Babička - česká wormwood vodka

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Babička - česká wormwood vodka

Příspěvek od Martin »

Čirou náhodou jsem narazil na australskou designovou vodku, která o sobě tvrdí že je první wormwood vodkou na světě.
Díky českému jménu jsem otevřel web a nestačil se divit.

Australská společnost si nechává vodku vyrábět v Prostějově (zcela jistě u Zeleného Stromu) u master distillera, který pochází z dlouhé řady moravských destilatérů s kořeny v roku 1518 (sic)! Základ tvoří jemná, 6x přepálená vodka z moravského obilí, přírodní a ručně sbíraný pelyňek z plantáží u Prostějova plus tajné byliny z 500 let starého receptu českých čarodějnic (500 year-old Czech witches brew)!

Podle webu se to prodává jen v Austrálii, Novém Zélandu a Hong Kongu což je docela škoda, hrozně rád bych to ochutnal. Wormwood vodku si při dalším pálení absintu musím taky vyrobit ;)
Přílohy
babička.jpg
master88

Re: Babička - česká wormwood vodka

Příspěvek od master88 »

s tradicí z roku 1518, timhle tempem se zachvilku dostanou k římanům...

nicméně až a pokud tedy budeš něco takového Martině vyrábět rád bych ochutnal ;)
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Koukám, že trh snese všechno.. Pokud to je opravdu vyrobeno z pelyňku a předpokládám, že to pouze bude vymacerovaný pelyněk ve vodce, tak to musí být neskutečně hořké :roll:
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Je to marketing. Stačí když ve vodce smočí na chvíli pelyněk tak, aby ji nestihl obarvit a je z toho wormwood vodka. Možná ten pelyněk v nějakém kroku výroby destilují, nebo používají výrobu jakou ginu, tedy že alko páry ženou přes pelyněk. Kdoví...
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Ad Prostějov a Palírna u Zeleného stromu, 28.09. jsem na starorezna@starorezna.cz psal e-mail, jestli neví něco o etiketách absynth (viz historické fórum) a zároveň jsem se ptal na návštěvu tamního muzea. Žádná odpověď. :-(

Ad Wormwood vodka, ehm, na základě marketingového videa k výrobkům ze stejné kuchyně mám obavy, že tomu infu moc věřit nemůžu. :roll: Ale ochutnal bych, o tom žádná! :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

myslis martine, ze by to mohlo byt vyrobeno prodlouzenou destilaci pelynek+lih? tedy jako absinthe, ale bez dalsich bylin. kdyz jsem zacinal, tak jsem neco takoveho vyrobil-melo to brutalni pelynkove aroma (dal jsem ho tam hodne) ale pritom to bylo stale velmi jemne a vubec ne horke! pilo se to dobre...
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Jojo, destilovat jen rozumné množství pelyňku tak, aby to nedominovalo. Jak budu pálit ty jednotlivé byliny, tak si udělám víc pelyňkové vodky ;)
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Heh, tohle vypada celkem hezky. Nekde minuly rok jsem vyhral v tombole lahev Absint vodky. Je to zelene a hnusne (to co tu prezentujes Martine bude jina trida) Schvalne Vam to az budu doma vyfotim a postnu to sem....
monikaa

Příspěvek od monikaa »

Jelikoz sem nahodou na zelandu, cirou nahodou sem Babicku ochutnala...a je to mnamka:)
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Ironie. Klokani si v Čechách nechávají vyrobit vodku, kterou lze koupit pouze u klokanů... a našinec na Novém Zélandě podává info, jak chutná česká pelyňková vodka.

Tenhle svět je zvláštní místo! :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Odpovědět