Pernod Fils circa 1905 - 1910
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pernod Fils circa 1905 - 1910
Na You tube som nasiel toto videjko k teme http://www.youtube.com/watch?v=8tGaHqvO46U&hl=sk
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Neskutečný nářez, uplně mě z toho videa mrazí v zádech a upřímně závidímMartin píše:Dnes tu mám opravdovou lahůdku, absinthe Pernod Fils, který jsem nedávno nabízel v tomto vlákně http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=12&t=88. Troufám si říct, že je to vůbec první vintage absinthe v Čechách.
Už asi hodinu ho popíjím a přemýšlím jak pojmout recenzi. Jak bych měl totiž recenzovat něco, co je absintový etalon? Budu psát tedy útžkovitě, tak jak mi to zrovna přichází na mysl.
Ze samotné láhve se mi rozřepalo chmýří pod nosem, nádherná litrová láhev s bublinkama ve skle, etiketa v téměř dokonalém stavu. Fantastická a uležená vůně absintu. Barva jakou jsem si vždy přál vidět, téměř koňakově hnědá krása. Zapínám připravený foťák, otevírám kohoutek na fontáně a sleduju kapky. S roztřepanýma rukama posunuju fontánu tak, aby kapky padaly do absintu a ne na sklenici. Po naředění asi dvě minuty čichám a snažím se izolovat vůně.
První doušek.
Nařez!
Lahodný, sametově jemný absinthe jaký mé hrdlo ještě nepoznalo. S údivem pozoruju, že bylinný profil vintage absintu je jednodušší než jsem si kdy myslel. Není narvaný bylinkama a kořením, jako současné repliky (např. Roquette), je to prostě poctivý absint ve kterém jsem identifikoval přesně ty byliny, které jsou součástí receptu a žádné navíc (Pernod Fils se skládá jen ze 4 destilovaných a 2 barvících bylin).
Téměř okamžitě jsem si vzpoměl na radu jednoho recenzenta, který na feeverte testoval první šarži mého Antoine. Říkal mi, abych se vykašlal na snahu o vytvoření chuťově přesyceného absintu a místo toho vytvořit perfektní základní absinthe. Teď už přesně vím, co tím myslel.
Ochutnání Pernodu mi dalo víc, než čtění všech dosavadních recenzí vintage absintů. Je mi teď dokonale jasné, jak by měl vypadat poctivý absinthe. A co je na tom nejlepší? Troufám si říct, že ho dokážu zreplikovat! Nedokážu urychlit 100 roků zrání, ale dokážu ho vytvořit tak, aby chutnal velice podobně, jako když ho vyrobili v roce 1905.
Video na youtube!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
David mi v pondělí poslal dalších 50ml Pernod Fils. Pokud má někdo zájem, nabízím 25ml ampulku k prodeji za 2.800,- (50ml mě stálo 225€)
Pro představu, na první fotce mé sklenice s Pernodem je cca 17ml http://absinthemafia.com/download/file. ... &mode=view.
Po naředění je toho tolik http://absinthemafia.com/download/file. ... &mode=view
Pernod Fils je nejslavnější ze všech absintů, měřítko, podle něhož jsou posuzovány všechny ostatní. Esence života.
Kromě nadšení a romantiky z pití století starého Absintu z dob Belle Epoque (toto je OPRAVDU ten absinthe, který pil Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Verlaine, Rimbaud, Picasso a Hemingway) taky vintage absinty svojí chutí předčí jakýkoliv moderní absinthe ať je sebelepší. Prostě dokud neokusíte preban a zvláště Pernod Fils tak nevíte, jak může chutnat absinthe!
Toto je moje jediná nabídka, víc toho nabízet nebudu. Těch vintage lahví už moc není a šance se každým rokem rapidně snižují.
Over & Out.
edit: přesně 4 minuty po tomto příspěvku se objevil mafián Repry a absinthe koupil! Blahopřeji! Nic lepšího se v mé nabídce dosud neobjevilo.
Pro představu, na první fotce mé sklenice s Pernodem je cca 17ml http://absinthemafia.com/download/file. ... &mode=view.
Po naředění je toho tolik http://absinthemafia.com/download/file. ... &mode=view
Pernod Fils je nejslavnější ze všech absintů, měřítko, podle něhož jsou posuzovány všechny ostatní. Esence života.
Kromě nadšení a romantiky z pití století starého Absintu z dob Belle Epoque (toto je OPRAVDU ten absinthe, který pil Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Verlaine, Rimbaud, Picasso a Hemingway) taky vintage absinty svojí chutí předčí jakýkoliv moderní absinthe ať je sebelepší. Prostě dokud neokusíte preban a zvláště Pernod Fils tak nevíte, jak může chutnat absinthe!
Toto je moje jediná nabídka, víc toho nabízet nebudu. Těch vintage lahví už moc není a šance se každým rokem rapidně snižují.
Over & Out.
edit: přesně 4 minuty po tomto příspěvku se objevil mafián Repry a absinthe koupil! Blahopřeji! Nic lepšího se v mé nabídce dosud neobjevilo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Kontaktovat uživatele:
Repry blahozelam a prajem dobry zazitok 
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Od Davida dorazili další Pernodi! Takže teď můžu porovnávat Pernod Fils 1905 bottle I., Pernod Fils 1905 bottle II., Pernod Fils Tarragona 1955 a Edouard Pernod 1905 od Stefana! Udělám pravděpodobně nejdražší jednorázovou degustaci všech 4 vzorků. It's gonna be legendary!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Všichni asi znáte ikonickou etiketu Pernod Fils, ale znali jste tuto? Pochází ze samých začátků fabriky, konkrétně z roku 1820. Tisk je přímo z jediné přeživší tiskařské raznice. Za plnou flašku bych dal levé varle. Minimálně.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Moc hezké!Martin píše:Všichni asi znáte ikonickou etiketu Pernod Fils, ale znali jste tuto? Pochází ze samých začátků fabriky, konkrétně z roku 1820. Tisk je přímo z jediné přeživší tiskařské raznice. Za plnou flašku bych dal levé varle. Minimálně.
Každopádně je zajímavé, že na etiketě je Perrenod fils. Nevíte někdo, co má znamenat to Boiteux? Google translator mi vyhodil něco lamoidního. Nezdá se mi, že to je ten onen Pernod z Pontarlieru, kam se z Couvetu přestěhovali už v r. 1805. Co si pamatuji z historie, tak část rodiny Pernodů v Couvetu zůstala, tak možná tato etiketa patří jim. Nic to ale nemění na tom, že láhev, kterou tato etiketa zdobila, se jen tak nesežene. A nechci vypadat jako kazišuk, ale nevěřím, že někde něco takového ještě existuje.
Jinak Martine, ty už děti máš, takže se ti s varlatama obchoduje s větším klidem!
- Moderní absinthe chutná moderně.