Eddie
Napsal: úte 14. říj 2014 2:28:03
Zdravím všechny příznivce Absinthu,
jmenuji se Honza, je mi 24 let a pocházím z největší vesnice na Moravě
, kde žiji skoro celý život (až na asi rok a půl, kdy jsem chtěl poznat kouzlo vinařské vesnice pod Pálavou).
K absinthu jsem se dostal díky brněnskému baru Naproti, kam mě několikrát vzali kamarádi, které učaroval způsob podávání pravého absinthu. Po zkušenostech z asi 18 let, kdy jsem párkrát pil český "absinth", jsem vůbec nevěděl, co od tohoto nápoje očekávat. Jeho chuť se mi hodně zalíbila, bylo to úplně něco jiného, než ten líh řízlej barvícíma aditivama.
V Naproti jsem tedy začal pomalu ochutnávat víc absinthů a ikdyž každý chutná opravdu jinak, tak jsou snad všechny co jsem ochutnal opravdu dobré.
Mezi mé oblíbené patří St. Antoine, La Clandestine, Berthe de Joux a Jade 1901.
A včera mi dorazila fontánka a jelikož jsem měl cestu do Řečkovic, tak jsem si v Maneu koupil lahev St. Antoine, dal do mražáku naplněné sáčky na led a teď jen čekám na vhodnou příležitost připravit si A doma.
Kromě absinthu mám rád dobré pivo. Rád si vychutnám jak český ležák, tak i belgická piva s ovocným nádechem, pšeničná piva nebo třeba bavorské speciály z nakuřovaného chmele. Docela mě štve, že ve většině hospod se čepují produkty velkochemiček jako je Starobrno, Staropramen, Gambrinus a dalších pivovarů, které vaří pivo metodou HGB (uvaří silné pivo a naředí ho vodou aby alkoholově odpovídalo stupňovitosti 10-11°).
Toto forum jsem nejdřív jen četl, ale protože mě absinth, jeho historie a rituály hodně zaujaly, tak jsem se rozhodl zaregistrovat, abych o tom mohl i pokecat a třeba se někdy s někým odtud aji sejít nad skleničkou zelené víly
jmenuji se Honza, je mi 24 let a pocházím z největší vesnice na Moravě
K absinthu jsem se dostal díky brněnskému baru Naproti, kam mě několikrát vzali kamarádi, které učaroval způsob podávání pravého absinthu. Po zkušenostech z asi 18 let, kdy jsem párkrát pil český "absinth", jsem vůbec nevěděl, co od tohoto nápoje očekávat. Jeho chuť se mi hodně zalíbila, bylo to úplně něco jiného, než ten líh řízlej barvícíma aditivama.
Mezi mé oblíbené patří St. Antoine, La Clandestine, Berthe de Joux a Jade 1901.
A včera mi dorazila fontánka a jelikož jsem měl cestu do Řečkovic, tak jsem si v Maneu koupil lahev St. Antoine, dal do mražáku naplněné sáčky na led a teď jen čekám na vhodnou příležitost připravit si A doma.
Kromě absinthu mám rád dobré pivo. Rád si vychutnám jak český ležák, tak i belgická piva s ovocným nádechem, pšeničná piva nebo třeba bavorské speciály z nakuřovaného chmele. Docela mě štve, že ve většině hospod se čepují produkty velkochemiček jako je Starobrno, Staropramen, Gambrinus a dalších pivovarů, které vaří pivo metodou HGB (uvaří silné pivo a naředí ho vodou aby alkoholově odpovídalo stupňovitosti 10-11°).
Toto forum jsem nejdřív jen četl, ale protože mě absinth, jeho historie a rituály hodně zaujaly, tak jsem se rozhodl zaregistrovat, abych o tom mohl i pokecat a třeba se někdy s někým odtud aji sejít nad skleničkou zelené víly