KarlvonSudeten

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
KarlvonSudeten

Re: KarlvonSudeten

Příspěvek od KarlvonSudeten »

Rafael píše:
KarlvonSudeten píše:.....takže zeleňáka nechávám v surovém 90%ním stavu. Ono se to pak stejně ředí vodou, takže v tom nevidím zásadní problém (stejně jako např. u ginu).
Díky, Karl.
Ahoj Karle. Moc nechápu jak jde získat jednoduchou destilací 90%....
Zdravím, no celkem jednoduše. Mám zákvas dejme tomu 15% ethanolu, udělám první destilaci - zakoncentrování a výrazné snížení objemu a pak ten produkt vydestiluju ještě jednou a mám velký podíl vysokoprocentního kvasného lihu. Zrovna na absintha je to ale celkem jedno, protože to pak stejně ředím na 50% do macerační části. Tuhle 50% směs s bylinama zase vydestiluju a chytám podíl cca do 60%, pak přepínám na dojezd. No a takto vydestilovaný absinth má skutečně okolo 90%.

KarlvonSudeten
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

75-80% bych bral, ale 90% .... :o
Přílohy
Jednoducha-destilace-pomery.jpg
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
davar
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davar »

Obrázek
KarlvonSudeten

Rafael píše:75-80% bych bral, ale 90% .... :o

Tuto tabulku samozřejmě znám. No opravdu je to k těm 90%...netvrdím, že na % přesně, ale 85 - 90% to skutečně má. Vzorky jsem odeslal na košt do Žusy s r.o. takže není problém změřit. Však destilace nemá lineární průběh. Po lopatě řečeno, dlouho dlouho mi chčije vysokoprocentní čisťák a pak to jde mnohem rychleji s koncentrací dolů. Na max. 60% končím a takto vydestilovaná frakce je o výše napsané čistotě. Pochopitelně destilováno velmi pomalu a s citem na kvalitním zařízení.
KarlvonSudeten

stanovení thujonu a anetholu SPE GC-FID + tabulka s obsahama
Přílohy
DLR_100_9_S352-356.pdf
(601.36 KiB) Staženo 117 x
Odpovědět