Stránka 1 z 2

Alpské maceráty z genepi

Napsal: ned 13. úno 2011 16:59:02
od Wajt
Včera jsem se vrátil z francouzských Alp. Pochopitelně jsem se všude možně pídil po absinthu, ale bohužel jsem na nic kloudného nenarazil, vyjma sračky za 13euro jménem Absinthe des Alpes http://www.feeverte.net/guide/country/f ... lpes/#more Výjimkou byla cesta oblastí okolo Pontariler, kde jsem našel absinthy od Paula Devoille dokonce na beznínové pumpě :lol: Ceny bohužel totálně nadsazené, jak už je na benzínkách zvykem.
Nicméně měl jsem možnost ochutnat místní oblíbené maceráty z Arthemisia Genepi. Obdobně jako u českých macerátů, je běžné zanechávat v lahvi stonek. Genepi však není tak hořký jako A.A., chuť byla povětšinou lahodná. Narozdíl od macerovaných absinthů má genepi macerát cca 35-40%. Osobně mi některé druhy dost chutnaly. Pokud na něj někde narazíte, doporučuji zkusit. Takhle nějak si představuji dobře udělaný macerát.

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: ned 13. úno 2011 18:29:10
od Dwarf
A ako sa tie maceraty volali, alebo ako ich oznacuju?

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: ned 13. úno 2011 23:13:13
od Wajt
Prostě Genepi ;)

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: ned 13. úno 2011 23:16:59
od Dwarf
ok, to co si spomenul aj obsahuje wiki a foto s bylinkou vo vnutri nesmie chybat ;)
Inak zaujimave z tych zdrojov ze pani Marie-Claude Delahay o tom napisal aj knizku :)

http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9n%C3%A9pi

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: úte 30. zář 2014 21:13:18
od Rafael
Něco o genepi.

http://fleuralpine.pagesperso-orange.fr/prod.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.genepi05.fr/la-kultura-of-genepi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: úte 30. zář 2014 22:49:46
od Martin
Genepi likér si pro svoji vlastní potřebu děláme taky, ročně zvládnu asi 10 litrů. Spousta z vás ho už při různých příležitostech chutnala, je to zatraceně líbezné pití. A kdo ne, tak se musíte stavit přímo u nás, nikde jinde není :)

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: stř 01. říj 2014 21:17:32
od Rafael
Martine, macerát čistě jen z genepi nebo nějakou směs?
*
A celkem mně podle názvu zaujal pelyněk z Kašmíru:
Artemisia amygdalina, (Wormwood Almond, Wermut Almond, Полынь Миндаль).
Taky má pěkný vzrůst. Ale nic bližšího jsem o něm nezjistil, jen to, že je kritický ohrožený. Tak nechci zakládat nové téma.
Ale ten název... :drink

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: stř 01. říj 2014 22:11:13
od Martin
Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: čtv 02. říj 2014 14:05:24
od Rafael
Martin píše:Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.
:o
Jsem myslel, vzhledem k množství, že tam nějaká nať bude...
Barva asi tmavě žlutá, díky sušení, žádný brčál, že?
Teda, to musí být :drink )))))

Re: Alpské maceráty z genepi

Napsal: čtv 02. říj 2014 14:22:01
od davar
Rafael píše:
Martin píše:Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.
:o
Jsem myslel, vzhledem k množství, že tam nějaká nať bude...
Barva asi tmavě žlutá, díky sušení, žádný brčál, že?
Teda, to musí být :drink )))))
Drink je to uzasny a vzhledem k tomu, jak je (u nas) tezke pestovat A. Umbelliformis taky docela vzacny. V mem pripade tam davam nejen kvety, ale i kousek nate od kvetu, jinak by nebylo z ceho delat...kyticka je to velmi mala a kvet je kulicka tak 5 mm. Voni uzasne, nejen kvet, ale i nat. Pokud se sejdeme na CSAS v Brne, vezmu trochu 2 roky zalezeleho Genepi... ;)