhve od V.S. a Edouardu a další jejich dodávka je nepravděpodobná. Šarže je pomalu vyprodaná a další výroba je otázkou let.
Jsem velice rád, že jsem tyto lahody měl možnost ochutnat v Hem ;) láhve byly pro mě jako studenta fin. trošku mimo mísu, učebnice jsou zatim přednější... ale obrázek o tom mám a to je hlavní :)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Odpovědět