Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
- stego
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 690
- Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Ja si myslím, že tá reklama nemá prilákať ľudí čo pijú dobré pivo, ale udržať tých čo pijú G aby neprešli na niečo lepšie
-
Adigal
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 368
- Registrován: pon 21. úno 2011 19:50:19
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
http://www.pivnici.cz/clanek/jak-nas-dobehl-gambrinus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Celkem pěknou reklamu má teď V. Kozel. Řezaný ležák Florián "určený" dobrovolným hasičům. Hasič sice nejsem a už dlouhou dobu nepivař, ale občas je třeba žízeň přece jen pořádně uhasit. A jako nepřítel marketů a člověk v podstatě líný, oceňuji, že je k dostání v menších místech, v síti prodejen Coop. A za dobrou cenu.
Že by se ve Velkých Popovicích blýskalo na lepší časy?
*
Ještě si dovolím odkaz na pěkný historický dokument z roku 1920:
http://www.tech-info.cz/pivo/popovice.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad to někoho zaujme.
Že by se ve Velkých Popovicích blýskalo na lepší časy?
*
Ještě si dovolím odkaz na pěkný historický dokument z roku 1920:
http://www.tech-info.cz/pivo/popovice.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad to někoho zaujme.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 586
- Registrován: úte 20. pro 2011 22:34:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Jelikož jsme na dovolenou vyrazili s kolama do Mikulova, spořádali jsme samozřejmě mnoho... piva 
Už před cestou jsem si vytipoval několik, především malých, pivovarů v okolí. A po okoštování vřele doporučuji pivovar Mamut Mikulov a Frankies Břeclav. V Břeclavi jsme prohodili kus slova i s punkáčem, co to tam vaří, ukázal výrobu. U obou pivovarů jsem ochutnal tři typy piv, všechno svrchně kvašené. Nejlepší od mamuta byl v teplých dnech Summer Ale. Od Frankies byl Summer Ale trochu hořčejší (nějaký německý chmel), ale velký dojem na mě udělaly piva Frank APPA (velmi zajímavá souhra chutí) a Bollywood IPA.
Kdybyste do těchto krajů někdy zabloudili,neváhal bych s ochutnáním.
Co mě nijak neoslovilo, byla 12° z Břeclavského zámeckého. Desítku jsem ani nezkoušel.
Už před cestou jsem si vytipoval několik, především malých, pivovarů v okolí. A po okoštování vřele doporučuji pivovar Mamut Mikulov a Frankies Břeclav. V Břeclavi jsme prohodili kus slova i s punkáčem, co to tam vaří, ukázal výrobu. U obou pivovarů jsem ochutnal tři typy piv, všechno svrchně kvašené. Nejlepší od mamuta byl v teplých dnech Summer Ale. Od Frankies byl Summer Ale trochu hořčejší (nějaký německý chmel), ale velký dojem na mě udělaly piva Frank APPA (velmi zajímavá souhra chutí) a Bollywood IPA.
Kdybyste do těchto krajů někdy zabloudili,neváhal bych s ochutnáním.
Co mě nijak neoslovilo, byla 12° z Břeclavského zámeckého. Desítku jsem ani nezkoušel.
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 528
- Registrován: stř 29. pro 2010 19:14:05
- Oblíbený absinthe: Jade
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Souhlasím, v poslední době piju jen Frankies, Clock, Matušku, Velen (Černá hora) a Beskydský piv.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 586
- Registrován: úte 20. pro 2011 22:34:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Clock mi udělal velkou radost před rokem nebo před dvěma v Hradci na pivních slavnostech. Matušku jsem nestihl ochutnat, pokud vím, ale často mi byl doporučovaný samotnými lidmi z malých pivovarů.
Když už jsme u těch piv, tohle patří jednomu známému: http://www.pivovarpropper.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud jste už někdo ochutnal, hoďte reference, rád je předám dál. Mně osobně chybí svrchně kvašené v nabídce. Ale naštěstí je spoustu jiných, co to vaří.
Příjemně mě překvapilo, že o sobě malé pivovary vědí a někdy i spolupracují a to i v rámci regionu, kdy jde v podstatě o konkurenci.
Ve Frankies mi vyprávěli, který pivovar jim pomáhal stavět cajky do haly, ale bohužel jsem zapomněl, o který šlo
Taky jsem to chtěl ochutnat.
Když už jsme u těch piv, tohle patří jednomu známému: http://www.pivovarpropper.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud jste už někdo ochutnal, hoďte reference, rád je předám dál. Mně osobně chybí svrchně kvašené v nabídce. Ale naštěstí je spoustu jiných, co to vaří.
Příjemně mě překvapilo, že o sobě malé pivovary vědí a někdy i spolupracují a to i v rámci regionu, kdy jde v podstatě o konkurenci.
