drahoušek
Napsal: ned 21. úno 2016 19:32:53
Pěkný večer pijani dobrot.
Mám rád dobroty. Ať už je to krupicová kaše nebo Pražská šunka od kosti s výtečným čerstvým máslem na Svijanským kmínovým chlebu.
S absintem jsem začal někde na střední škole. V tý době tady fungoval v podstatě jen brčál Hills. No, co povídat, jinak než s redbullem se to pít nedalo. Ale už tehdy to prostě generovalo příjemnou opici. Po pivku byl člověk unavenej, po hillshitu s redbullem se hned neusínalo. Co si budeme povídat, na pumpu(srdéčko) redbul s alkoholem nemá zrovna nejlepší vliv....ale člověku bylo 18...pumpa ještě mladá
jak šel čas....na českém trhu se objevil Šaman(Pavel) a jeho Staroplzeňák a Král. Pro člověka, post-studenta, civilkáře, hluboko mějícího do kapsy se otevřela docela zajímavá možnost pití vcelku zajímavého absinthhhhu. Zárověň tou dobou člověk neměl moc možností jak se dovědět pravdu o Pravém francouzkém, švýcarském absintu
S odstupem času musím říct že Pavel příspěl svým činěním českému trhu ostudu. V době kdy vyráběl polo absinty měl přehršel možností(i finančních) udělat kvalitní absint, ale on to neudělal(hlavně, že exportoval tu svoji sračku do Ruska). Se svým Petitem přišel na trh až nedávno, stejně jako to dělá dnes Hills. Prostě si tyto firmy musí udělat alibi, aby ve světě pravýho(kež bychom měli státní normu) absintu už konečne mohly říct: "ale my ho taky umíme". Ale to je kurva pozdě.
Takže nevím, jaký tu na mafii máte vztahy s Pavlem, ale já osobně mu tohle zazlívám, ač ve své době(tak 2000 +-) jeho fórum bylo špičkou v Čechách. On měl potenciál učit nás Čechy jak pít absint. Neudělal to. Vzhledem k faktu, jak byl otevřený lidem, nám pijákům, jak nás zval k sobě do palírny(bohužel jsem nevuýžil), a nebyl probém načepovat si "petku" absintu jak u něj doma, tak později v pražské absintérii.... tak mám z toho všeho pocit, že to snad nedělal schválně. Že se to prostě i on učil za pochodu a ani on nevěděl, jak se pravej absint dělá. Je to vůbec možný???.... asi sem naivní co..... těžko říct.
Každopádně musím říct, že když jsem si dneska, po hodně dlouhý době nalil jeho Kinga(nostalgie?), tak prostě to není absint. To se prostě nedá pít. Ani když to zředíte vodou(proč když Louche stejně "nedorazí"), ani když to nalijete přes cukr... prstě je to hnus ať už to pijete jakkoli. Možná, kdybych to zapálil, všechen alkohol vyprchal, cukr se v karamel přeměnil...tak by se to dalo vypít....ale pro můj zhejčkaný jazýček skotskou Arran nebo Connemarra, či Talisker by toto nebyla ta nejlepší cesta. Lepší to prostě nepít.
Čili, v posledních letech jsem se dost přeorientoval na zakouřenou skotskou. Jak jinak, miluju činskej Puer
...a absint jsem dost upozadil, až před několika málo lety zjistil, že Martin Žufánek "dělá absint". No tohle.... i žufánek už dneska dlě absint???? fakt??? hmmm jako slivovici dělá dobrou... pivní pálenku jsem si taky koupil(rád experientuju)
no a tak jsem vcelku nedávno zjistil, že Martin pálí absint už pěkně dlouho....což mě unikalo.... já jsem to zaznamenal až tak před 2 lety? plus mínus....
no a zrovna nedávno slovo dalo slovo a zjistil jsem, že jeden zdejší člen, a můj nedavný kámoš je zde jako doma
No a předevčírem jsem něco u něj okoštoval
)) a tu se ocitl 
Tak pánové(a eventuelně dámy) Na Zdraví

PS: myšlenka na konec: Proč když máme evropský normy na Český pivo, maďarský klobásy, máslo, "pomazánkový" máslo, skotskou whisky... nemáme nic pro Absinth..... jak je možný, že si kdejakej jouda výmáchá kytky v lihu a říká tomu pak absinthhhe??
