Mead Base Absinthe

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Mead Base Absinthe

Příspěvek od Martin »

Nechám jich co nejvíc půjde, nebojte. Vím kolik asi potřebuju lahví pro hardcore absintové fanoušky a ty pro vás odložím. Kdyžtak si holt nebudu pro sebe odkládat 30, ale jen 20 lahví. To ale až v nejnutnějším případě ;)
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Také je mi z toho špatně. Martin dělá svou práci s nadšením a vyrábí vynikající absint a co víc, za velmi rozumné ceny. Šaman naproti tomu vyrábí hubukřivící maceráty za ceny naprosto přemrštěné.

Z představy, že celá šarže mead base skončí v absintherii se mi fakt obrací žaludek :/.
Hektor
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hektor »

DarkenCZ píše:Také je mi z toho špatně. Martin dělá svou práci s nadšením a vyrábí vynikající absint a co víc, za velmi rozumné ceny. Šaman naproti tomu vyrábí hubukřivící maceráty za ceny naprosto přemrštěné.

Z představy, že celá šarže mead base skončí v absintherii se mi fakt obrací žaludek :/.
Souhlasim s tebou. Ale na druhu stranu chapu, ze je to proste obchod..Martin neco udela a druhej to koupi, ale tak trosku sa mirnim a nekupuju vsecko..Prece jen tech flasek Martas planoval dat do prodeje cca 130 a kdyz si jich jeden clovek veme skoro 100 (hadam) jen aby sa obohatil na tak unikatnim a jedinecnem napoji tak mi to prijde nechutny.
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Právě, když je dám na náladu tak si může kdokoliv objednat jednorázově stovku a taky s tím nic neudělám. Ale absinterii bych nedémonizoval, je to holt místo kde se vedle sebe potkávají oba protipóly. Jsem naopak rád, že si to tak Pavel pustil k tělu a nebojí se srovnávání se svými produkty. To by žádný druhý producent v ČR (a ani možná na světě) neudělal. Vážně by mě zájímalo jestli by se v podnikové prodejně u Hillů prodával švýcarský destilát.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Je to byznys. Martin není charita. Na druhou stranu se mi také příčí skutečnost, že někdo si na mead base zase namastí kapsu. :evil:

Můžeme jen doufat, že šaman neměl mafiánskou slevu. :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Jasně o to tu klukům ale nejde-Evidentně všechny rozčiluje,že se šaman pokouší skoupit všechny láhve aby pak všichni museli nakupovat jen od něho za cenu,kterou si řekne on(a ta nebude stejná jako za jakou je nakoupil-žejo)...Osobně to chápu-Je to obchodník a tohle je prostě investice,která se vyplatí-ale já bych tam mead base nekoupil právě už z toho principu,že bych si připadal vydíraný(nebo tak něco)...Takže si pořídím jednu(rezervovanou)flašku pro archivaci...pokud to výjde,tak později ještě jednu k vánocům a pak mám smůlu 8-)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
xsonnyk5
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsonnyk5 »

Huh, to jsou mi věci takhle po ránu. Rozhodně taky chci dvě lahve, tak doufám, že se na mě dostane. Těším se na to jak malej Honza už kdo ví jak dlouho.
Každopádně do té propírané absintherie budu taky muset na inspekci, až se dostanu do Prahy. :)
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

xsonnyk5 píše:Každopádně do té propírané absintherie budu taky muset na inspekci, až se dostanu do Prahy. :)
A vezmi sebou absinthe de molotov, když tak rádi zapalují alkohol ;-)
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night_Sun »

Koukám, že budu rád když alespoň ulovím jednoho "Meďouse" do archívku. Navíc to vypadá z mojí stávající situace, že to je poslední rozšiřovaní mého archívku (na pár měsíců) neboť se opět budu stěhovat a když to vyjde hodně mizerně tak i dám v práci výpověď :( Samé špatné zprávy momentálně ke konci roku. Rozhodně se absinthového koníčku nezřeknu i kdybych bydlel pod mostem :twisted:
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Nikterak ofenzivně, ale neubráním se negativním pocitům.
Popravdě řečeno, chápu, že bysnys je byznys, ale tohle mi vůbec nevoní. Dle mého skromného názoru je mead base raritka, speciál, který Martin dělal pro lidi, kteří absinthu alespoň trochu rozumí a dokáží ocenit nebo alespoň porovnat onu originalitu. Musím tak položit řečnickou otázku: jaký má význam, že byl tento produkt tak dlouho stařen, piplán k co možná největší dokonalosti, když si na něm pochutnají osoby, které pomalu ani nevidí rozdíl mezi macerátem a destilátem?
Proti Absintherii ve výsledku nic nemám. Je to podnik svébytný, Šaman má svou filozofii, nicméně také otevřený. Skutečnost, že se nebojí poslat do přímého souboje s Eichelbergerem, Brevans, Mansinthem či St. Antoine kupříkladu Staroplzenecký se cení. Zbytek už je jen na lidech. Na druhou stranu se mi nelíbí přístup "mám peníze, tak si vás koupím všechny". Ano, proč se L'or, když tak touží po speciálních, kvalitních absinthech, nepokusí sám takový produkt vyrobit? Jasně, dle dnešních hodnot je akceptovatelný postoj si všechno koupit, nicméně, když to srovnám s onou řemeslnou zručností, snahou se zlepšovat, objevovat nevyšlapané cesty.....proč jen obyčejný destilovaný absinthe, který chtél L'or původně vyrábět vyzněl do ztracena? Je přeci zatraceně jednoduší nakoupit cizí produkty a s patřičnou přirážkou je udat na turistickém místě.
No nic...každopádně když tady vidím, kolik si kdo zamlouvá lahví, tak je mi jasné, že z toho zbytku na se mě asi nedostane, což mě velmi mrzí, jelikož jsem se na tenhle produkt i s přítelkyní těšil více než rok. Takže kdyby někdo náhodou měl volnou lahev, ocenil bych to...
Odpovědět