Gobers
-
gobers
Gobers
Ahoj vespolek,
moc mě těší, že jsem toto fórum našel, protože se považuji za velkého milovníka absinthu (ovšem skutečného, ne toho nazeleno obarveného petroleje, který je u nás obvykle k dostání).
Jinak se mi říká Gobers (vlastními jmény Petr Jan, pokud to potřebujete vědět) a studuji v doktorském studiu ve švýcarském Bernu. Tím je samozřejmě dán i repertoár mých absinthů, které nejčastěji piju - absinthy vycházející ze švýcarské absinthové tradice, která je sice oproti té francouzské podstatně méně známá, ale rozhodně co do kvality srovnatelná.
Mé nejoblíbenější absinthy pocházejí z údolí Val-de-Travers v kantonu Neuenburg. Ostatně právě v tomto údolí absinth v 18. století vznikl a dodnes se tu dělá z těch samých bylin, které rostou na svazích neuenburgské části pohoří Jura.
moc mě těší, že jsem toto fórum našel, protože se považuji za velkého milovníka absinthu (ovšem skutečného, ne toho nazeleno obarveného petroleje, který je u nás obvykle k dostání).
Jinak se mi říká Gobers (vlastními jmény Petr Jan, pokud to potřebujete vědět) a studuji v doktorském studiu ve švýcarském Bernu. Tím je samozřejmě dán i repertoár mých absinthů, které nejčastěji piju - absinthy vycházející ze švýcarské absinthové tradice, která je sice oproti té francouzské podstatně méně známá, ale rozhodně co do kvality srovnatelná.
Mé nejoblíbenější absinthy pocházejí z údolí Val-de-Travers v kantonu Neuenburg. Ostatně právě v tomto údolí absinth v 18. století vznikl a dodnes se tu dělá z těch samých bylin, které rostou na svazích neuenburgské části pohoří Jura.
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gobers
Vitaj!
Zatial mam skusenost len s jednym svajsiarskym bielym typom La ptite so spominaneho udolia a je chutovo
bohaty ale chyba mi ta zelena farba:) takze sa do dalsieho bieleho hrnut nebudem:) Velmi ma potesilo ze niekto takto priamo z miesta zrodu absinthu sa sem pridal:)
Zatial mam skusenost len s jednym svajsiarskym bielym typom La ptite so spominaneho udolia a je chutovo
bohaty ale chyba mi ta zelena farba:) takze sa do dalsieho bieleho hrnut nebudem:) Velmi ma potesilo ze niekto takto priamo z miesta zrodu absinthu sa sem pridal:)
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Vítej Petře! Pokud studuješ v Bernu, chystáš se i na festival v Bovoresse? Můžeme se tam potkat 
-
gobers
Dosud jsem se nechystal, ale když mi řekneš oč jde, tak se třeba začnu...
)
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=13&t=28
Pokud v tu dobu budeš ve škole, tak to tam máš poměrně blízko
Pokud v tu dobu budeš ve škole, tak to tam máš poměrně blízko
- Wagi
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky chtěl bych se zeptat jak je to s cenou místních absinthů na místě-tzn, je to velkej rozdíl oproti internetu? pro srovnání:)
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Kruci tohle je dobrej dotaz, že mě taky nenapadl!Wagi píše:Ahojky chtěl bych se zeptat jak je to s cenou místních absinthů na místě-tzn, je to velkej rozdíl oproti internetu? pro srovnání:)
Každopádně vítej Gobersi, jsem moc rád, že tu nyní máme také našince u zdroje.
- Moderní absinthe chutná moderně.
-
gobers
Tak s cenami je to jak kde, ale obecne se to pohybuje mezi 50-70 SFr. za velkou láhev. Ale zjistím to přesněji. 
-
gobers
Fête de l'Absinthe si píšu do diáře a pokud to bude jenom trochu možné, tak tam vyrazím.
Takže se tam dost možná uvidíme. Pokud by ještě někdo chtěl dorazit a třeba před tím nebo potom se stavit v Bernu na návštěvě, tak je srdečně vítán.