Stránka 1 z 2
Vyrius
Napsal: čtv 09. dub 2020 20:09:32
od vyrius
Ahoj,
v co se týče absinthu jsem nováček, holduji spíše whisky a ovocným pálenkám, ale rád ochutnávám a
díky Žufánkům a OMFG jsem se dal do ginu a následně díky tomuto foru ochutnal první pořádný absinth (Justifiée & Ancienne v baru Naproti).
Ve volném čase se bavím výrobou vína, cideru, medovin, likérů a díky pelyňku od PSY3 teď experimentuji s vermutem.
Na zdraví
Re: Vyrius
Napsal: pát 10. dub 2020 11:09:33
od Habu
Ahoj!
Pokud máš pelyněk od PSY3, tak to bude popiči dobrý vermut!

Re: Vyrius
Napsal: pát 10. dub 2020 11:26:10
od drahousek
Re: Vyrius
Napsal: sob 11. dub 2020 12:36:34
od PSY3
Vítej a těším se na to co z toho vznikne! Hodně štěstí
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
Re: Vyrius
Napsal: sob 11. dub 2020 15:21:35
od Froggg
Zdar!
Re: Vyrius
Napsal: stř 15. dub 2020 23:15:35
od Rafael
Nazdraví a ať se ti v tvé výrobě vše daří.
Není nad ní, vlastní.
Re: Vyrius
Napsal: čtv 16. dub 2020 0:03:32
od HNS
Ahoj

Re: Vyrius
Napsal: čtv 16. dub 2020 6:07:22
od urbis
Ahoj, další chlast maker ve skupině, paráda

Re: Vyrius
Napsal: úte 28. črc 2020 10:14:41
od vyrius
Tak jsem se probral hromadou receptů na vermut na různých webech a dal dohromady recept podle toho co jsem měl doma a
připadalo mi vhodný.
0,5 g šalvěj
0,5 g meduňka
0,5 g máta
1,5 g artemisia pontica
1,5 g skořice
1 g hřebíček
0,5 g badyán
0,1 g muškátový oříšek
několik hrozinek
naložil jsem to na několik dní do žufánkovic kdoulovice (nějak mě sama o sobě úplně neoslovila, ale je to úžasně jemná pálenka a
žádná vínovice či brandy nebyla po ruce)
A výsledek? Mega super, rozhodně to není vychytaný a vyvážený, ale je to dobrej začátek. Většinu jsem zkonzumoval stylem do sklenky vína
ca 1-3 ml macerátu a posledních 20 ml nalil do flašky vína a nechal nějakou dobu zrát.
Je naprosto neuvěřitelný, jak se chuť v čase měnila, třeba na začátku jsem si myslel, že jsem to přehnal s hrozinkama,
ale postupem času skoro zmizely. Jen jednou mi připadalo, že to není dobrý - objevila se lehce nepříjemná chuť trochu podobná chmelu,
asi po 14 dnech jsem ochutnal znova a tahle chuť tam už tam zase vůbec nebyla.
závěrem můžu říct, že absint zatím není moje parketa, moc nemusím ty "hašlerkový" chutě, ale pelyněk je naprosto boží věc

Re: Vyrius
Napsal: úte 28. črc 2020 11:05:21
od HNS
K absintu ( dobrému ) se časem všichni propijí, kdysi jsem ho nemohl ani cítit