Mám rád dobroty. Ať už je to krupicová kaše nebo Pražská šunka od kosti s výtečným čerstvým máslem na Svijanským kmínovým chlebu.
S absintem jsem začal někde na střední škole. V tý době tady fungoval v podstatě jen brčál Hills. No, co povídat, jinak než s redbullem se to pít nedalo. Ale už tehdy to prostě generovalo příjemnou opici. Po pivku byl člověk unavenej, po hillshitu s redbullem se hned neusínalo. Co si budeme povídat, na pumpu(srdéčko) redbul s alkoholem nemá zrovna nejlepší vliv....ale člověku bylo 18...pumpa ještě mladá
jak šel čas....na českém trhu se objevil Šaman(Pavel) a jeho Staroplzeňák a Král. Pro člověka, post-studenta, civilkáře, hluboko mějícího do kapsy se otevřela docela zajímavá možnost pití vcelku zajímavého absinthhhhu. Zárověň tou dobou člověk neměl moc možností jak se dovědět pravdu o Pravém francouzkém, švýcarském absintu
S odstupem času musím říct že Pavel příspěl svým činěním českému trhu ostudu. V době kdy vyráběl polo absinty měl přehršel možností(i finančních) udělat kvalitní absint, ale on to neudělal(hlavně, že exportoval tu svoji sračku do Ruska). Se svým Petitem přišel na trh až nedávno, stejně jako to dělá dnes Hills. Prostě si tyto firmy musí udělat alibi, aby ve světě pravýho(kež bychom měli státní normu) absintu už konečne mohly říct: "ale my ho taky umíme". Ale to je kurva pozdě.
Takže nevím, jaký tu na mafii máte vztahy s Pavlem, ale já osobně mu tohle zazlívám, ač ve své době(tak 2000 +-) jeho fórum bylo špičkou v Čechách. On měl potenciál učit nás Čechy jak pít absint. Neudělal to. Vzhledem k faktu, jak byl otevřený lidem, nám pijákům, jak nás zval k sobě do palírny(bohužel jsem nevuýžil), a nebyl probém načepovat si "petku" absintu jak u něj doma, tak později v pražské absintérii.... tak mám z toho všeho pocit, že to snad nedělal schválně. Že se to prostě i on učil za pochodu a ani on nevěděl, jak se pravej absint dělá. Je to vůbec možný???.... asi sem naivní co..... těžko říct.
Každopádně musím říct, že když jsem si dneska, po hodně dlouhý době nalil jeho Kinga(nostalgie?), tak prostě to není absint. To se prostě nedá pít. Ani když to zředíte vodou(proč když Louche stejně "nedorazí"), ani když to nalijete přes cukr... prstě je to hnus ať už to pijete jakkoli. Možná, kdybych to zapálil, všechen alkohol vyprchal, cukr se v karamel přeměnil...tak by se to dalo vypít....ale pro můj zhejčkaný jazýček skotskou Arran nebo Connemarra, či Talisker by toto nebyla ta nejlepší cesta. Lepší to prostě nepít.
Čili, v posledních letech jsem se dost přeorientoval na zakouřenou skotskou. Jak jinak, miluju činskej Puer
no a zrovna nedávno slovo dalo slovo a zjistil jsem, že jeden zdejší člen, a můj nedavný kámoš je zde jako doma
Tak pánové(a eventuelně dámy) Na Zdraví
PS: myšlenka na konec: Proč když máme evropský normy na Český pivo, maďarský klobásy, máslo, "pomazánkový" máslo, skotskou whisky... nemáme nic pro Absinth..... jak je možný, že si kdejakej jouda výmáchá kytky v lihu a říká tomu pak absinthhhe??