Gobers

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
gobers

Gobers

Příspěvek od gobers »

Ahoj vespolek,

moc mě těší, že jsem toto fórum našel, protože se považuji za velkého milovníka absinthu (ovšem skutečného, ne toho nazeleno obarveného petroleje, který je u nás obvykle k dostání).

Jinak se mi říká Gobers (vlastními jmény Petr Jan, pokud to potřebujete vědět) a studuji v doktorském studiu ve švýcarském Bernu. Tím je samozřejmě dán i repertoár mých absinthů, které nejčastěji piju - absinthy vycházející ze švýcarské absinthové tradice, která je sice oproti té francouzské podstatně méně známá, ale rozhodně co do kvality srovnatelná.

Mé nejoblíbenější absinthy pocházejí z údolí Val-de-Travers v kantonu Neuenburg. Ostatně právě v tomto údolí absinth v 18. století vznikl a dodnes se tu dělá z těch samých bylin, které rostou na svazích neuenburgské části pohoří Jura.
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Re: Gobers

Příspěvek od Dwarf »

Vitaj!
Zatial mam skusenost len s jednym svajsiarskym bielym typom La ptite so spominaneho udolia a je chutovo
bohaty ale chyba mi ta zelena farba:) takze sa do dalsieho bieleho hrnut nebudem:) Velmi ma potesilo ze niekto takto priamo z miesta zrodu absinthu sa sem pridal:)
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

sem potesen, ze mame nekoho, primo od "pramene" :D
Omnia mea mecum porto.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Vítej Petře! Pokud studuješ v Bernu, chystáš se i na festival v Bovoresse? Můžeme se tam potkat ;)
gobers

Příspěvek od gobers »

Dosud jsem se nechystal, ale když mi řekneš oč jde, tak se třeba začnu... :-))
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=13&t=28

Pokud v tu dobu budeš ve škole, tak to tam máš poměrně blízko ;)
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

Ahojky chtěl bych se zeptat jak je to s cenou místních absinthů na místě-tzn, je to velkej rozdíl oproti internetu? pro srovnání:)
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Wagi píše:Ahojky chtěl bych se zeptat jak je to s cenou místních absinthů na místě-tzn, je to velkej rozdíl oproti internetu? pro srovnání:)
Kruci tohle je dobrej dotaz, že mě taky nenapadl! :roll:

Každopádně vítej Gobersi, jsem moc rád, že tu nyní máme také našince u zdroje.
- Moderní absinthe chutná moderně.
gobers

Příspěvek od gobers »

Tak s cenami je to jak kde, ale obecne se to pohybuje mezi 50-70 SFr. za velkou láhev. Ale zjistím to přesněji. :-)
gobers

Příspěvek od gobers »

Fête de l'Absinthe si píšu do diáře a pokud to bude jenom trochu možné, tak tam vyrazím. :-) Takže se tam dost možná uvidíme. Pokud by ještě někdo chtěl dorazit a třeba před tím nebo potom se stavit v Bernu na návštěvě, tak je srdečně vítán.
Odpovědět