Stránka 1 z 1
keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 10:26:49
od keltos
Zdravím Vás, přátelé tohoto pitiva!
Jmenuju se Honza a přihlásil jsem se sem proto, jelikož mám zájem na tom, dozvědět se o tomto legendami opředeném nápoji co nejvíce. Mé zkušenosti s degustací komerčních druhů absinthů jsou takřka minimální, proto bych zde rád našel inspiraci pro nápravu (vyjímkou jsou pouze vlastní produkty

)
Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 10:37:25
od Habu
Zdrávas!
Vlastní produkty? Jsi palič?

Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 10:58:30
od master88
Vítej, doufám, že zde nalezneš to co hledáš.
A co za vlastní produkty máš na mysli?
Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 11:05:07
od Lecco
Vítej
Pokud si chceš rozšířit Absinthové obzory, tak jsi tady rozhodně správně. A jaké vlastní produkty vytváříš?
Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 11:11:10
od tombik
Vítej

A koukej se pochlubit s tou svou činností.
Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 11:11:54
od Dworzaaa
vitej

Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 13:59:51
od keltos
Věnuju se alkoholu všeobecně, absinthovým šílenstvím jsem taky prošel a i se ho trochu přepil

, ale tyhle stránky mě nutí se k němu opět vrátit. Zrovna o vejkendu se chystám na další várku po dlouhý době. Teď ho spíš dělám, když ho někomu v opilosti slíbim

, pak už neni cesta zpět

. Nejhorší na tom je, že jsem "opravdovej" absinth nikdy neochutnal a nevím, k čemu bych se měl chutí přiblížit. Přeci jen X set za flašu se mi utrácet nechce

Kdysi jsem v knihách o alkoholu vyčetl nějakej strohej návod, kterej jsem upravoval podle chuti vlastní a hodnocení absinth konzumentů. Hodně záleží na kvalitě bylin. Většinou objednávám přes net jakost je hóódně proměnlivá

Počítám, že bych mohl poskytnout vzorek nějakýmu profíkovi na zhodnocení, ale než to odleží, bude to nějakej pátek trvat..
jinak samozřejmě maceráty neprodukuju .. vyjma ořechovky

Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 14:05:43
od Jenda
Vítej na mafii! I domácí výroba macerátů může být zajímavá. Ovšem až ochutnáš pravý absinthe, tak možná přejdeš do jiné ligy

Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 14:18:25
od dEffect
Vitaj na fore

ked sa chces dozvediet nieco o kvalitnom absinthe, tak si tu spravne.
No myslim, ze budem hovorit za viacerych ked sa opytam ako vyrabas ten svoj absinthe ? Zaujima ma to, lebo uz dlhsiu dobu uvazujem o vyrobe vlastneho absinthu. Zatial hladam kto by mi macerat vypalil ...
Martin
Re: keltos
Napsal: stř 30. zář 2009 14:40:56
od keltos
základní recept jsem našel v knize: Výroba slivovice a jiných pálenek (Josef Dyr, Jan E. Dyr a kol. ) a od toho odvozoval. Dá se najít i na netu. Chuť základního receptu připomíná hašlerky
http://www.guerilla.cz/masurky/mp20/absinth/Vyroba.jpg