La Clandestine

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Re: La Clandestine

Příspěvek od Slovi »

Psal to už na Fb, píšu to i sem. Dneska jsme s PytlemBrambor udělali porovnání obyčejné (2009) a vínovicové (2009) verze La Clandestine. Pojal jsem to jako klasickou bodovanou recenzi jak ji známe ze sekce "Recenze" s tím, že jsem na spodek pohárů nalepil štítky s jmény tak, aby nebyly vidět, zkontroloval, nalil příslušné absinty, zkontroloval a pak jsem skleničky zamíchal já, když se Pytel nedíval a pak on, když jsem se nedíval já, aby se vyloučilo i moje poznání té které sklenice. A výsledek? Podle barvy nejde poznat nic. Ve chvíli, kdy jsem si čichl oběma vzorkům (Pytel potvrdí) jsem jasně a jednoznačně vykřikl, že dvojka je wine base. Ta vůně byla prostě jiná, cítil jsem tu vínovici, byla uhlazenější, starší, lepší. Louche to potvrdil, protože na rozdíl od jedničky udržela dvojka jasný rozdíl mezi již vylouchovaným absintem a čistým absintem nad tím, stejně tak i nástup byl pomalejší. V hutnosti byla dvojka o maličko vydatnější a chuťově pak jedničku přebila o pár jasných bodů. Výsledek tohoto testu?

Absintu bylo 0,02l a ředil jsem pečlivě na poměr 1:4. Podmínky byly, v rámci možností, pro obě sklenky identické a míry co nejpřesnější.

Vzorek 1. (LC)
Barva 10, louche 9, aroma 17, hutnost 8, chuť 16, dojem 8 = 85%

Vozrek 2. (LCw)
Barva 10, louche 10, aroma 18, hutnost 9, chuť 18, dojem 9 = 92,5%

Závěr: Rozdíl mezi LC a LCw je rovných 7,5% a rozdíl je na první dojem znatelný.

Nicméně musím se přiznat, že jsem byl celou dobu strašně nervózní, aby se nakonec nepřišlo na to, že jsem v slepém testu ohodnotil LC lépe než LCw. To by tak trochu zbořilo můj dosavadní dojem a víru sama v sebe, že poznám "lepší" a "horší". Naštěstí se podařilo. :-)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

LC WB mam ulozeny v archivu a rozhodne ho nehodlam jen tak otevirat...zvlast po tom, co sem chutnal aktualni LC, kterej ve me zanechal rozporuplny pocity :?
Omnia mea mecum porto.
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

My brali s Pytlem tu flašku na půl, takže se otvírala tak jako tak. A když už jsme ji otvírali, tak jsem provedl test.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ha, to mi něco připomnělo! Mám tu 5 2 flašky vaječňáku takže kdybyste někdo chtěl, je k mání! Do konce roku už další mít nebudu.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Dworzaaa píše:...po tom, co sem chutnal aktualni LC, kterej ve me zanechal rozporuplny pocity :?
Povídej.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Wajt píše:
Dworzaaa píše:...po tom, co sem chutnal aktualni LC, kterej ve me zanechal rozporuplny pocity :?
Povídej.
Ále, Martin a spol. maj už smlsanou tlamu a nový Clandestine jim nechutná. ;) I když je pravda, že CAB asi začal šetřit kvalitním pelyňkem, což se snaží vyvážit lavinou badyánu. Mně to moc nevadí, ale je pravda, že změna to je.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

:lol: Ale tak proste musis uznat Habu, ze se chut pozmenila smerem k nudny neutralite a naopak zacal bejt mozna az nezdrave sladkej...
Jako jasne, ze ho neprestanu pit :D Ale jen si o to vic budu setrit svoji lahev z 2009 :D
Omnia mea mecum porto.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

A co to dokonalý pelyňkový aroma? :shock:
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Jen ne sladkost... už ten původní mi přišel zbytečně nasládlý. :-(
Vaultboy
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaultboy »

To mě zase ta sladkost nevadila. Já mám radši sladký a někdy si rád dám cukr, ale u tenhle mi skvěle chutnal i bez cukru. Přesně jak dělanej pro mě. :D
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
Odpovědět