Kde bych začal, snad jen, že jsem student gymnázia a za tři týdny maturuji. Bohužel jsem ještě neměl tu čest ochutnat kvalitní absinth (což vysvětluje například moji prázdnou kolonku) a jediné co se mi dostalo do rukou, resp. do zažívacího ústrojí, byl více či méně kvalitní macerát s více či méně přírodní barvou a do třetice s více či méně pendrekovou chutí.
Coby od přírody zvídavý hoch, jsem tedy začal před nedávnem svědomitě pátrat po opravdové kvalitě, která prýští z osobních zkušeností poživatelů ... no a tak jsem zde.
A jako svůj první kvalitní absinth, který si chci pořídit na pomaturitní večírek, jsem nominoval Absinthe St. Antoine, který díky nově získaným informacím nahradil původně zamýšlený Toulouse Lautrec (doufám, že dělám dobře). Nastudoval jsem si i správnou přípravu a tak očekávám jisté standardně nadstandardní účinky, kterých se mi při požití klasických destilátů nedostává. Netrpím přehnanými představami o zelených vílách, což ale nevylučuje jakousi zvědavost a očekávání s absinthovým rituálem spojené a tak hledím vstříc světlejším zítřkům, pomaturitním večírkem počínajícím