Rafael
Napsal: pát 29. srp 2014 16:17:57
Zdravím všechny Mafiány a dovolte abych se představil a něco napsal.
Pocházím z Valašského království a táhne mi už "skoro" na šedesát. Lépe napsáno při své profesi bych byl v minulém režimu už jednou nohou starobní důchodce.
Jinak se věnuji sadařství, včelařství a domácímu kutilství a výrobě s tím spojené...
*
Můj vztah k Absintu byl odjakživa negativní. Neumím vlastně ani vysvětlit proč. Změna nastala až když se na trh vrátila stará likérka Hills. Velká změna!!!
Nic horšího jsem do té doby nepil a jen cena a taky to, že to byl dárek způsobilo, že jsem láhev statečně dopil. Ale inspirovalo mně to a začal jsem se tehdy o absint trochu zajímat. A tak podle jedné staré likérnické příručky, bohužel české, jsem vyrobil absint svůj. Teplou cestou. Bohužel v Rp., byl k maceraci v barvicí fázi předepsán pelyněk. Pravý a v příšerném množství. Hrozná zkušenost která je mi někdy i po tolika létech připominána.
O absintu jsem už nechtěl ani slyšet a úplně pro mně pro mně přestal existovat. Nezměnil to ani nástup internetu a sběr historických knih. Mé znechucení bylo takové míry, že jsem všechny odkazy o něm nebyl schopen ani přečíst a vyhýbal se jim protože na mně působily jako červený hadr v rukou toreadora na býka v aréně.
I v receptářích jsem kvůli němu stránky z hesly začínající písmeny Abs rychle opouštěl.
*
Vše změnil až "nedávno" Martin a Vy, celá Mafie. Znovu jsem se začal o ABSINTHE zajímat. Tentokrát už, ale vážně a poctivě. I když jen v teoretické rovině.
Praktické, pijácké zkušenosti mám, jen s Martinovým Antoníčkem. Žádný jiný poctivě destilovaný absint jsem si ještě nekoupil. Pořád mám asi v sobě ten starý blok. Takže se ho snažím nějak překonat a učím se ho pít a vychutnávat. A pomalu se mi to daří. Jen si ho zatím ředím méně než by se mělo. No, snad se časem zlepším.
Bohužel v mém okolí pro to moc podpory nemám. Jsou snahy pít ho neředěný nebo ho úplně odmítají. Přičítám to hlavně léty pošramocené pověsti tohoto nápoje. A ta se špatně napravuje. Lidé už bohužel více věří reklamám apod. více než vlastní chuti:-(((
*
Píšu to tady hlavně proto, že chci všem poděkovat za osvětu, spoustu informací a velmi pěkné počtení v pracovní době. Chtěl jsem to udělat daleko dříve, ale nešlo se mi zaregistrovat - možná mé mobilní zařízení možná chyba v registraci....
Až teď se mi to podařilo.
Tímto se taky chci předem omluvit za možné zmršení formatování textu atd...
Pocházím z Valašského království a táhne mi už "skoro" na šedesát. Lépe napsáno při své profesi bych byl v minulém režimu už jednou nohou starobní důchodce.
Jinak se věnuji sadařství, včelařství a domácímu kutilství a výrobě s tím spojené...
*
Můj vztah k Absintu byl odjakživa negativní. Neumím vlastně ani vysvětlit proč. Změna nastala až když se na trh vrátila stará likérka Hills. Velká změna!!!
Nic horšího jsem do té doby nepil a jen cena a taky to, že to byl dárek způsobilo, že jsem láhev statečně dopil. Ale inspirovalo mně to a začal jsem se tehdy o absint trochu zajímat. A tak podle jedné staré likérnické příručky, bohužel české, jsem vyrobil absint svůj. Teplou cestou. Bohužel v Rp., byl k maceraci v barvicí fázi předepsán pelyněk. Pravý a v příšerném množství. Hrozná zkušenost která je mi někdy i po tolika létech připominána.
O absintu jsem už nechtěl ani slyšet a úplně pro mně pro mně přestal existovat. Nezměnil to ani nástup internetu a sběr historických knih. Mé znechucení bylo takové míry, že jsem všechny odkazy o něm nebyl schopen ani přečíst a vyhýbal se jim protože na mně působily jako červený hadr v rukou toreadora na býka v aréně.
I v receptářích jsem kvůli němu stránky z hesly začínající písmeny Abs rychle opouštěl.
*
Vše změnil až "nedávno" Martin a Vy, celá Mafie. Znovu jsem se začal o ABSINTHE zajímat. Tentokrát už, ale vážně a poctivě. I když jen v teoretické rovině.
Praktické, pijácké zkušenosti mám, jen s Martinovým Antoníčkem. Žádný jiný poctivě destilovaný absint jsem si ještě nekoupil. Pořád mám asi v sobě ten starý blok. Takže se ho snažím nějak překonat a učím se ho pít a vychutnávat. A pomalu se mi to daří. Jen si ho zatím ředím méně než by se mělo. No, snad se časem zlepším.
Bohužel v mém okolí pro to moc podpory nemám. Jsou snahy pít ho neředěný nebo ho úplně odmítají. Přičítám to hlavně léty pošramocené pověsti tohoto nápoje. A ta se špatně napravuje. Lidé už bohužel více věří reklamám apod. více než vlastní chuti:-(((
*
Píšu to tady hlavně proto, že chci všem poděkovat za osvětu, spoustu informací a velmi pěkné počtení v pracovní době. Chtěl jsem to udělat daleko dříve, ale nešlo se mi zaregistrovat - možná mé mobilní zařízení možná chyba v registraci....
Až teď se mi to podařilo.
Tímto se taky chci předem omluvit za možné zmršení formatování textu atd...