Uchovávání absinthu

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Uchovávání absinthu

Příspěvek od Dworzaaa »

Tak nak premjeslim, jestli se da uchovat treba do pulky vypita lahev, aby i za 3 mesice nebo vic chutnala porad stejne.. Pac alkohol se zakonite musi odparovat...ted sem ochutnaval do 3/4 vypitou 35tku od L´ORu, ktera mi tu lezi tak dobrej pulrok a alkoholu je tam asi tolik,kolik bych ho tam mel po zredeni vodou (X_x)
Omnia mea mecum porto.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Uchovávání absinthu

Příspěvek od Habu »

Heh, s tím zkušenosti nemám. Pokud bych chtěl "archivovat" absinthe, tak bych tak učinil s dosud neotevřenou láhví. Jestliže ji otevřu, tak otevřená mi doma moc dlouho nikdy nevydrží a z pravidla to vypařováním alkoholu nebývá. ;) Každopádně je fakt, že kdybych chtěl otevřenou láhev tzv. archivovat, tak bych hrdlo řádně zabezpečil proti odpařování, nejlépe voskem, nebo jinou sichr pečetí.

Jinak, ehm, 35tku od L'ORu netřeba nijak archivovat. Leda jako odstrašující příklad pro budoucí generace. :mrgreen:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Ja ji nearchivuju :D Jen sme si ji s kamosem koupili na pul, nevypili celou a tak mi tu zustala...
Omnia mea mecum porto.
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

No, co zatim psali jinde, asi by se to melo prelit do mensi lahve, aby tam bylo co nejmene vzduchu. Absinthe se obecne doporucuje uchovavat v temnote (svetlo urychluje rozklad chlorofylu-tedy ztraci to barvu) a v chladu, ale ne zase moc. Takze v lednici/mrazaku urcite ne, spise studena spiz a nebo sklep.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

davar píše:No, co zatim psali jinde, asi by se to melo prelit do mensi lahve, aby tam bylo co nejmene vzduchu. Absinthe se obecne doporucuje uchovavat v temnote (svetlo urychluje rozklad chlorofylu-tedy ztraci to barvu) a v chladu, ale ne zase moc. Takze v lednici/mrazaku urcite ne, spise studena spiz a nebo sklep.
Tak. Denní světlo je vůbec pro kterýkoliv chlast smrtí.
- Moderní absinthe chutná moderně.
gobers

Příspěvek od gobers »

svetlo urychluje rozklad chlorofylu-tedy ztraci to barvu
Což ovšem nehrozí, když člověk pije Švýcarsko... ;-))

Jinak co mi bylo obecně doporučováno je skladovat lahve v chladu (ale ne mrazu), tmě a ve vzpřímené poloze.
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Myslíte, že vzorky od Martina ještě neotevřené můžu nějaký čas archivovat aniž by došlo ke ztrátě kvality? Přeci jenom to není originální balení. Ale tak špičkový absinthe si chci schovat na nějakou mimořádnou chvíli.
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Určitě můžeš. Jsou tam šroubové uzávěry, takže tam vzduch nejde. Pokud máš tak silnou vůli a nevypiješ je, tak ti můžou vydržet hodně dlouho ;)
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

a sou vratny? ;)
je mi docela jasny, ze je Martine nejspis nefasujes a me nic neudela dojit na postu a poslat flasticku zpatky, kdyz budu vedet, ze pak opet naplnena udela radost nakymu jinymu mafianovi :)
Omnia mea mecum porto.
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Mám svůj soukromý absinthový archív (jedině Martin ví, jak asi vypadá :-) ) ve špajzu v paneláku. Chci se zeptat, jestli teď jak nastává pomalu, ale jistě zima, jestli to nemůže absinthu nějak ublížit, případně, kde je ideální ho uskladňovat. Jenom doplním, že absinthe mám na dlouhodobější archivaci, tak co by bylo pro něj nejlepší?
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Odpovědět