Ve Frankies mi vyprávěli, který pivovar jim pomáhal stavět cajky do haly, ale bohužel jsem zapomněl, o který šlo
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Nemám vůbec nic proti mini a mikropivovarům. Jen mi přijde jejích boom něco jako módní vlna. Že už jen jejích název v lidech evokuje, že tohle musí být to správné a poctivým rukodělným způsobem uvařené pivo. I když je to vlastně krok zpět. Svrchně kvašená piva vyráběná ve velmi primitivních podmínkách. Např. zákal, nízká trvanlivost se bere jako známka kvality atd..
Přijde mi to jako oživování starých staletých překonaných technologií a když to silně přeženu i jako výsměch generacím sládků a výzkumníků kteří se zasloužili o dobrý zvuk českého piva.
*
To, že moderní technologie místo toho aby sloužily k zvyšování kvality jsou využivány způsobem zcela opačným je jiná věc.
http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/" onclick="window.open(this.href);return false;
Přijde mi to jako oživování starých staletých překonaných technologií a když to silně přeženu i jako výsměch generacím sládků a výzkumníků kteří se zasloužili o dobrý zvuk českého piva.
*
To, že moderní technologie místo toho aby sloužily k zvyšování kvality jsou využivány způsobem zcela opačným je jiná věc.
http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/" onclick="window.open(this.href);return false;
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Tady bych si dovolil mírně oponovat. Např. mně svrchně kvašená piva vyrobená ve velmi primitivních podmínkách chutnají mnohem více než spodně kvašená piva vyrobena ve velmi "neprimitivních" podmínkách.Rafael píše:Nemám vůbec nic proti mini a mikropivovarům. Jen mi přijde jejích boom něco jako módní vlna. Že už jen jejích název v lidech evokuje, že tohle musí být to správné a poctivým rukodělným způsobem uvařené pivo. I když je to vlastně krok zpět. Svrchně kvašená piva vyráběná ve velmi primitivních podmínkách. Např. zákal, nízká trvanlivost se bere jako známka kvality atd..
Přijde mi to jako oživování starých staletých překonaných technologií a když to silně přeženu i jako výsměch generacím sládků a výzkumníků kteří se zasloužili o dobrý zvuk českého piva.
I když musím přiznat, že letošní Gambrinus chutná o stupínek lépe než předchozí léta. Dal bych krk, že něco ve výrobním procesu přeci jen změnili.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 586
- Registrován: úte 20. pro 2011 22:34:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
V podstatě se můžu podepsat pod to, co napsal Habu. Těch Kozlů je i díky těm "společenským povinnostem" člověk přepitej. Navíc v té studentské době nebylo možné dát si ani lepší tvrdší alkohol, dnes už je to lepší a vím, že i v HK se dá zajít na lepší whisku nebo rum. Dnes si v putikách, kde jsou jen piva plzeňského pivovaru, dám raději gin s tonikem. G mi nechutná, Kozel je jen o málo lepší, Pilsner předraženej, Radegast dost hořkej.
Proto piju piva z malých pivovarů, a i když v poslední době piju hlavně svrchně kvašená piva, protože mi je sympatická výraznější chuť i vůně, tak mám rád i spodně kvašená. Zrovna v Hradci je poměrně maličký pivovar, vařící pivo Kohout, které se, pokud vím, dodává jen do jedné hospody (U Kohouta) a chodím na něj celkem pravidelně, protože to prostě chutná líp než většina piv u průmyslových pivovarů. A je samozřejmě pravdou, že už jsem měl i pivo z malých pivovarů, které mi vyloženě nechutnalo, jezdím po pivovarech, chodím na pivní akce, slavnosti atp., takže ochutnám hodně a už se mi stalo, že i malý rodinný pivovar uvařil něco, co mi nejelo. Minipivovar není patentem na kvalitu, ale jejich množství je zárukou toho, že si vybere každý ten oblíbený.
A souvisí to trochu i s tím, do kterých podniků rád chodím. Jsem nekuřák, kouř z cigaret mi po delší době i vadí, a v HK vznikly v poslední době nekuřácké hospody, které se ovšem zároveň věnují speciálům, převážně z malých pivovarů. Pro mě není o čem při výběru zařízení, kde strávím večer. Zrovna dnešní večer proběhl u příjemného ALE z pivovaru u Vacků z Chlumce. Na něj chodím v poslední době asi nejčastěji.
Co mě trochu štve, v restauracích, kde se člověk může dobře najíst, se většinou nemůže dobře napít, ať už jde o pivo nebo tvrdý alkohol. Jeden příklad za všechny - minulý týden jsem měl možnost jíst u Tlustých v Lednici i u Ihnančáka v Mikulově, v obou případech super zážitek, co se týká jídla, u Ihnančáka možná nejlepší v životě, ale k pití nenabídli nic, co by mě uspokojilo. Je to taková přehlídka těch známých značek z regálů marketů a televize. A pivo samozřejmě jen G a PU. Případně dnes moderní jakože cider, samozřejmě to nejhorší, co jsem pil - Kingswood nebo Kopparberg. Nakonec jsem u Tlustých svolil ke G, které mi ani v tom pařáku po cyklotúře nechutnalo a u Ihnančáka jsem objednal gin s tonikem, kdy jsem dostal Beefeater s Chito tonicem, což mě tedy uspokojilo víc než to G.
