KarlvonSudeten
-
KarlvonSudeten
KarlvonSudeten
Zdravím, zde KarlvonSudeten, občasný výrobce zeleňáka. Chtěl bych se zeptat, zda se koná někdy někde v ČR hodnocení absinthů? Máme nějáké domácí vzorky (Pontarlier, Montpellier a další várky) a potřebovali bychom zpětnou vazbu. Vše vyrobenou starou klasikou 1+2D bez kolon, deflegmátorů atd. Při cenách komerčních absinthů se mi nechce utrácet tisíce za pár flašek, abychom to mohli porovnat.
Dále bych se rád zeptal, zda existuje nějáký článek/seznam ve kterém by byl uveden obsah anetholu v komerčních absinthech? Máme přístup k HPLC, takže není problém změřit, ovšem, jak jsem psal výše, ceny komerčních produtků jsou velmi vysoké, takže nejsou vzorky.
Díky, KarlvonSudeten.
Dále bych se rád zeptal, zda existuje nějáký článek/seznam ve kterém by byl uveden obsah anetholu v komerčních absinthech? Máme přístup k HPLC, takže není problém změřit, ovšem, jak jsem psal výše, ceny komerčních produtků jsou velmi vysoké, takže nejsou vzorky.
Díky, KarlvonSudeten.
-
KarlvonSudeten
Re: KarlvonSudeten
přikládám tabulku, kterou jsem našel - obsahy anetholu a thujonu
- Přílohy
-
Bogumil-Rychlak_DLR-2007.pdf- (138.22 KiB) Staženo 141 x
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Vítej.
Domácí vzorky pošli klidně i mě. Za tu dobu, co fórum běží, jsem jich zdegustoval dobrou stovku.
Anethol se zatím (zatím) neměřil, ale chystáme se. Zatím testujeme jen thujon a fenchon.
Domácí vzorky pošli klidně i mě. Za tu dobu, co fórum běží, jsem jich zdegustoval dobrou stovku.
Anethol se zatím (zatím) neměřil, ale chystáme se. Zatím testujeme jen thujon a fenchon.
-
KarlvonSudeten
Super, rád pošlu testovací/ochutnávací vzorky - Pontarlier a Montpellier. Kam to mám tedy zaslat? A jak Vám jde ředění absinthů? Já mám ''problém'' s tím, že i když snížím koncentraci lihu byť jen cca na 70%, tak se mi tam po čase udělá pevná zelená úsada (chlorofyl?), takže zeleňáka nechávám v surovém 90%ním stavu. Ono se to pak stejně ředí vodou, takže v tom nevidím zásadní problém (stejně jako např. u ginu).
P.S.: Pokud by byla možnost poslat např. standard thujonu, bylo by to super. Na oplátku bych mohl výhledově poslat standard anetholu. Absinthy jsem dělal dle klasických receptur a zajímal by mě obsah těchto látek
Díky, Karl.
P.S.: Pokud by byla možnost poslat např. standard thujonu, bylo by to super. Na oplátku bych mohl výhledově poslat standard anetholu. Absinthy jsem dělal dle klasických receptur a zajímal by mě obsah těchto látek
Díky, Karl.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Ředění je naprosto v pohodě. Mám tu jak 70 %, tak 65 % a žádný problém. Ten jsem kdysi měl při výrobě druhé šarže, ten kal tam byl masakrózní. Pak jsem ale změnil barvící postup a od té doby naprosto v pohodě.
Barvení je zásadní krok, dá se na něm velice jednoduše pokazit celé předchozí pracné pálení.
Adresu pošlu do zprávy.
Barvení je zásadní krok, dá se na něm velice jednoduše pokazit celé předchozí pracné pálení.
Adresu pošlu do zprávy.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Hola hola,
Karle, to je hafo informací najednou!
To PDFko je od polského absintového nadšence, který se někdy mezi lety 2009 a 2010 znelíbil mezinárodní absintové komunitě (dlouhá historka) a od té doby se "bohužel" věnuje jen pivu. Ne že by ten jeho text nebyl věrohodný, jen přihazuji echo, že tento kolega (Boggy) se pohyboval i zde na tomto fóru.

Karle, to je hafo informací najednou!
To PDFko je od polského absintového nadšence, který se někdy mezi lety 2009 a 2010 znelíbil mezinárodní absintové komunitě (dlouhá historka) a od té doby se "bohužel" věnuje jen pivu. Ne že by ten jeho text nebyl věrohodný, jen přihazuji echo, že tento kolega (Boggy) se pohyboval i zde na tomto fóru.
Oficiálně proběhla v Brně 15.11.2015 první Absinthiáda, kde se ale degustovaly jen komerční kousky. Neoficiálně probíhá degustace HG na všech soukromých akcích.zda se koná někdy někde v ČR hodnocení absinthů?
Pokud jsi použil český pelyněk, tak ti odpovím rovnou: Thujon 0mg/l. Český pelyněk pravý je coby surovina pro absint prakticky nepoužitelné seno.P.S.: Pokud by byla možnost poslat např. standard thujonu, bylo by to super. Na oplátku bych mohl výhledově poslat standard anetholu. Absinthy jsem dělal dle klasických receptur a zajímal by mě obsah těchto látek
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Karle. Moc nechápu jak jde získat jednoduchou destilací 90%....KarlvonSudeten píše:.....takže zeleňáka nechávám v surovém 90%ním stavu. Ono se to pak stejně ředí vodou, takže v tom nevidím zásadní problém (stejně jako např. u ginu).
Díky, Karl.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Karlvone!
Standarty tujonu jsou k dispozici u aldrichu a merku, snad jsou i u řady jiných distributorů chemie, však jsou drahé jako prase
Jinak, jak daleko jsi od Prahy?
Snad mezí chemotypy existuje veliký rozdíl ale že by nějaké Artemisia Absinthium vůbec ne osahovalo tujon?
Standarty tujonu jsou k dispozici u aldrichu a merku, snad jsou i u řady jiných distributorů chemie, však jsou drahé jako prase
Jinak, jak daleko jsi od Prahy?
Existuje nějaký zdroj teto informací?Habu píše:Pokud jsi použil český pelyněk, tak ti odpovím rovnou: Thujon 0mg/l. Český pelyněk pravý je coby surovina pro absint prakticky nepoužitelné seno.
Snad mezí chemotypy existuje veliký rozdíl ale že by nějaké Artemisia Absinthium vůbec ne osahovalo tujon?
- davar
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
ty thujony od aldriche jsem uz koupil... delaji to z nejakeho cedru (?) a az dodatecne jsem z nich ziskal pomer alfa a beta thujonu. pro mereni absintu tento standard neni uplne idealni, je tam cca 95%alfa a 5% beta thujonu, takze presne naopak, nez by bylo potreba. ale bezna gc kolona je v pohode rozdeli, zkousel jsem db-wax i db-5 a bez problemu.
mozna u mercka delaji vhodnejsi standard.
mozna u mercka delaji vhodnejsi standard.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Je to offtopic ale,davar píše:ty thujony...
Podlé mě je to úplně jedno jaký poměr tujonů je ve směsi, právě když jste jistý kde vám který tujon léze z kolony není nutno používat ho jak standart pro určení koncentrace. Celkem stačí přidat nějaký menthol(ten je celkem levný i o čistotě 99,99%) thujony pák spočítáme z integrálních hodnot piku
Ale stejně, pokud ne budu mit MS potvrzení pro nějaký pik že je to tujon samotný věřit tomu ne budu