Chtěl bych se podělit o zážitek ze včerejší návštěvy hospody ve Freiburgu, kde nabízejí absinth, protože to byl večer plný překvapení...
Nejdřív jsem žasnul nad nabídkou, protože kromě pofidérních věcí jako Ulex nebo Mata Hari byl k dostání i Mansinthe, Duplais, Kübler a Versinthe. Jinými slovy nabídka, jakou jsem zatím nezažil (v Praze jsem nebyl už skoro rok, takže novej překotnej vývoj mě zatím nezasáhnul).
Druhej úžas nastal po zjištění ceny - 6€ za 4 cl čistého absinthu (cena pro všechny druhy stejná, taky zvláštní...) je naprosto geniální, když vezmu v úvahu, že za "blbý" pivo zaplatim minimálně 3€.
No a třetí šok nastal při servírování, kdy sice pití bylo přineseno ve skleničkách swirl a k dispozici byla i solidní karafa s vodou, ale číšnice mi začala vykládat, že si mam tu kostku cukru zapálit a pak jí přelejt vodou

Na lístku jsem se pak mimo jiné dočetl, že "hlavními složkami absithu jsou pelyněk a thujon" nebo že "XYZ (jméno jsem zapomněl) je vynikající absinthe, který však neobsahuje anýz..." Takže je vidět, že ne zcela korektní podmínky panují nejen u nás (na druhou stranu, co je mi do barmanky, když si můžu dát dobrý pití...)
Nicméně, dal jsem si skleničku Duplais a mam pocit, že budu potřebovat celou lahev
