Stránka 1 z 13
Kontušovka
Napsal: sob 30. kvě 2009 23:54:36
od ildzi
Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka... a vanilková!
Minimálně ze Švejka zná kontušovku každý. Kontušovka je likér (40 - 60+%) vyráběný mixováním lihu s bylinnými oleji (anýz, fenykl, jalovčinka, máta peprná, koriandr, pelyněk). Zajímalo by mě, jestli se kontušovka i dnes někde vyrábí. Je škoda, že právě tyto staré nápoje, kdysi k mání v každé české hospodě, nenávratně zmizely z nabídky i paměti lidí.
Re: Kontušovka
Napsal: ned 31. kvě 2009 9:18:13
od Habu
Kontušovka se někde ještě určitě vyrábí. Kolegové z práce před cca. 2 lety byli na služebce v Olomouci a pěkně se po ní zmastili. Další info k tomu nemám.
Re: Kontušovka
Napsal: ned 31. kvě 2009 13:52:40
od Tibro
V současné době (2009) již tento likér pravděpodobně nevyrábí žádná česká likérka.
http://www.tech-info.cz/druhy.html
Re: Kontušovka
Napsal: úte 20. říj 2009 20:30:57
od Martin
Objevil jsem jednu in-house vyráběnou kontušovku ve
Švejkově restaurantu! Netuším kdo ji vyrábí, ale bude nejspíš dělaná exkluzivně pro tuto restauraci.
Kontušovka je ale na mém to-do listu, pár testovacích litrů si určitě udělám. Pokud se chytí, zařadím ji do sortimentu.
Re: Kontušovka
Napsal: stř 21. říj 2009 12:40:04
od tombik
Super Martine

Nejsem si jist zda to bude nápoj pro mou hubu. Každopádně je dobré oživit i tyhle "tradiční" nápoje

Re: Kontušovka
Napsal: stř 21. říj 2009 13:12:45
od Jenda
Hospodu (dáli se to tak nazvat kvůli cenám) Švejk- u Karla znám, absinthe tam mívali Hill skoro za kilo.
Ohledně kontušovky, nikdy jsem to neměl, ale asi okusím

Pokud bude na náladě, tak stopro!
Re: Kontušovka
Napsal: úte 17. lis 2009 11:40:24
od Martin
Zapište do análů, dnes je den, kdy jsem do destilátu z tříleté medoviny naložil 8 druhů bylin a koření abych vytvořil legendární kontušovku! První testovací várku dám do oběhu za 4 měsíce. Kdo ví, v který den a měsíc jsem se narodil zná i datum premiéry

Re: Kontušovka
Napsal: úte 17. lis 2009 15:35:34
od Repry
Že by, Martine, 11. března?

(Jaká je cena pro vítěze uhodnutého data?

)
Už se na Tvojí kontušovku moc těším, po dřívější zkušeností s Tvou báječnou Ořechovkou to bude určitě další povedený kousek!
Re: Kontušovka
Napsal: úte 17. lis 2009 16:04:21
od Martin
Myslím si že Kontušovku bude milovat každý milovník absintu, používají se v ní totiž podobné byliny.
Původní kontušovka se vyráběla z aromatických olejů a byla velice levným hospodským pitím. Já z ní udělám 100% přírodní bylinný likér, který budu doslazovat pouze medem.
Re: Kontušovka
Napsal: úte 17. lis 2009 16:07:00
od Repry
Tak to nářez, Martine! Nevím, kolik plánuješ vyrobit lahví, ale tímto si hned tři kousky ZAMLOUVÁM
