mosQuito
Napsal: čtv 09. kvě 2019 15:38:42
Ave bratři!
Nejprve tedy něco o sobě: Martin, cca 42 let, střídavě Braník, Prosek a Čelákovice.
Jak jsem se k absinthu (a posléze i sem) dostal?
Asi jako každý jsem v devadesátých letech ochutnal to co se tu pod názvem Absint(h) prodávalo. Pilo se to hlavně z frajeřiny (protože, Ty vole, vono to má 70 voltů), na ex, neředěný a s co největším plamenem. S přibývajícími léty mě tyhle "srandy" pomalu přestaly bavit, a přešel jsem na jiný druh alkoholu.
No a střih, máme rok 2017. Začal jsem s kamarádem občasně navštěvovat EC. Chodili jsme hlavně na kmínku, jelikož jí nikde jinde nenabízeli. Jednou jsme vyrazili ve větší skupině, objednal jsem láhev kmínky na stůl a čekal jsem pochvalné mručení. Se zlou jsem se potázal, ostatním to nejelo. No a jelikož jsme se všichni znali od školních let, pamatovali jsme si ohnivé rituály s absinthem, objednal kdosi láhev Absinthe St. Antoine. Nestačili jsme se divit, co nám to přistálo na stole (fontánka), a proč je v tom led atd ... tak jsme dostali od pana "provozovatele" odborný výklad.
Ochutnal jsem ... a i já jsem zcela propadl zelené víle (musím ale s lítostí konstatovat, že z naší skupiny jsem byl jediný).
A potvrzuji (jak jsem zde již někde četl), absinth je výborný jak odpoledne, tak v poledne, neméně dopoledne či po ránu.
No ale samozřejmě, nechci být jen sprostým pijanem a proto jsem se začal zajímat o historii, zajímavosti a vše s tím spojené.
Tak to by asi pro začátek stačilo.
Nejprve tedy něco o sobě: Martin, cca 42 let, střídavě Braník, Prosek a Čelákovice.
Jak jsem se k absinthu (a posléze i sem) dostal?
Asi jako každý jsem v devadesátých letech ochutnal to co se tu pod názvem Absint(h) prodávalo. Pilo se to hlavně z frajeřiny (protože, Ty vole, vono to má 70 voltů), na ex, neředěný a s co největším plamenem. S přibývajícími léty mě tyhle "srandy" pomalu přestaly bavit, a přešel jsem na jiný druh alkoholu.
No a střih, máme rok 2017. Začal jsem s kamarádem občasně navštěvovat EC. Chodili jsme hlavně na kmínku, jelikož jí nikde jinde nenabízeli. Jednou jsme vyrazili ve větší skupině, objednal jsem láhev kmínky na stůl a čekal jsem pochvalné mručení. Se zlou jsem se potázal, ostatním to nejelo. No a jelikož jsme se všichni znali od školních let, pamatovali jsme si ohnivé rituály s absinthem, objednal kdosi láhev Absinthe St. Antoine. Nestačili jsme se divit, co nám to přistálo na stole (fontánka), a proč je v tom led atd ... tak jsme dostali od pana "provozovatele" odborný výklad.
Ochutnal jsem ... a i já jsem zcela propadl zelené víle (musím ale s lítostí konstatovat, že z naší skupiny jsem byl jediný).
A potvrzuji (jak jsem zde již někde četl), absinth je výborný jak odpoledne, tak v poledne, neméně dopoledne či po ránu.
No ale samozřejmě, nechci být jen sprostým pijanem a proto jsem se začal zajímat o historii, zajímavosti a vše s tím spojené.
Tak to by asi pro začátek stačilo.