Červovice a podobné hrůzy,

Seznam toho, co se nejen tváří jako absint, ale zároveň to nechutná jako absint, nevyrábí se to jako absint a ani to nevypadá jako absint. Jednoduše (nepitelné) náhražky.
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Rafael »

Dnes jsem v Tescu viděl, asi tam budu chodit častěji.
Zpočátku jsem nepochopil proč se to tak jmenuje.... Až pak žena objevila ty červy na dně láhví. Tak mně odtáhla od regálu pryč takže jsem to ani nestačil zdokumentovat....
Doma jsem pošmejdil na netu.., a tady je výsledek:
*
"Nebudeme vás opíjet báchorkami o
omamných látkách obsažených v tělech našich červíků, kdo má všech pět
pohromadě tomu dojde že na legendách o mezcalinu v okolkovaných a našimi
bdělými úřady prověřených lahvích asi taky něco nesedí. Naši červíci jsou
slušně odchované exempláře Potemníka brazilského, neboli Zophobas morio s
průkazem původu ze specializovaných tuzemských farem. Obsah i design láhve
jsme nechali na profesionálech, tekutinu vpravdě lahodnou stvořili vývojáři z
laboratoří věhlasných absinthových kouzelníků L´or special drinks a obal......"
*
Více na: http://www.cervovice.cz/cs/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ufffff..
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Absinther »

hmm-takže po strašilce v Absinhe beetle(nebo jak se to jmenovalo) se Loráci posunuli k červíkům.... No proč né? Protein je třeba :muscle a žrádla na světě ubývá :D
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Habu
fuckin' amateur
Příspěvky: 4078
Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Habu »

Jo jo, tahle sranda je na trhu už několik let.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Rafael »

A zkusil to už tady někdo pít nebo TO aspoň někomu nabídnout?
*
Jsem už viděl v láhvích plavat leccos, ale pro to nevidím jiné využití než gadgets.
Třeba přivézt to kolegům rybářům k vodě...
Ale jak je tak znám, tak by asi využili jen ty červy...
*
Ale třeba by pak nepotřebovali pruty. Jen by tu návnadu vysypali do vody a pak z hladiny sbírali podběráky opilé ryby.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
Absinther
* Zkušený piják *
Příspěvky: 702
Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Absinther »

hele, jako- jestli je to pití dobrý (což teda absolutně netuším) tak proč né? Červíka hezky po mexicku- třeba je to guud fan v pokročilejším bodě zábavy, kdy už kolektiv pozná, že debata o hovnech je poněkud zacyklená a do hladového okna je to daleko :D :dance :dance :bandit :devil :dance :beer :rock ....třeba já se červů nebojím-tím spíše tadytěch mazlíků ze zveráče- to dostávali pavouci a agama jako zákusek..
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Rafael »

Tak jsem se spletl. Ti rybáři by s těmi červy v láhvích neměli žádný problém. Když jim to přivezu, tak prý té Červovice vypijí jakékoliv dodané množství. Ale sami si to koupit nechtějí....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
Wajt
* Zkušený piják *
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Wajt »

Kdysi mě kámoš z hecu přiměl jednoho panáka dát. Bylo to fakt odporný pití (teď se nebavím o těch červech).
Uživatelský avatar
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 426
Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od kamamura »

Nedávno jsem četl nějaký odbornější článek o škůdcích v potravinách, a stálo tam, že trus potemníka je prokázaný karcinogen. Macerovat si to dobrovolně v alkoholu bude zřejmě nějaká okrajová forma masochismu.
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Rafael »

kamamura píše:Nedávno jsem četl nějaký odbornější článek o škůdcích v potravinách, a stálo tam, že trus potemníka je prokázaný karcinogen. Macerovat si to dobrovolně v alkoholu bude zřejmě nějaká okrajová forma masochismu.
Od tématu, nebo třeba i ne když něco klasického vypěstovat je a asi i bude čím dál těžší. A myslím si, že i alkohol k základním potravinám určitě neodmyslitelně patří.
*
Z https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/hmy ... char-35600" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.extra.cz/cesky-kuchar-doporu ... e-vzkazuje" onclick="window.open(this.href);return false;

Zkušený šéfkuchař Petr Ocknecht vychvaluje pojídání hmyzu. „Hmyz je mnohem lépe chovatelný než ostatní dobytek.
Když si dáte misku hmyzu, tak tam máte všechno, co potřebujete, abyste se vyživili. Když si ale dáte steak, tak se najíte, ale pořád vám budou ty látky chybět,“ sdělil. Ve hmyzu je podle něj mnoho látek, které Čechům chybějí.

„Vezměte si, že kráva potřebuje hektar, aby mohla růst, a na steak přitom čekáme dva roky. Musejí tam být zemědělec, řezník, popřípadě nějaký kuchař. To je pět lidí na jedno jídlo,“ dodal Ocknecht. Když si ale podle Ocknechta vezmete například deci cvrčků, můžete je chovat doma v bedýnce, stačit jim budou zbytky. „Vy nic nevyhodíte a potom ještě sníte ten hmyz. Takže je to ekologičtější. Hmyz navíc nepotřebuje tolik prostoru co ten dobytek. Vyživíte se.

Hmyz bude podle Ocknechta představovat obrovský boom i v Česku.
A kdo bude v Česku cílovou skupinou? Navrhuje tak, aby důchodci jedli například hmyzí koncentrát. „Dostanou do těla všechno, co budou potřebovat, a zároveň nebudou strádat tak, jako když stravu šidí o jídla, která si již nemůžou dovolit,“ doplnil. 


(Já bych jen dodal, že ten hmyz bude taky daleko snáze pěstovatelný než nějaké ovoce, polní plodiny nebo byliny).
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Červovice a podobné hrůzy,

Příspěvek od Rafael »

Nebo lihovina z nějaké masokostní moučky?
https://vtm.zive.cz/clanky/svedsky-vede ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Nic není nemožné:
https://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=2776" onclick="window.open(this.href);return false;
*
P.S. Když tak to někdo smažte. Mi osobně se ty nové směry ve výživě, ani v oblasti výroby nápojů, nelíbí. Jen taková blbinka:-((
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Odpovědět