Absinthe Vieillie En Fut De Chene

Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Recenze
Recenze
Příspěvky: 382
Registrován: pon 26. říj 2009 22:40:53
Oblíbený absinthe: Preban

Absinthe Vieillie En Fut De Chene

Příspěvek od Recenze »

Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2022-09-23

Absinthe
       Absinthe Vieillie En Fut De Chene

Verze
        Rouge

Typ
        destilát

Šarže
        EMB25157

Barva
        9 /10
Komentář
        Sytě mahagonově jantarová. Další klasická sudová barva. Ani stopa po zelené. Těžko říct, jestli jde o verte nebo blanche stařený v sudu. Barva je ale hezká a čistá.

Louche
        9 /10
Komentář
        V podstatě tabulkový koncert. Nástup s časovým odstupem, silná olejová vrstva na hladině, hutný louche, jehož tvorba je učiněné mléčné vlnobití. Konečná barva je navíc velice líbivý karamel. Kapka silnější hutnosti chybí do plného počtu.
Poznámka k barvě
        Karemelová opalina.

Aroma
        16 /20
Komentář
        Zajímavé... aroma je prakticky stejné u zakaleného i nezakaleného absintu. S tím rozdílem, že u nezakaleného absintu je větší intenzita - sudově armagnacové aroma. Během přidávání vody se tam prakticky nic dalšího nevyvíjí. Z vůni není prakticky poznat, že jde o absint. Jenže to voní. :) Takže přes tu jednotvárnost hodnotím spíše pozitivně, protože se k tomu opravdu moc hezky čichá.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Deset! :)

Chuť
        16 /20
Komentář
        Mmmm... hm... v chuti se taktéž odráží armagnac, ale na rozdíl od průběhu přidávání vody se v ústech chuť přeci jen rozvíjí i do jiných směrů. Objevuje se příjemná zemitost, která si přehazuje otěže se zajímavou "silicovostí", kterou je možné potkat o surových a silných single pot rumů. Z absintové palety je patrný prakticky jen anýz a trocha fenyklu. Po pelyňku ani stopy. :( Druhý doušek... snažím se detekovat něco dalšího, ale marně. Paletově jednotvárná sudovka. Jenže, podobně jako u aromatu, ono to chutná! Absintové konzervy by z tohoto neměli vůbec radost, ale mně to docela baví. Těžko říct, jaký sud byl použit. Ale nedivil bych se, kdyby to byl sud po armagnacu. ;)

Celkový dojem
        7 /10
Komentář
        Sudovka z palírny Emile Pernot stojí hodně mimo absintovou řadu. Jednoduchost až plytkost na poli absintovém je ale vyvážena moc příjemnou a chutnou zemitostí - výsledek zrání v "nějakém" sudu. Jasný polarizační absint - bude mít silné odpůrce, ale i věrné ctitele. Já se kloním spíše k té později zmiňované skupině.


Celkové skóre na základě hodnocení: 82.1 %

<< x >>

Odpovědět