Palírna u Zeleného stromu
Napsal: sob 02. kvě 2009 14:21:18
Nevím jestli se následující recenzi bude moct říkat recenze, ale je to bohužel tak, jak to vidím já.
Absinth Starorežná Prostějov 70%
Barva před vodou 1/10
- podobná barva, jako Fruko Schulz, univerzální jedovatě zelená barva. Aroco prodává asi jednu univerzální "absintovou" barvu a tu používají všichni výrobci.
Barva s vodou 0/10
- beze změny, nulový louche.
Aroma 3/10
- minimální nádech anýzu a hodně mentolu.
Chuť a pocit v hubě 1/10
- strašná hořkost! Samostatně nepitelné. Díval jsem se co doporučují sami výrobci na svém webu. Jsou to DVĚ kostky cukru a voda na 40ml absintu. Jasné jako facka, tento "absinth" by byl bez cukru nepoživatelný. Vsadím se, že kdybych to nalil v zimě do ostřikovačů, tak mi to rozežere trubičky ani bych nemrknul. Není vůbec žádný důvod tohle kdy dobrovolně pít.
Alchymista hodnotí Starorežný absinth jako sračku. O něco větší než Fruko! Zatím nejhorší "absint", jaký jsem kdy zkusil.
Jako třešnička na dortu působí způsob pití absintu z webu starorezna.cz:
Absinth Starorežná Prostějov 70%
Barva před vodou 1/10
- podobná barva, jako Fruko Schulz, univerzální jedovatě zelená barva. Aroco prodává asi jednu univerzální "absintovou" barvu a tu používají všichni výrobci.
Barva s vodou 0/10
- beze změny, nulový louche.
Aroma 3/10
- minimální nádech anýzu a hodně mentolu.
Chuť a pocit v hubě 1/10
- strašná hořkost! Samostatně nepitelné. Díval jsem se co doporučují sami výrobci na svém webu. Jsou to DVĚ kostky cukru a voda na 40ml absintu. Jasné jako facka, tento "absinth" by byl bez cukru nepoživatelný. Vsadím se, že kdybych to nalil v zimě do ostřikovačů, tak mi to rozežere trubičky ani bych nemrknul. Není vůbec žádný důvod tohle kdy dobrovolně pít.
Alchymista hodnotí Starorežný absinth jako sračku. O něco větší než Fruko! Zatím nejhorší "absint", jaký jsem kdy zkusil.
Jako třešnička na dortu působí způsob pití absintu z webu starorezna.cz:
Já Offenbachovy melodie neslyšel, místo nich jsem hledal záchod abych potupně vrhl. Nikdy více!Konzumace chce čas. A náladu. Zkontrolujeme čistotu plněného poháru a nalijeme do něj asi 0,04 l absinthu. Pohár by měl být naplněn z 1/3. Absinthovou lžíci položíme jako můstek přes okraje poháru a zatížíme dvěma kostkami cukru. Ze džbánku s úzkým zobáčkem budeme nalévat tenký pramínek chladné vody přes kostky cukru. Pozorujeme jak voda rozpouští cukr a stéká do tekutiny v poháru, jak se s ní mísí. Zaplníme tak pohár do 2/3. Budeme pomalu upíjet tohoto zrádného aperitivu a ponoříme se do doby Offenbachových melodií, do doby malířů imprese. Budeme vnímat zvláštní vůni pelyňku – rostliny, která je opředena mnohými mýty.