Martinova slivovice
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Martinova slivovice
Včera jsem měl možnost podrobit "důkladnému testu" (6 panáků
) Martinovu slivovici. Musím konstatovat že z komerční produkce Slivovica Žufánek válcuje českou konkurenci stejným stylem jako St. Antoine na absinthovém poli.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Martinova slivovice
Díky!
Slivovice je náš nejstarší a nejprodávanější produkt, kterým začala celá historie. Kdyby nebylo slivovice, nebylo by dnes ani absintu.
-
Dark Knight
Sakra, Martine...neplánuješ na léto nějaké poznávací pobyty do Boršic spojené s ochutnávkou?Martin píše:Díky!Slivovice je náš nejstarší a nejprodávanější produkt, kterým začala celá historie. Kdyby nebylo slivovice, nebylo by dnes ani absintu.
- Hektor
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych se taky přikláněl k nějaký pěkný prohlídce + pokec o výrobě.
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Jsem připraven se také zúčastnit, pokud bude zájezdový autobus přibírat i v Brně. Ono autem to je snesitelně daleko, ale jet autem na košt do destilérky?
Asi budu muset osvěžit přítelce řidičské umění.
T.
Asi budu muset osvěžit přítelce řidičské umění.
T.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Tož včera jsem narazil při návštěvě Tesca na zajímavé PF s malou placatkou Slivovice nápadně připomínající tu Martinovu - tedy fontem, vzhledem, tvary apod. Dle složení to je "ovocná pálenka, aroma, líh", což mi ovšem na Žufánkovskou produkci nesedí...
Co na to Martin?
Co na to Martin?
- IN VINO VERITAS -
- PATER INCERTUM EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem s tím bojoval před rokem, je to hodně nepovedená napodobenina našeho grafického stylu od jedněch paličů
Kdo je uveden jako výrobce a dodavatel? Style Bohemia?
Pošli mi prosím zaostřenou přední a zadní etiketu, jestli od posledně něco nezměnili. Díky.
Pošli mi prosím zaostřenou přední a zadní etiketu, jestli od posledně něco nezměnili. Díky.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to PF by sedělo!
Od jednoho kamaráda jsem dostal tuhle decovku už možná před dvěma, třemi lety! Byla to velice nepovedená kopie naší etikety, snažili se napodobit font v logotypu slivovice a taky náš oválek
Od té doby jsme změnili styl nápisů všech produktů (jo a v našem případě se nejedná o font, vše je hezky napsáno v ruce, naskenováno a převedeno do křivek) a místo natištěného oválku v barvě používáme od minulého roku obdélníček, který se už netiskne, ale razí stejnou fólií, jako symbol daného produktu, viz. slivovice, hruškovice a meruňkovice. Borovička byla první, která měla tuto ražbu. Je to zároveň takový ochranný prvek, ta ražba je velice nákladná a pokud vím, nikdo ji u destilátů nepoužívá.
Mrzí mě, že to tak okatě okopírovali a zároveň strašně sere složení jejich "slivovice". 42%, líh, aroma? Vážně?
Od jednoho kamaráda jsem dostal tuhle decovku už možná před dvěma, třemi lety! Byla to velice nepovedená kopie naší etikety, snažili se napodobit font v logotypu slivovice a taky náš oválek
Od té doby jsme změnili styl nápisů všech produktů (jo a v našem případě se nejedná o font, vše je hezky napsáno v ruce, naskenováno a převedeno do křivek) a místo natištěného oválku v barvě používáme od minulého roku obdélníček, který se už netiskne, ale razí stejnou fólií, jako symbol daného produktu, viz. slivovice, hruškovice a meruňkovice. Borovička byla první, která měla tuto ražbu. Je to zároveň takový ochranný prvek, ta ražba je velice nákladná a pokud vím, nikdo ji u destilátů nepoužívá.
Mrzí mě, že to tak okatě okopírovali a zároveň strašně sere složení jejich "slivovice". 42%, líh, aroma? Vážně?
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel obdobné složení je u komerčních slivovic naprosto běžné...