Stránka 1 z 3

Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: čtv 10. zář 2009 19:26:07
od Kubas
Před nedávnem jsem se dostal k tomuto absinthu a i přes ne zrovna příznivou cenu a poměrně záporné hodnocení na feeverte jsem se rozhodl ho zakoupit a zase jednou něco ochutnat...

Barva před vodou:4/10
Barva je zelenožlutá a cítím tam takový ten náznak fosforovité žluti...
Zkrátka tam bude určitě nějáké to chemické barveníčko ale nepůsobí to na mně nějakým znechucujícím dojmem.

Zakalení:6/10
Ta změna barvy je díky barvě předchozí poměrně příjemná,ale vše se odehrává až moc rychle což nemám rád,nicméně začátek hezkej.

Barva po přidání vody:8/10
Tohle se mi dost zalíbilo,zůstává tam lehká stopa té žluti ze začátku ale i díky tomu to v sobě má něco zvláštního.Zkrátka vidět to takhle ve sklenici,čekal bych opravdu kvalitní pití...

Vůně:5/10
Je to docela příjemné.alkohol tam necítím a vyloženě špatné bylinky v tom asi nebudou,je tam cítit anýz,trošku menthol a nad tím vším je to něco co nedokážu určit,snad něco jako vanilka nebo nějakej citrus,fakt netušim,je to dost zvláštní a ještě nevím jestli si to oblíbím a nebo to začnu nenávidět.

Chuť:6/10
To něco je i v chuti.
Celkově ale převažuje anýz a něco cítím hlavně až na konci.Nejsem zrovna znalcem bylinek takže chutě jako badyán nebo fenykl asi nejsem schopen rozpoznat ale celkově mi to poměrně chutná a láhev dopiju bez problémů.

Celkově:6/10
Jelikož jsem zatím upil jen málo,můj názor se ještě může různě změnit ale přijde mi to docela nápadité a nebýt poměrně vysoké ceny,občas bych to určitě koupil...
Je to zkrátka takové zvláštní,ale určitě ne špatné.

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: pát 11. zář 2009 14:41:47
od Dworzaaa
Nikdy sem nepil a ani nebudu :D protoze to, co sem videl na etikete me odbouralo: Barva je výsledkem extrakce špenátu,kopřiv a ovocného džusu,žádná barviva. :lol:

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 22:26:20
od Kubas
Hmm,jestli tě odbourá jenom to co vidíš na etiketě tak už začínaš bejt trošku moc zaujatej...Mně pořád ještě záleží hlavně na tom jak to chutná...A tohle chutná dobře.

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 22:29:59
od Kubas
Mimochodem asi líp než St.Antoine s kterym tady pořád někomu lezete do zadku a přitom to má k Absinthu poměrně daleko...

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 22:35:11
od Jenda
Kubas píše:Mimochodem asi líp než St.Antoine s kterym tady pořád někomu lezete do zadku a přitom to má k Absinthu poměrně daleko...
HÓDNĚ odvážné tvrzení......
Se St.Antoine nikomu do zadku nelezem, podle mě, a nejenom mě, se jedná o nejlepší český absinthe! Tabu už jsem někde viděl (a i v divokých barevných variacích) a nijak mě to jako potenciálního kupce neoslovilo. Je to macerát a macerátem zůstane....
Pokud to někomu chutná, tak mu to nikdo nebere...

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 23:14:45
od Kubas
Tady jde o to že mnohdy je rozdíl mezi takzvaným macerátem a "Absinthe" velice mizivý...Tabu má louche efekt,Antoine téměř ne...Tabu má anýzovou chuť,Antoine téměř ne...A jedno je Absinthe a druhý je "Jen" macerát.
Já chápu ten rozdíl ve výrobě ale mnohdy ten macerát tomu "True" Absinthe nakopává prdel a tak si říkám kde je vlastně ve skutečnosti ten rozdíl???

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 23:44:34
od Tuvy
Po přečtení tohoto jsem to už nevydržel a rozhodl jsem se nečekat na kamaráda a St. Antoine prubnout (přecijen už ho mám skoro měsíc?) - opravdu jsem čekal dost víc. Vím, že to je 2. šarže a že 3. šarže problémy se zakalením "řeší", ale i chuť mi přišla (zajímavostí, ne obsahově) srovnatelná třebas s macerátem od Bairnsfatheru.
Rozhodně si netroufám na nějaké nezaujaté hodnocení (mám tu Brněnskou tvrdou hnusnou vodu a trochu upito, mimoto jsem baštil své oblíbené chilli, takže chutě mám posunuté), ale prostě musím konstatovat - čekal jsem víc.
Pochopitelně provedu pořádný test a třeba své mínění zase změním...
T.

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 23:54:32
od Kubas
Jasně,Antoine má potenciál a podle všech názorů a tvrzení je to absinthe ale když dojde ke srovnání třeba s nejlepšími výrobky (maceráty) od cami,je těžké začít rozlišovat co je "Pravé" a co ne protože třeba toulouse lautrec označovaný jako macerát má k pravým absinthům zkrátka blíže...

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: ned 13. zář 2009 23:56:12
od Jenda
Ano zakalení u druhé šarže je opravdu slabší... Ovšem mě osobně chutná. Srovnávat můžu "pouze" s Eichelberger 70, což si myslím je kvalitní absinthe a můžu říci, že tam člověk cítí i jiné bylinky než anýz a to mě právě chutná. Což je podle mě dobře, že se ze St. Antoine nestal druhý toulose letrec, jehož chuť je dle mého chudá. Uvidíme, jaká bude třetí šarže antoníčka.
Ovšem jako ve všem hodnocení ovlivnují osobní chutě ;)

Re: Absinth TABU 55 Clasic

Napsal: pon 14. zář 2009 0:03:41
od Kubas
Na třetí šarži jsem rozhodně dost zvědav...
Zkrátka mně jen občas obtěžuje to radikální rozdělování na macerát a absinthe když rozdíl v chuti je dosti často naprosto mizivý...