Hart
Napsal: ned 11. pro 2016 18:56:35
Ahoj,
předně k představení sebe sama - jsem syn, snoubenec, barman, básník, vizuální umělec, pořadatel básnických akcí. Zdejší fórum sleduji z zpovzdálí už nějaký ten pátek a některé zdejší názory mi byly dobrou inspirací, zpětně za ně díky!
Jako syn otce, který provozuje v jedné malebné vísce Severních Čech pěstitelskou palírnu, slavíme letos patnáct let od založení firmy a konečně se mi podařilo přemluvit ho, abychom zkusili vypálit náš první absint.
Dnes jsme stočili prvních 50 lahví blanche absinthu podle franzouské třídy suisse - 70 % obj. a 50 lahví demi-fine - 55 % obj.
Připomínám, že se jedná o úplně první šarži, absint je velmi sladký /možná moc některých bylin?/ a dle mého skromného názoru poněkud mdlý v chuťové paletě, kde velmi převládá "hašlerkovitost". Louche se mi zdá nicméně příslibná, nalahvovaný nevoní nijak strašlivě, po zalití vodou je vůně dokonce, zdá se mi, sladce příjemná.
V příštích měsících se chci věnovat cizelaci receptu a samotné přípravy druhé / třetí vylepšené šarže, marketingu a než přijdu na trh s čímkoliv oficiálním (všichni tu moc dobře víte, jaká legislativní hrůznost dnes obnáší vůbec alkohol nakolkovat), rád bych vyslechl rady odborníků na slovo vzatých - Vás...
Za tímto účelem plánuju v Praze předat několika z Vás, kteří o ozkoušení absintu projevíte zájem, zkušební vzorky, výměnou za to, když mi náš první pokus o absint soukromě zhodnotíte. Případně bych se rád zúčastnil nějaké akce, pokud nějaké pořádáte, přinesl pár lahví a vyslechl si nějakou pořádnou konstruktivní kritiku.
Předem dík a těším se na případnou spolupráci!
předně k představení sebe sama - jsem syn, snoubenec, barman, básník, vizuální umělec, pořadatel básnických akcí. Zdejší fórum sleduji z zpovzdálí už nějaký ten pátek a některé zdejší názory mi byly dobrou inspirací, zpětně za ně díky!
Jako syn otce, který provozuje v jedné malebné vísce Severních Čech pěstitelskou palírnu, slavíme letos patnáct let od založení firmy a konečně se mi podařilo přemluvit ho, abychom zkusili vypálit náš první absint.
Dnes jsme stočili prvních 50 lahví blanche absinthu podle franzouské třídy suisse - 70 % obj. a 50 lahví demi-fine - 55 % obj.
Připomínám, že se jedná o úplně první šarži, absint je velmi sladký /možná moc některých bylin?/ a dle mého skromného názoru poněkud mdlý v chuťové paletě, kde velmi převládá "hašlerkovitost". Louche se mi zdá nicméně příslibná, nalahvovaný nevoní nijak strašlivě, po zalití vodou je vůně dokonce, zdá se mi, sladce příjemná.
V příštích měsících se chci věnovat cizelaci receptu a samotné přípravy druhé / třetí vylepšené šarže, marketingu a než přijdu na trh s čímkoliv oficiálním (všichni tu moc dobře víte, jaká legislativní hrůznost dnes obnáší vůbec alkohol nakolkovat), rád bych vyslechl rady odborníků na slovo vzatých - Vás...
Za tímto účelem plánuju v Praze předat několika z Vás, kteří o ozkoušení absintu projevíte zájem, zkušební vzorky, výměnou za to, když mi náš první pokus o absint soukromě zhodnotíte. Případně bych se rád zúčastnil nějaké akce, pokud nějaké pořádáte, přinesl pár lahví a vyslechl si nějakou pořádnou konstruktivní kritiku.
Předem dík a těším se na případnou spolupráci!