Proto piju piva z malých pivovarů, a i když v poslední době piju hlavně svrchně kvašená piva, protože mi je sympatická výraznější chuť i vůně, tak mám rád i spodně kvašená. Zrovna v Hradci je poměrně maličký pivovar, vařící pivo Kohout, které se, pokud vím, dodává jen do jedné hospody (U Kohouta) a chodím na něj celkem pravidelně, protože to prostě chutná líp než většina piv u průmyslových pivovarů. A je samozřejmě pravdou, že už jsem měl i pivo z malých pivovarů, které mi vyloženě nechutnalo, jezdím po pivovarech, chodím na pivní akce, slavnosti atp., takže ochutnám hodně a už se mi stalo, že i malý rodinný pivovar uvařil něco, co mi nejelo. Minipivovar není patentem na kvalitu, ale jejich množství je zárukou toho, že si vybere každý ten oblíbený.
A souvisí to trochu i s tím, do kterých podniků rád chodím. Jsem nekuřák, kouř z cigaret mi po delší době i vadí, a v HK vznikly v poslední době nekuřácké hospody, které se ovšem zároveň věnují speciálům, převážně z malých pivovarů. Pro mě není o čem při výběru zařízení, kde strávím večer. Zrovna dnešní večer proběhl u příjemného ALE z pivovaru u Vacků z Chlumce. Na něj chodím v poslední době asi nejčastěji.
Co mě trochu štve, v restauracích, kde se člověk může dobře najíst, se většinou nemůže dobře napít, ať už jde o pivo nebo tvrdý alkohol. Jeden příklad za všechny - minulý týden jsem měl možnost jíst u Tlustých v Lednici i u Ihnančáka v Mikulově, v obou případech super zážitek, co se týká jídla, u Ihnančáka možná nejlepší v životě, ale k pití nenabídli nic, co by mě uspokojilo. Je to taková přehlídka těch známých značek z regálů marketů a televize. A pivo samozřejmě jen G a PU. Případně dnes moderní jakože cider, samozřejmě to nejhorší, co jsem pil - Kingswood nebo Kopparberg. Nakonec jsem u Tlustých svolil ke G, které mi ani v tom pařáku po cyklotúře nechutnalo a u Ihnančáka jsem objednal gin s tonikem, kdy jsem dostal Beefeater s Chito tonicem, což mě tedy uspokojilo víc než to G.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pivo - nápoj negramotné masy nebo lahodný chmelový mok?
Děkuji za jen mírné oponování. (Čekal jsem jiné reakce...)
Jen jsem chtěl rozvinout diskusi co se to stalo a děje s českým pivem? V žádném případě to nebylo nic proti malým pivovarkům!!!! Naopak jim spíš fandím. Nebýt jich tak by asi pivní kultura upadla úplně.
Na pivních webech jsem nějak vysvětlení nenašel. Nebo nepochopil,
*
Už možná víc než 20 let pivo v hospůdkách nepiju, Ale pokud je možnost vyzkoušet něco neznámého tak nějaký speciál vždy ochutnám. Nebo si i koupím v láhvové podobě nebo si nechám načepovat do petky na cestu. ..
A bohužel jen málokteré mi opravdu chutná,
Třeba jako stará nošovická 10° kdysi v "kdejaké zaplivané krčmě nebo nádražce" Pokud teda měli dobrý sklep a sanitaci. Ale takové "podniky" byly široko daleko svým pivem vyhlášeny a pivaři vyhledávany. Prostředí nehralo roli - chodilo se na pivo. Spíš v té době platilo, že čím lepší podnik, tím hůře ošetřované pivo....
Asi je to nostalgie....
Jen jsem chtěl rozvinout diskusi co se to stalo a děje s českým pivem? V žádném případě to nebylo nic proti malým pivovarkům!!!! Naopak jim spíš fandím. Nebýt jich tak by asi pivní kultura upadla úplně.
Na pivních webech jsem nějak vysvětlení nenašel. Nebo nepochopil,
*
Už možná víc než 20 let pivo v hospůdkách nepiju, Ale pokud je možnost vyzkoušet něco neznámého tak nějaký speciál vždy ochutnám. Nebo si i koupím v láhvové podobě nebo si nechám načepovat do petky na cestu. ..
A bohužel jen málokteré mi opravdu chutná,
Třeba jako stará nošovická 10° kdysi v "kdejaké zaplivané krčmě nebo nádražce" Pokud teda měli dobrý sklep a sanitaci. Ale takové "podniky" byly široko daleko svým pivem vyhlášeny a pivaři vyhledávany. Prostředí nehralo roli - chodilo se na pivo. Spíš v té době platilo, že čím lepší podnik, tím hůře ošetřované pivo....
Asi je to nostalgie....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.