Obsello II - The Rum Based Absinthe
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Borci, to byla reakce na to, že Zacapa do absintu či rumová esence do lihu
Zacapa je už hotový rum, třeba 25 letý, kdežto základ použitý v Obsellu je něco jiného. Víme? Asi jsem tam měl dát smajlík, aby to bylo jasnější 
- Tibro
- Rumcajs
- Příspěvky: 1148
- Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Bydliště: Země
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Název tohoto vlákna (a jejich produkt) by měl být změněn.Obsello II - The (Not-Really-)Rum Based Absinthe
- Corig
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 167
- Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
- Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
- Bydliště: Karlovy Vary
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Tak mně ta kombinace nijak nepředstavitelná nepřijde
Mead base taky není zrovna tradiční absint, ale oblíbil jsem si ho hned po první skleničce. A právě srovnání s Mead base je naprosto na místě díky použití netradičních základů v obou případech. Rozhodující spíš bude poměr a kvalita bylin 
- stego
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 690
- Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Tak ten smilik podľa reakcií som mal dať aj ja.
Ono podľa mňa po ďalšej destilácií by aj skutočný rumový základ nebol tak extra cítiť. Aspoň v porovnaní s čistým rumom. Alebo sa mýlim?
Ono podľa mňa po ďalšej destilácií by aj skutočný rumový základ nebol tak extra cítiť. Aspoň v porovnaní s čistým rumom. Alebo sa mýlim?
- wilkinsl
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 582
- Registrován: stř 15. zář 2010 13:43:17
- Bydliště: Brno a Buchlovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.Dworzaaa píše:Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Kucí, berme rum jakožto bezprostřední destilát z melasy/cuktrové třtiny. Rum, který lze dostat v dobrých barech, je skutečně v dubových sudech stařený destilát - a ten na výrobu Obsella II asi skutečně použit nebyl... to by se to výrobci kurva prodražilo. 
Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.
Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Tibro
- Rumcajs
- Příspěvky: 1148
- Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Bydliště: Země
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Ještě důležitější je, pokud Obsello základna se destiluje až 96° nezáleží na tom, co to bylo kvasil od.Rum can come in various colors. Among the most well-known is White Rum. This type, which is also sometimes referred to as light or silver rum, is clear and has no color.
Many brands of White Rum are created in Puerto Rico, although the popular Cachaca brand is a product of Brazil. Sugarcane juice and molasses are the main ingredients in White Rum. In addition, the distillation process for the spirit is often short. While charred oak casks are used for aging most varieties of rum, White rum is usually aged in stainless steel tanks or plain oak casks for around a year or so. By aging the spirit in this manor, the final product is clear. Some brands, such as the Cachaca, further filter their rum to ensure that the product has no color at all.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1531
- Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Vim...proto ta poznamka o cachace...wilkinsl píše:Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.Dworzaaa píše:Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?
Martin píše:.... Rum se z lihu z cukrové třtiny stává až po řádném vystaření v dubových sudech....
Omnia mea mecum porto.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Příspěvky: 1531
- Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Pokud by tomu bylo skutecne tak, tak bych ho uplne nezatracovalHabu píše:Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.
Naposledy upravil(a) Dworzaaa dne stř 13. úno 2013 17:39:51, celkem upraveno 1 x.
Omnia mea mecum porto.
- Tibro
- Rumcajs
- Příspěvky: 1148
- Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Bydliště: Země
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
Stárnutí změkne agresivní chutí a staví vrstev dřeva tónů k doplnění vyzrálost.
Agresivní destilace snižuje chuť až se nakonec vše, co zbývá, je neutrální lihovin.
Agresivní destilace snižuje chuť až se nakonec vše, co zbývá, je neutrální lihovin.