St. Antoine
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Re: St. Antoine
Tak jsem TO dneska konečně objednal. A ještě přihodil ten 50% rulík a jablka ze sudu. Už aby to dorazilo 
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem chvili premyslel a napadla me jedna vec... clovek, kdyz se roky pohybuje v mafii, je v urcity bubline. Nekdy na zacatku v roku 2008 mozna jeste platilo, ze se vetsina ceskych fandu absintu zna. Samozrejme vzhledem k uzkosti zdejsi komunity cloveka podvedomne drzi tenhle pocit i dal, byt je to samozrejme nesmysl. A tak jsem premyslel, dokazeme odhadnout, kolik (pravidelnejsich) pijaku absintu vubec v Cechach (na Slovensku) je? Mate kluci z Naprotibaru nejakej ramcovej prehled kolik beznej zakaznik vypije, kolik z toho dela absint a jakou mate navstevnost co se tyce lidi pijicich absint? Nemas Martine k dispozici nejaky data z eahopu, ktery by ti reklo kolik vasich zakazniku kupuje absint? Kazdej ceskej absintovej pijan predpokladam obcas kupuje antonina... proste takovy zamysleni.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Z lidí co znám, tak mimo zdejší komunitu v podstatě nikdo absint nepije, ani ho nijak nezajímá
A když se o něm někde zmíním, tak reakce jsou docela často ve stylu: halušky, růžový sloni, ohně a tak 
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě ono... ale pak přijdeš do Naproti atd. a půlka lidí tam má na stole absint úplně běžně. A to určitě nebudou jen kamarádi kamarádů. Těch barů, kde se dá pít absint je hodně.
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Tak komunitu tezko zmeris, jsou to lidi na netu, po barech, nekdo zase pije spis doma, produkci je mraky, moznosti jak a kde pit taky - nekdo to pije prilezitostne nekdo to ma rad.... Takze, jde jen matematicky o to jestly na cca 60 lahvi bylo par stovek nebo par tisic zajemcu, pridej do toho i procento spekulantu, obchodniku a investoru.......
Podle me se spis k nejakym % ani moc nepriblizis, mas udaje od 1 prodejce a z par baru.......
Podle me se spis k nejakym % ani moc nepriblizis, mas udaje od 1 prodejce a z par baru.......
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
V běžných obchodech najdeš jenom barvítka, v hypermarketech velmi výjimečně tak 1 - 2 lahve skutečného absintu. Nabídka v běžných restauracích a barech není o moc lepší. Ale lepší se to. Oproti tomu, co zde bylo před 5 nebo 10 lety je vidět nějaký vývoj.
A ruku na srdce, pro naprostou většinu populace je to jenom alkohol. Těch zmlsanců, co chtějí něco víc než se jen motat, bude vždy nepatrná menšina
A ruku na srdce, pro naprostou většinu populace je to jenom alkohol. Těch zmlsanců, co chtějí něco víc než se jen motat, bude vždy nepatrná menšina
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
Tak já se nebavím o znalcích. V Čechách jsou v podstatě jen dva-tři eshopy, který absint prodávají... vesměs český. Víme plus mínus kolik je roční náklad antonínů apod. Martin, kluci z naproti atd. ví kolik ho cca prodají. Těch větších barů, kam se na absint chodí není mnoho a zase, je tu hodně lidí z byznysu, takže jsou schopni říct, do jaký míry je u nich absint okrajová záležitost. Podle mě tu je dostatek insiderů na to, aby se dala velmi hrubě nějaká cifra odhadnout.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
V Hradci je, pokud vim, jen jeden bar, kde maji absint a jeste nikdy se mi nestalo, ze bych ho tam videl pit nekoho jineho. Barmana se muzu zeptat, jak casto si ho nekdo objedna a jestli na to chodi nekdo pravidelne.
- rick
- Zelený pionýr
- Oblíbený absinthe: Antoninek
- Kontaktovat uživatele:
jaky bar v hradci ?
- drahousek
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá otázka Slovi. U nás v Turnově stejný. Máme tu asi dvě místa kde sehnat dobrej Absintht - Žufánka(špíš jako vedlejší produkt, mají ovocný pálenky a ansinth a gin je spíš jako doplnění žufánkovic řadu)
V kulturáku možná mají ještě zbytek žáby(ale dávám jí tam dost zabrat)
Myslim, že plus mínus pár vyjímek jsem jeden z mála(s kámošema) kdo to tady pije.
Praha bude určo jiná, ať už z pohledu turistů tak štamgastů
Praha bude určo jiná, ať už z pohledu turistů tak štamgastů