Co sa deje vo Svajciarsku?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co sa deje vo Svajciarsku?
VdT paliči prohráli i druhé kolo (z celkem tří). Soud správně řekl, že termín absinthe je generický a nemůže být povolen jen pro výrobky z VdT. Partička původních cca 10 paličů, kteří za návrhem zákona postupně odpadává, opouští potápějící se loď. Mezi zastánce IGP regulace dnes stojí jen Kubler, Bugnon a Persoz.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Kubler to prý vede. Bugnon je profiteer a Persoz aby se neřeklo. 
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Tak, a je konec. Kubler a spol. se oficiálně vzdali odvolání a dál se nebudou snažit o regionální označení „absinthe“ pouze pro jejich absinty z VdT.
Teď se snaží o prosazení IGP pro Absinthe Val-de-Travers, což jim nikdo nebere (a což je mimochodem zcela zcestné). Nedokážu si představit, že by někdo v ČR vyráběl absint, který by měl na etiketě „du Val-de-Travers“.
Šašci.
Teď se snaží o prosazení IGP pro Absinthe Val-de-Travers, což jim nikdo nebere (a což je mimochodem zcela zcestné). Nedokážu si představit, že by někdo v ČR vyráběl absint, který by měl na etiketě „du Val-de-Travers“.
Šašci.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Ty kráso! Slyšeli jste dnes o tom, co způsobila bankovní rada ve Švýcarsku, že? Absolutní masakr!
Ve zkratce. Dnes došlo ke zrušení uměle udržovaného kurzu CHF, který byl na úrovni cca 1,2 franku za 1 euro. Dnešním uvolněním vystřelil frank až na 0,8 eura, tedy k posílení o cca 30 %! Co to znamená? Ve Švýcarsku bylo vždy draho, ale teď tam bude kurevsky draho! Veškerý export je najednou o 30 % dražší, než byl v posledních 3 letech!
Hodinky, absinty, čokoška, to všechno bude dražší, o moc. Nelze se divit tomu, že exportéří šílí, jejich produkty jsou najednou drahé pro všechny.
Pro srovnání. Když jsem před lety jel na první Boveresse festival, tak jsem měnil 1 CHF za 16 Kč. Dnes je za 27. Už mi ani nevadí, že na letošní Bove nepojedu.
Ve zkratce. Dnes došlo ke zrušení uměle udržovaného kurzu CHF, který byl na úrovni cca 1,2 franku za 1 euro. Dnešním uvolněním vystřelil frank až na 0,8 eura, tedy k posílení o cca 30 %! Co to znamená? Ve Švýcarsku bylo vždy draho, ale teď tam bude kurevsky draho! Veškerý export je najednou o 30 % dražší, než byl v posledních 3 letech!
Hodinky, absinty, čokoška, to všechno bude dražší, o moc. Nelze se divit tomu, že exportéří šílí, jejich produkty jsou najednou drahé pro všechny.
Pro srovnání. Když jsem před lety jel na první Boveresse festival, tak jsem měnil 1 CHF za 16 Kč. Dnes je za 27. Už mi ani nevadí, že na letošní Bove nepojedu.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Jo, včera jsme to v práci probírali. Když to vyšlo ven, kurz spadl opravdu hodně moc dolů. Dnes to je opět něco nad 1CHF, ale ani zdaleka ne na starých 1,20CHF.
...no nwm

...no nwm
- Moderní absinthe chutná moderně.