Medový

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Medový

Příspěvek od Repry »

Nedalo mě to a založil jsem toto téma, protože jsem měl po nedávné ochutnávce nové šarže medového neskutečný zážitek. Již neni založený na vinném destilátu, ale na destilátu z medoviny a i když Martin skromně poznamenal, že to nebude tolik znát, opak je pravdou. Je to zatraceně hodně znát. Původní šarže neurazila, ale odvařený jsem zase tolik nebyl. Tak nějak mě to splývalo s ostatními ovocnými destiláty. Medový je teď opravdu medový a v chuti je poznat obrovský skok kupředu. Neuvěřitelně jemný a hebký pocit na jazyku. Alkohol není téměř znát a dozvuk mi připomněl ovocný čaj s medem, který jsem pil jako malý při nachlazení. Zkrátka pohlazení chuťových pohárků. Nevím, co bylo příčinou změny základu medového, ale je to trefa do černého! Na jednu stranu jsem asi neměl toto téma zakládat, protože tento lahodný nektar je jenom limitovaná specialita a vždy jí bylo šíleně málo a teď mám pocit, že tím jí bude ještě méně. Tak moc mi zachutnal, že neváhám nového medového označit za nejlepší produkt Žusy. Tak Martine, koukej došlápnout na Tvoje včely ať se neflákají, protože tohohle se jen tak nenabažím. Je to takový bratříček Mead Base Absinthu.
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Medový

Příspěvek od Martin »

Díky! Medového na medovci jsme ve vší tichosti založili minulý rok a do flašek poprvé stáčeli asi v květnu. Na medovci nám to tak zachutnalo, že už u toho zůstaneme. Medový je teď komplet medový ;)
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Musím dát za pravdu, u nás doma je nejoblíbenější pití Medový Žufánek a Vínovica z dubového sudu. Chutná to převelice mně, ženě i návštěvám. Docházejí zásoby, takže budeme muset opět objednat 8-)
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Krucipisek....Repry me tak navnadil, ze ac odpurce meadbase absinthu, si medovyho zufanka asi pri dalsi objednavce pridam do kosiku :heart
Omnia mea mecum porto.
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Nemůžu než souhlasit! Pokud má někdo rád med, musí si tohle pití zamilovat!
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Musím říct, že se nemůžu dočkat konce října, kdy bude zase po delší době na skladě nová várka Medového. Musím prostě trvat na tom, že je to nejlepší produkt z Žufánkovy stáje. Ač má spoustu konkurentů v rodině, žádný jiný produkt nedokázal sesadit medového z trůnu nejlepšího pití. A to ani slivovica ne se svým titulem regionální potravina (asi hodnotitelé neochutnali medového) :twisted:
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Taky patří mezi oblíbené v naší domácnosti. Společně s vínovicí z dubového sudu a teď nově i OMG.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhawk »

Tohle jsem jeste nepil, ale je to volne prelozeno medovina od Zufanka? :) Pokud ano, beru hned 2 lahve...
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ne, není to klasická medovina, tu už neděláme. Je to její destilovaná verze a v ní macerovaný med, propolis a mateří kašička.
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Nelze než souhlasit, Medový je prostě boží!
Odpovědět