Obsello II - The Rum Based Absinthe

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Martin »

Borci, to byla reakce na to, že Zacapa do absintu či rumová esence do lihu :) Zacapa je už hotový rum, třeba 25 letý, kdežto základ použitý v Obsellu je něco jiného. Víme? Asi jsem tam měl dát smajlík, aby to bylo jasnější :)
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Tibro »

Obsello II - The (Not-Really-)Rum Based Absinthe
Název tohoto vlákna (a jejich produkt) by měl být změněn.
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
Corig
Pokročilý absintista
Příspěvky: 167
Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Corig »

Tak mně ta kombinace nijak nepředstavitelná nepřijde :) Mead base taky není zrovna tradiční absint, ale oblíbil jsem si ho hned po první skleničce. A právě srovnání s Mead base je naprosto na místě díky použití netradičních základů v obou případech. Rozhodující spíš bude poměr a kvalita bylin ;)
Uživatelský avatar
stego
* Zkušený piják *
Příspěvky: 690
Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od stego »

Tak ten smilik podľa reakcií som mal dať aj ja.
Ono podľa mňa po ďalšej destilácií by aj skutočný rumový základ nebol tak extra cítiť. Aspoň v porovnaní s čistým rumom. Alebo sa mýlim?
Uživatelský avatar
wilkinsl
* Zkušený piják *
Příspěvky: 582
Registrován: stř 15. zář 2010 13:43:17
Bydliště: Brno a Buchlovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od wilkinsl »

Dworzaaa píše:Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?
Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
Uživatelský avatar
Habu
fuckin' amateur
Příspěvky: 4078
Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Habu »

Kucí, berme rum jakožto bezprostřední destilát z melasy/cuktrové třtiny. Rum, který lze dostat v dobrých barech, je skutečně v dubových sudech stařený destilát - a ten na výrobu Obsella II asi skutečně použit nebyl... to by se to výrobci kurva prodražilo. ;)

Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Tibro »

Rum can come in various colors. Among the most well-known is White Rum. This type, which is also sometimes referred to as light or silver rum, is clear and has no color.

Many brands of White Rum are created in Puerto Rico, although the popular Cachaca brand is a product of Brazil. Sugarcane juice and molasses are the main ingredients in White Rum. In addition, the distillation process for the spirit is often short. While charred oak casks are used for aging most varieties of rum, White rum is usually aged in stainless steel tanks or plain oak casks for around a year or so. By aging the spirit in this manor, the final product is clear. Some brands, such as the Cachaca, further filter their rum to ensure that the product has no color at all.
Ještě důležitější je, pokud Obsello základna se destiluje až 96° nezáleží na tom, co to bylo kvasil od.
Já jsem s tebou v Rockland.
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Dworzaaa »

wilkinsl píše:
Dworzaaa píše:Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?
Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.
Vim...proto ta poznamka o cachace...
Martin píše:.... Rum se z lihu z cukrové třtiny stává až po řádném vystaření v dubových sudech....
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1531
Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Dworzaaa »

Habu píše:Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.
Pokud by tomu bylo skutecne tak, tak bych ho uplne nezatracoval :) Rozhodne si dokazu predstavit zaklad z trinovyho destilatu spis, nez daleko agresivnejsi vuni a chut starenyho rumu.
Naposledy upravil(a) Dworzaaa dne stř 13. úno 2013 17:39:51, celkem upraveno 1 x.
Omnia mea mecum porto.
Uživatelský avatar
Tibro
Rumcajs
Příspěvky: 1148
Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe

Příspěvek od Tibro »

Stárnutí změkne agresivní chutí a staví vrstev dřeva tónů k doplnění vyzrálost.

Agresivní destilace snižuje chuť až se nakonec vše, co zbývá, je neutrální lihovin.
Já jsem s tebou v Rockland.
Odpovědět