Tuvy

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Tuvy

Příspěvek od Tuvy »

Zdravím

Urval jsem si trochu času, abych se konečně dostal ke stručnému představení.

Už asi příliš dlouho studuji na Univerzitě v moravské metropoli pod kopci Špilberkem a Petrovem. Naštěstí, snad i proto, že mi již bude kvůli věku studium účtováno, bych měl příští rok dokončit své poslední vysokoškolské vzdělání a získat titul JUDr.

K absinthu jsem se dostal před lety, když jsme vymýšleli další kolejní tematickou party a protože všechny své věci chci pouze kvalitní (přesněji špičkové), už odpočátku byly zavrhnuty barvičky v lihu. Začátky mého popíjení se tedy nesly v duchu macerátu "Bitter" od Bairnsfathera, který dodnes mám rád - ať už to je nebo není absinth. Fantastickým úletem a nejlepším absinthem se následně stala má zkušenost se zapomenutou vystavenou lahví Pernod Fils (jak jsem psal u dotyčného tématu). Postupně jsem se přes internet proklikal na feeverte.net a přes nějaké zelené české stránky až sem.
V tuto chvíli jsem vlastníkem Toulouse Lautreca od Cami, st. Antoine první a druhé šarše od Martina (se kterými čekám na kamaráda na začátek pro mne posledního podzimního semestru), vzorku Roquette 1797 a lahve Bairnsfathera, které doplňují mou obecnou zbírku alkoholu - především různé likéry a velmi kvalitní skotské sladové whiskey.

Jsem obecně založený spíš na víno, ale dobré pivo si také rád dám, a i nadále si rád rozšiřuji obzory o kvalitním alkoholu. Tak, jako zde vidíte a popisujete rozdíly mezi barvičkovým "absinthem" a kvalitním absinthem, jsou rozdíly snad ve všech alkoholech - whiskey počínaje, přes tequillu až vodkou konče.

Nutno dodat, že absinth mě zaujal natolik, že v nejbližší výhledové budoucnosti jsou na mém nákupním lístku sklenice a lžičky, následované fontánou od Detesku (jejich sklo se mi moc líbí). Jelikož ale s přáteli alkohol nejen popíjíme, ale rádi i jinak zkoumáme (především holky nechtějí, abychom se furt váleli doma že) tak do rozšiřování alkoholové sbírky i obzorů zahrnujeme exkurze a výlety. Cami byla v tomto ohledu silně neuspokojivá (byť absinthe i likéry byly dobré), Martin se k tomuto tématu (mým několika jemným otázkám na možnost exkurze) zatím nevyjádřil, sklárna Detesk je naopak velmi vstřícná a z hlediska exkurze i atraktivní.

Tuvy
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tuvy

Příspěvek od Martin »

Díky za představení Tuvy!

Mám to tak nějak, jako ty. Nikdy jsem si nekoupil lacinou náhražku jakékoliv potraviny. Nevím proč bych měl každý den jíst gothaj, to si raději jednou týdně koupím špičkovní šunku. Nevím, proč bych měl každý den chodit do hospody na borovičku, raději si jednou za měsíc koupím láhev špičkovního alkoholu. Zvláště na alkoholu by se nemělo šetřit, člověk si ho víc váží a neožírá se po něm jako houmles po láhvi tuzemáku či pražské vodky za 100,- půllitr.
Já tvrdím, že alkohol je výsada. Člověk musí znát své možnosti a hranice a musí mít před alkoholem respekt. Není to o tom ožrat se jako prase a ochcávat nádraží. Alkohol je pro gentlemany.

A co se týče prohlídky, pro členy mafie není návštěva či exkurze žádný problém. Pro veřejnost to nenabízím, nevím proč by se mi měli po provozu tahat cizí lidi a nakukovat kde co je. Jak ale budeš mít cestu kolem, tak dej vědět a stav se.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Mam rad lidi,ktery si dokazou vazit kvality a sou ochotny za ni priplatit :) takze v tomhle mas u me velke vyznamne + ....ikdyz nejspis by se totez dalo rict i o vsech skalnich priznivcich tohoto fora..:)
Omnia mea mecum porto.
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Taktéž se ztotožňuji s některými názory Tuvyho. Vzhledem k titulu jaký píšeš, že získáš, tak předpokládám, že jsi tak trochu kolega od fochu, a to je dobře ;) Byť teprve nastupuju na druhý rok....

Martine, já mám gothaj rád :twisted: Ale co se týče alkoholu, jídla a oblečení, tak se neostýchám připlatit za kvalitu! Protože nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci...
A ohledně možné exkurze u Martina, no nebylo by to krásné se spojením nějakého dalšího čsas, aby jsme nebyli pořád jen v Praze.
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Ahoj Tuvy! 8-)

Ta historka se starým Pernodem Fils mě opravdu zvedla ze židle!

Návštěvu Železného Brodu doporučuji! Moc hezké prostředí a v Detesku jsou také příjemní... tedy pokud je tam pořád stejný management. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Absinthe Review Ben

Příspěvek od Absinthe Review Ben »

Welcome, Tuvy! It sounds like you have a fine appreciation for many kinds of alcohol. :) What's next to be added to your collection?
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Absinthe Review Ben píše:Welcome, Tuvy! It sounds like you have a fine appreciation for many kinds of alcohol. :) What's next to be added to your collection?
Hello. As I wrote elsewhere, I am furnituring my new apartment by this time. But I of course want to taste pre-ban absinth in future.
For my collection, I think about LAPHROAIG 30 YEAR OLD CAIRDEAS. I also want to buy few bottles of exclusive gin for girls. I thought about Absinthe Doubs Mystique "Carte d'or", and of course - third st. Antoine as soon as it comes.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Ondřej

Příspěvek od Ondřej »

Hallo Tuvy! Rád vidím, že je tu někdo kdo se zajímá i o jiný alkohol než jen absinthe. ja pracuju jako barman a tak tento zajem je u mě tak nějak povinosti.časem se tato povinost stala koničkem a láskou :P
Jinak musím uznat, že si nedáváš malé cíle a za Laphroaig chválím, ikdyž já mám radši whisky z vysočiny (highlands).
jestli hledáš nějakej super gin,tak můžu ze svojí skušenosti doporučit Hendrick's, kde je přidá kromě standardních bylinek i výluh z okurky a okvětní lístky růží. super záležitost do gintoniku s okurkou a nebo novej Beefeater 24
každopádně vítej a přeju hodně nových lahviček do sbírky
Dwarf
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

Vitaj! Pekna historka, ktora len podporila velke nadsenie z moznosti ochutnat trocha chut historie.
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Zajímavé představení :-) Vítej mezi námi. Jinak máme podobnýá přístup, mám moc rád kvalitní víno a rád si vybírám dobré pití a vůbec pokud možno vše co nejkvalitnější, reději míň ale dobré, případně staré ale dobré (například u audia je to cesta jak se dostat ke kvalitě za rozumnou cenu ;)

Ale musím se zastat jednoho nápoje pánové, nešpiňte mi tuzemák, není to sice rum ze třtiny (ale to myslím ani být nemá), ale je mě osobně to rozhodně chutná víc než levné "třtinové rumy"....

Tak jsem tu rozlil trochu žluči za což se omlouvám a vítám tě, doufám že se ti bude mezi námi líbit :-)

PS: Příhoda s preban absinthem je opravdu úžasná. :-)
Odpovědět