Gin

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: Gin

Příspěvek od Wagi »

Dotaz - měl by jste někdo na prodej vzoreček opiček ? :roll:

Jinak, zní to vcelku dobře těch bylynek atd, ale jak to případně pít - čistý, nebo s tonikem? 8-)
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Monkey piju čistý, škoda to ředit tonikem! On je díky tomu obrovskému množství bylin nádherně komplexní a samotný jalovec není tak moc v popředí.
goxx
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: ten pravý :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goxx »

Martin píše:Dnes dorazilo posledních 6 lahví Monkey 47 ginu, které byly u dodavatele. Další budou až v příštím roce. Kdo tedy uvažoval nad vůbec nejlepším ginem (minimálně v Evropě), tak neváhejte. Přišly mi i tři láhve limitované Distiller's Cut (láhev za 49€), ale ty jsou už rezervované.

Tak jsem si ho dnes přivezl z Boršic. Přesto, že mám dnes službu, jsem jej ochutnal. Je fakt vynikající, je velmi jemný a také pěkně voní. Bílé kořalky - mimo slivovice - nemusím od svých sedmnácti let, kdy jsem se právě z ginu ... . Je fakt, že tehdejší gin nebyl dnešní Monkey :lol: :lol:
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

U Markuse se opět objevil Monkey 47 Distillers Cut, tentokrát za pekelných 59,95€! Škoda, že se mi jich posledně (za cenu 49€) nepodařilo nakoupit víc. Dnes má ta moje předchozí 2010 hodnotu skoro 100€!
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Martin píše:U Markuse se opět objevil Monkey 47 Distillers Cut, tentokrát za pekelných 59,95€! Škoda, že se mi jich posledně (za cenu 49€) nepodařilo nakoupit víc. Dnes má ta moje předchozí 2010 hodnotu skoro 100€!
Budeš nějaké brát?
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Asi jo. Sice je to cena pekelná (já furt říkám že máme ty naše absinty strašně levné), ale co už.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

http://www.novinky.cz/koktejl/304549-v- ... -ginu.html

Btw - Jak to vidis ty, Martine, s vyrobu ginu ?
Omnia mea mecum porto.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Tak přátelé, už to teče! Po 4 hodinách destilace mám prvních 40 litrů našeho ginu a další cca 4,5 hodiny destilovat ještě budu. Mám to na úplně nejmenší oheň jakého je kolona schopna protože musím zachytit velice křehké aromata z velice bohatého botanicals listu.

Složení tvoří 16 plodů, bylin a koření. Vedle nejdůležitějších (jalovec, koriandr) jsou to vychytávky v podobě grains of paradise, cubeby, pomerančové kůry, květu lípy a dalších.

K dispozici bude jen ten jeden kotel (cca 100 litrů) protože musíme začít pálit letní ovoce a na moje bylinné úchylárny se dostanu až jako poslední.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

:shock: :heart Bude to k dispozici na nalade nebo se jedna o podpultovy zbozi? Na kolik si baj voko budes cenit jednu lahev? :sun
Omnia mea mecum porto.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

jj presne kolik to bude stat, zase zalezi jaky to bude gin :D jestli se bude rovnat tem za 800kc nebo spise tem kolem 400kc. Kazdopadne me zajima co na to bude rikat pan Tonic.
Odpovědět