Rum

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Rum

Příspěvek od Martin »

Kupodivu tu zatím nemáme téma věnované rumům. Takže můžeme případné radosti a strasti diskutovat zde. Není to sice absint, ale důvod k rumu se najde taky :)

Pro opravdu bohaté zkušenosti a masivní degustaci vřele doporučuji i první Rumfest, který bude již tento pátek v pražské Novoměstské radnici na Karlově náměstí.

Seznam vystavených (a ochutnáníhodných) značek je opravdu impozantní!

Budu tam jak já, tak Habu s Emou. Večer si náš tam prosím někdo vyzvedněte.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Rum

Příspěvek od Habu »

Tak tak, rum je další pití, do kterého bych rád pronikl, neboť z této zahrádky znám zatím jen rum s plachetnicí nebo key rum. ;)

O to víc se na pátek těším! :dance
- Moderní absinthe chutná moderně.
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Vsadím se, že budou piráti tam. Buďte opatrní.
Já jsem s tebou v Rockland.
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night_Sun »

Zacapa, Kraken a ten seznam je vážně fascinující 8-), ale.... Škoda, mění mi okna v bytě a beru si kvůli tomu dovču tak to nestihám :( Tak pásku přes oko, široký klobouk a harpunovat bar :twisted: Bude report? :angel
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Mam ted ke konci semestru zalostne malo casu, takze i presto, ze bych se tam rad podival, tak budu sedet doma na zadku a programovat. Uzijte si to :dance

Ja osobne mam s rumem trochu problem.. rad bych se do nej propil, ale budto mi nechutna nebo to nedokazu ocenit...ale treba to prijde s vekem... Nebo az se ozenim :drunk
Omnia mea mecum porto.
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

Dworzaaa píše:Ja osobne mam s rumem trochu problem.. rad bych se do nej propil, ale budto mi nechutna nebo to nedokazu ocenit...ale treba to prijde s vekem... Nebo az se ozenim :drunk
Takhle to je asi s každým alkoholem (a nejel alkoholem, ale asi úplně se vším). Já tohle momentálně prožívám s vínem. Ale chce to jen zkoušet a ochutnávat a pít ... a moudrost příjde :)
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Doporučuji zkusit Pyrat XO - je velmi specifický
Zkuste také starší Abuelo a některé z nabídky Plantatio (už základ do Coly je celkem slušný i samotný) - jen se asi připravte, že pokud se s Rumy blíže seznámíte, nebudete už možná tak unešení z Krakena.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Kraken je čajíček.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Rumů jsem napil docela dost. Bydlíval jsem naproti baru, kde měli 70 rumů na lístku. Tak jsem si řekl, že ochutnám vše :) No, nestihl jsem to, neb jsem se po čase stěhoval.
Víc mi jely ty drsnější a méně "naparfémované" záležitosti. Diplomatico, St. Theresa, i zmíněný Pyrat. Škoda, že jsem si nevedl nějaké záznamy, co jsem pil.

Mj. kdyby jste měli možnost ochutnat z Kuby dovezenou Havanu, jděte do toho. Moc se to nedá srovnávat s tím, co se tady prodává. Je mnohem silnější (voltáž i chuť) a aromatičtější. Mám pocit, jako by to, co jde ven, ředili.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Pyrat zachutnal velice. Já jsem si ale zamlsal na nestařených bílých rumech typu Rhum Rhum Bar z Jamajky, to jsou sakra voňavé záležitosti, kterým všechny tyhle Zacapy a Krakeni nesahají ani po kotníky. Z těch klasických v sudu stařených mi ještě zachutnal prasák Ron. ;)
- Moderní absinthe chutná moderně.
Odpovědět