Stránka 1 z 1

keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 10:26:49
od keltos
Zdravím Vás, přátelé tohoto pitiva!
Jmenuju se Honza a přihlásil jsem se sem proto, jelikož mám zájem na tom, dozvědět se o tomto legendami opředeném nápoji co nejvíce. Mé zkušenosti s degustací komerčních druhů absinthů jsou takřka minimální, proto bych zde rád našel inspiraci pro nápravu (vyjímkou jsou pouze vlastní produkty :D )

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 10:37:25
od Habu
Zdrávas! 8-)

Vlastní produkty? Jsi palič? :)

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 10:58:30
od master88
Vítej, doufám, že zde nalezneš to co hledáš.

A co za vlastní produkty máš na mysli?

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 11:05:07
od Lecco
Vítej :)
Pokud si chceš rozšířit Absinthové obzory, tak jsi tady rozhodně správně. A jaké vlastní produkty vytváříš?

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 11:11:10
od tombik
Vítej :-) A koukej se pochlubit s tou svou činností.

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 11:11:54
od Dworzaaa
vitej :)

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 13:59:51
od keltos
Věnuju se alkoholu všeobecně, absinthovým šílenstvím jsem taky prošel a i se ho trochu přepil ;) , ale tyhle stránky mě nutí se k němu opět vrátit. Zrovna o vejkendu se chystám na další várku po dlouhý době. Teď ho spíš dělám, když ho někomu v opilosti slíbim :) , pak už neni cesta zpět :D . Nejhorší na tom je, že jsem "opravdovej" absinth nikdy neochutnal a nevím, k čemu bych se měl chutí přiblížit. Přeci jen X set za flašu se mi utrácet nechce :( Kdysi jsem v knihách o alkoholu vyčetl nějakej strohej návod, kterej jsem upravoval podle chuti vlastní a hodnocení absinth konzumentů. Hodně záleží na kvalitě bylin. Většinou objednávám přes net jakost je hóódně proměnlivá :? Počítám, že bych mohl poskytnout vzorek nějakýmu profíkovi na zhodnocení, ale než to odleží, bude to nějakej pátek trvat.. :roll:

jinak samozřejmě maceráty neprodukuju .. vyjma ořechovky :D

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 14:05:43
od Jenda
Vítej na mafii! I domácí výroba macerátů může být zajímavá. Ovšem až ochutnáš pravý absinthe, tak možná přejdeš do jiné ligy ;)

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 14:18:25
od dEffect
Vitaj na fore :) ked sa chces dozvediet nieco o kvalitnom absinthe, tak si tu spravne.

No myslim, ze budem hovorit za viacerych ked sa opytam ako vyrabas ten svoj absinthe ? Zaujima ma to, lebo uz dlhsiu dobu uvazujem o vyrobe vlastneho absinthu. Zatial hladam kto by mi macerat vypalil ...

Martin

Re: keltos

Napsal: stř 30. zář 2009 14:40:56
od keltos
základní recept jsem našel v knize: Výroba slivovice a jiných pálenek (Josef Dyr, Jan E. Dyr a kol. ) a od toho odvozoval. Dá se najít i na netu. Chuť základního receptu připomíná hašlerky :)

http://www.guerilla.cz/masurky/mp20/absinth/Vyroba.jpg