Absint a teplotní extrémy

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
zzaraza
Pokročilý absintista
Příspěvky: 226
Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Absint a teplotní extrémy

Příspěvek od zzaraza »

Habu píše:
zzaraza píše:Podlé mě nic nepoznáš :twisted:
I ba. Rozdíl poznala i má žena a to je co říct. :ugeek:
To chce double-blind test se dvěma skupiny (aspoň 5 účastníků) laik\profik. :bandit

Jinak, při zahřátí existuje možnost úniku těkavých složek přes korek...to se snad dá poznat, ale :nech
zzaraza
Pokročilý absintista
Příspěvky: 226
Registrován: pon 26. led 2015 17:44:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Absint a teplotní extrémy

Příspěvek od zzaraza »

Martin píše:Stárnutí (zrání) alkoholu je úžasný proces, při kterém se z kyselin stávají estery kyselin a ty mění chuť a vůni destilátu.
To ale zapomněl jsem vzít v úvahu :oops:

Tvorba esterů je klasické equillibrium, proces strašně jemný a citlivý, avšak je rovnovážný, což znamená že za stále koncentraci kyselin\alcoholu musí se vrátit po ochlazení zpátky(jestli nic ne uniklo z lahví).

Zatím neznám žádné studia které by zabývali koncentraci kyslíku v lahví :nech právě na tom záleží množství kyselin...takže nevím, nevím :x
předpokládám ale, že po tech letech žádné oxidace snad dávno ne probíhají


Otázka je hrozně komplikovaná, a chce větší průzkum :nerd
Uživatelský avatar
Rafael
* Zkušený piják *
Příspěvky: 585
Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Bydliště: Valašské království
Kontaktovat uživatele:

Re: Absint a teplotní extrémy

Příspěvek od Rafael »

Od teplotního šoku pár láhví s absintem až na "tenký led" umělého staření...
V praxi většinou moc nepoužívané a klasiku nepřekonající.
Jen Akvavit Linie mně v té souvislosti napadl....
*
Možná by se to mělo dělat raději ve Sklepě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Odpovědět