Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
- Slovi
- Vymývač
- Oblíbený absinthe: alcool de vin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?
Včera (tj. středa) jsem si v Absintherii dal Küblera (blanche) a La Maison Foutaine. Tím se moje zkušenost s blanche absinty rozrostla na čtyři, kterým ale stále s přehledem vévodí La Clandestine, resp. jeho verze s vinným základem.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Mezi blanche absinty La Clandestine ruluje na plné čáře. Předloni hodně konkuroval La Valote Fornoni, ale loňská šarže už nějak nebylo to ono.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Nej blanche: Akveld.
Nebo Glacier Valley.
Nebo Glacier Valley.
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím se ochutnat někdy v budoucnu.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, Akveld je třída!
Poslední rok na sobě začínám pozorovat zvláštní úkaz. Poté, co jsem ochutnal všechny komerční absinty, jsem už "unaven" tradiční podobou absintu. Všichni výrobci dělají absinty založené na Brevans či Duplais receptech a všichni tak vlastně dělají kopie sebe sama. Líbí se mi, když se v absintu objeví něco nového, neznámého a specifického.
Proto mi hrozně chutná Akveldův blanche plný heřmánku, Meadow of Love s jejími fialkami, La Grenouille který je ze třetiny složený z netradičních bylin, proto do Antoine dávám k tradičním bylinám i rozrazil (který se dnes už tak moc nepoužívá) a heřmánek, proto se mi tak líbí místní HG (muhu, máří, puddy, davar). Každý z nich je totiž něčím specifický.
Kdybych měl kupříkladu na stole celou řadu absintů od Mattera, tak bych měl sakra problém je od sebe odlišit.
Poslední rok na sobě začínám pozorovat zvláštní úkaz. Poté, co jsem ochutnal všechny komerční absinty, jsem už "unaven" tradiční podobou absintu. Všichni výrobci dělají absinty založené na Brevans či Duplais receptech a všichni tak vlastně dělají kopie sebe sama. Líbí se mi, když se v absintu objeví něco nového, neznámého a specifického.
Proto mi hrozně chutná Akveldův blanche plný heřmánku, Meadow of Love s jejími fialkami, La Grenouille který je ze třetiny složený z netradičních bylin, proto do Antoine dávám k tradičním bylinám i rozrazil (který se dnes už tak moc nepoužívá) a heřmánek, proto se mi tak líbí místní HG (muhu, máří, puddy, davar). Každý z nich je totiž něčím specifický.
Kdybych měl kupříkladu na stole celou řadu absintů od Mattera, tak bych měl sakra problém je od sebe odlišit.
- wilkinsl
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Na Mattera mám stejný názor. Jedinný ketrý se nějak výrazněji odlišuje je H.R. Giger a to díky mátě.Kdybych měl kupříkladu na stole celou řadu absintů od Mattera, tak bych měl sakra problém je od sebe odlišit.
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
La Grenouille, po otevreni jsem se malem radosti vyvratil
A po nalouchovani stale cicham ke sklenici, opravdu citim neco co mam velmi rad a po polknuti neco co nevim co je...aha uz to mam! V pokoji mi rozkvetla louka.
Kazdopadne zaba je lepsi nez St. Antoine a moc mi chutna.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Ja abych se priznal, tak me zrovna 2x nejede...urcite to neni spatnej absinth, ale sou tam tony, ktery mi tam nesedi...ale to je vec nazoru..celej jako takovej je dobrej, jen to u me neni top 
Omnia mea mecum porto.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Grenouille je odlišným typem absintu a zářnou ukázkou opravdu originálního absintu s původním receptem. Ta originalita nemusí každému sednout, ale já s největším požitkem piju oba dva. A není to proto, že ho vyrábím. Oslavné ódy na prototyp jsem psal rok předtím, než to Stefano přesunul k nám. Kdyby se dneska u nás nevyráběl, tak bych ho stejně dovážel 
- Slovi
- Vymývač
- Kontaktovat uživatele:
Nuže, popíjím černého Kozla, protože v lahvi je už jen zbyteček L.A., LCw je stále ještě u Pytla a Belle Amie s Antonínem jsem si zatím stále od Martina neobjednal. Nicméně v myšlenkách mám zelenou vílu a myslí jsem s mafiány v Brně, takže se to počítá.