Lynx

Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Odpovědět
Recenze
Recenze
Oblíbený absinthe: Preban

Lynx

Příspěvek od Recenze »

Obrázek

Recenzent
        Navlan

Datum
        2026-03-29

Absinthe
       Lynx

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        2025

Barva
        4 /10
Komentář
        Barva ve sklenici je spíše žlutá s lehkým nádechem do zelena. Jinak na čirosti není možné nic vytknout

Louche
        8 /10
Komentář
        Louche je skoro ukázkový, osobně mi k dokonalosti chybí ještě trocha hustoty a ve sklenici krásně opalizuje.

Aroma
        15 /20
Komentář
        Vůně přímo z lahve je lehce peprné s nádechem skořice a badyánu, naneštěstí necítím moc pelyňku. Ale celkově není příliš výrazné. Po nalití do sklenice se aroma rozvine do do lehce květinového se sladkým bylinným vrchem. Vůně je příjemně plná a svěží. Během ředění se vůně nijak zvlášť nerozvíjí spíše jen zjemňuje až celkem znatelně ztrácí.

Hutnost
        6 /10
Komentář
        Hutnost by rozhodně mohla být lepší, ale pocit v puse je tady poměrně svěží a příjemný

Chuť
        15 /20
Komentář
        Chuť není nic závratného. Absint je lehký a svěží ale tím i poněkud ztrácí na komplexitě a plnosti. Nic tady nevystupuje, pelyněk nejde příliš cítit a i jemné pelyňkové znecitlivění jazyka je zde poměrně slabé. Jediná pro mě rozpoznatelná chuť je zde spíše anýz a ani ten nijak zvlášť. Je to za mě jednoduší pití pro člověka který není na absinthe zvyklý, přístupné lehké a dobře pitelné.

Celkový dojem
        7 /10
Komentář
        Není to úplně špatné, doporučil bych jej spíš někomu kdo s absintem začíná nebo na teplé letní večery. Dopít ho sice není problém ale není to úplně to co bych vyhledával

Celkové skóre na základě hodnocení: 72.9 %

<< x >>

Odpovědět